Obavijesti

Sport

Komentari 300

'Iza nas ne stoji nitko, nama je najvažnija ta podrška navijača'

'Iza nas ne stoji nitko, nama je najvažnija ta podrška navijača'
6

Je li uspjeh to što nema navijača? Je li uspjeh osvojiti prvenstvo? Pa prvenstva su se osvajala i prije, mislim da ovaj klub radi katastrofalno, rekao je Tomislav Šokota

VIDEO

Generacija '97. na čelu sa Šimićem, Bišćanom, Marićem i Šokotom na današnjoj konferenciji za medije odgovorila je na jučerašnje optužbe Zdravka Mamića . Ponovili su svoje namjere, želje i očekivanja...

Pokretanje videa...

Igor Kralj/PIXSELL VIDEO

- Osjećamo da imamo podršku medija i naš glas dopire do građana. U dva tjedna smo objasnili široj javnosti koja su dva najveća problema. Prvi, da se ne poštuje Zakon o udrugama, drugi je transparentnost, uvid u poslovanje kluba članovima. Nismo sami, navijači su uz nas. Bez njih ova akcija ne bi bila moguća - rekao je Dario Šimić , na što se nadovezao Silvio Marić :

- Mi propagiramo demokratske izbore. Ne mora se svatko slagati s našim mišljenjem, mi to poštujemo i cijenimo i upravo zato se zalažemo za demokraciju da se izabere onaj najbolji. Članovi kluba će birati vodstvo. Ako se izabere i aktualna vlast nakon demokratskih izbora, mi ćemo i to pozdraviti i iskreno im čestitati. Ali ta podrška koju dobivamo od navijača nam je najvažnija.

Zašto ne pokažu kakvo je poslovanje kluba?

Zdravko je jučer rekao kako se nigdje u svijetu ne mijenja nešto što je dobro.

- Mi ne predstavljamo sebe, nego inicijativu, jedno poštenije mišljenje. Jeste li vi zadovoljni s Dinamom kakav je danas, jeste li zadovoljni s reakcijama djece i obitelji, jeste li zadovoljni s tim da jedan čovjek ima apsolutnu vlast, jeste li vi zadovoljni s radom i praznim tribinama - pitao je Igor Bišćan te nastavio:

- Ako je poslovanje tako dobro kao što oni tvrde, zbog čega ga ne pokažu javno? Nama to recimo nije jasno. Zašto poslovanje Dinama nije dostupno? Nismo rekli da poslovanje nije dobro , ali želimo uvid da se vidi kakvo je to poslovanje i kome je ono bilo korisno. Sportski uspjesi postoje, ali ako je Rijeka u jednoj godini u Europi osvojila više bodova nego Dinamo u tri, o čemu onda  pričamo?

Dinamo radi katastrofalno

S njim se slaže i Šokota koji kaže kako Dinamo radi katastrofalno.

- Ja ne vidim nikakve uspjehe. Je li uspjeh to što nema navijača? Je li uspjeh osvojiti prvenstvo? Pa prvenstva su se osvajala i prije, mislim da ovaj klub radi katastrofalno. Ne znam po čemu i s čime bih ja tu trebao biti zahvalan i zadovoljan kao dijete Dinama - dodao je Šokota .

Želimo da svi članovi biraju vodstvo

Dario Šimić ponovio što točno inicijativa Za naš Dinamo traži.

- Mi nismo za rušenje, nego za stvaranje Dinama , po uzoru na europske klubove koji imaju članski model. Želimo omogućiti svim članovima kluba da biraju svoje vodstvo i da svi članovi i svi građani imaju uvid u poslovanje kluba. Mi imamo ime i prezime i nekakvu povijest i nemamo veze sa strankama . Najveći problem je u Dinamu što su svi oni koji drugačije misle šikanirani. Svi koji drugačije misle su odstranjeni sa skupštine kluba i to je najveći razlog sukoba s navijačima - pojasnio je Dario Šimić.

Iza nas ne stoji ni Boban, ni SDP...

Mamić je jučer optužio kako iza svega stoji politika i SDP.

- To su njegove tvrdnje za koje nema dokaze. Prvo je bio Boban, pa SDP, pa sada Bernardić - odgovorio je Mamiću Marić, a Bišćan nastavio:

- SDP? To je jeftin pokušaj da se skrene pažnja s nepoštivanja zakona, prava članova i građana Zagreba koji imaju pravo znati gdje ide njihov novac. Nismo se okupili ni za kakve političke opcije. Nitko ne stoji iza nas, osim moralne odgovornosti i svih navijača koji nam daju podršku. Htio bih samo naglasiti da najoštrije osuđujemo bilo kakvo nasilje . Bilo kakav poziv na mržnju i bilo kakvu diskriminaciju. Molimo sve koji nas podržavaju da nas ne povezuju s takvim stvarima. Mi se zalažemo za vrijednosti koje su dostojne našeg kluba i apeliramo na sve ostale da se tako ponašaju - rekao je Bišćan.

- Teško  je da bi mi mogli biti izmanipulirani od bilo koje strane. Nitko ne stoji iza nas, gradonačelnik Bandić je sigurno klubu pomagao zato što ga voli. Vjerujem da će shvatiti naše namjere - dodao je Šimić.

Dinamo kakav je nekad bio

Generacija '97. ponovila je kako želi Dinamo kakav je nekad bio.

- Želimo da ovaj klub napokon ponovno postane klub navijača i klub ponosa kakav je nekad bio. Svi oni koji prepoznaju naše srce i zašto smo se okupili, stat će na našu stranu - zaključio je za kraj konferencije za medije Tomo Šokota.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 300
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi