Obavijesti

Sport

Komentari 72

Gdje su nestali naši centarfori?

Gdje su nestali naši centarfori?

Netko je pogriješio u procesu i za nekoliko godina mogli bismo se naći u velikim problemima. Dario Vizinger jedini je hrvatski napadač na ovom Euru koji je zabio, a na onom 2019. nije zabio nijedan

VIDEO

Nemamo killera u šesnaestercu. Morali smo se braniti sa svih 10 igrača i onda je teško zabijati golove, zavapio je izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Igor Bišćan nakon poraza od Španjolske (2-1) u četvrtfinalu Eura nakon produžetaka.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Vatreni' trenirali u Velikoj Gorici

Pokretanje videa...

'Vatreni' trenirali u Velikoj Gorici 00:56

Doista, nije Bišćan imao prevelik izbor na mjestu centarfora. Na popisu je imao Sandra Kulenovića (21), koji je na isti upao naknadno, te Petra Musu (23), koji je na posudbi iz Slavije u Union Berlinu zabio tek jedan gol u 14 utakmica.

Hrvatska je natjecanja završila s tri poraza, od Portugala (1-0), Engleske (2-1) i Španjolske, a pala je tek Švicarska 3-2. U toj utakmici, treći gol mladih “vatrenih” postigao je Dario Vizinger (22), i to je jedini gol neke Bišćanove špice na natjecanju. Dva gola zabio je krilni napadač Luka Ivanušec, a po jedan su zabili lijevi bek Domagoj Bradarić i veznjak Nikola Moro iz penala.

UEFA Under 21 Championship - Group D - Croatia v Switzerland

Vizinger nije mogao doći na prvenstvo zbog klupskih obaveza s austrijskim Wolfsbergerom. No možda ni s njim stvari ne bi bile drugačije. On je u 46 utakmica ove sezone zabio osam golova, a daleko je to od statistike pravog killera. I on voli igrati povučenije, poput Andreja Kramarića (29).

I na Euru U-21 u Italiji i San Marinu prije dvije godine Hrvatska je imala iste probleme. Tad je izbornik bio Nenad Gračan, a napad su predvodili spomenuti Kulenović i Marin Jakoliš (24), tad napadač austrijske Admire, koji je u kvalifikacijama za Euro zabio pet golova i pokazao natruhe nekakvog potencijala. Ipak, na prvenstvu - ćorak.

Porazi od Rumunjske (4-1) i Francuske (1-1) pa remi s Engleskom (3-3). Po dva gola na prvenstvu su zabili Nikola Vlašić i Josip Brekalo, a napadači ništa. Jakoliš je nakon tog Eura otišao u Hajduk, a u dvije godine zabio tek dva gola, prekomandiran je čak na desnog beka.

Hrvatska U21 - San Marino U21

Od prvoklasnih centarfora poput Davora Šukera, Alena Bokšića, Gorana Vlaovića, Igora Cvitanovića, zatim Marija Mandžukića, Eduarda da Silve, Ivice Olića, Ivana Klasnića..., došli smo u situaciju da i u A reprezentaciji imamo samo jednog čistog napadača, Antu Budimira (29) iz Osasune. Bruno Petković (26) više voli asistirati i dolaziti po loptu, a spomenuti Kramarić najbolje se snalazi iza klasičnog napadača.

Netko je pogriješio u procesu i za nekoliko godina mogli bismo se naći u velikim problemima. Tračak nade nudi Hajdukov Marin Ljubičić (19), mladić koji je u juniorskoj 1. HNL utrpao 25 golova i već zabio gol za prvu momčad, ali on je generacijski talent i iznimka koja potvrđuje pravilo. Nešto se u strategiji razvoja mladih igrača mora hitno mijenjati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome