Obavijesti

Sport

Komentari 181

Generacije modrih navijača ovo su sanjale: Plavi stroj - melje!

Generacije modrih navijača ovo su sanjale: Plavi stroj - melje!
5

Zagrepčani nisu uspjeli sačuvati mrežu čistom u svih šest utakmica grupne faze Europske lige, ali 'modri' se i u Europi poigravaju s najboljim momčadima Nizozemske, Rusije, Austrije...

VIDEO

Dinamo je, malo je reći, ove europske jeseni šokirao europsku nogometnu javnost. I konačno se pozitivnim slovima upisao u Uefinu povijest. I to na kakav način, "modri" su u povijesti grupne faze europskih natjecanja (Lige prvaka od 1991., Europske lige od 2009.) najdulje izdržali ne primivši gol 526 minuta! Svaka čast, treneru Zoranu Mamiću, njegovom stručnom stožeru, upravi kluba, svim igračima, svi su zajedno večeras ispisali povijest.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen

Pokretanje videa...

Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen 03:48

Zagrepčani su rutinski, baš poput velikih momčadi odradili skupinu Europske lige, protiv ozbiljnih (CSKA Moskva, Feyenoord) momčadi, ali i jedne velike nepoznanice (Wolfsberger) djelovali poput najvećih klubova današnjice. Dinamo je na kraju primio jedan gol, u skupini ih zabio devet, upisao četiri pobjede i dva remija. I da, od 48 momčadi ovogodišnje Europske lige, više su bodova skupili tek Arsenal (18), Hoffenheim (16) i Bayer Leverkusen (15). 

Zagreb: GNK Dinamo i CSKA Moskva u 6. kolu Europske lige na Maksimiru

Nije to sve, Dinamo je u kratkom periodu "prebolio" Nenada Bjelicu, pa se iz brojnih problema (smjena Igora Jovićevića, odlasci nekih prvotimaca...) vratio jači nego ikad. I ispisao povijest. Uz već dokazane igračke klase (Livaković, Petković, Ademi, Oršić...), pojavio se mladi Gvardiol, bez dvojbe buduća zvijezda hrvatskog nogometa, preporodio Majer, bljesnuo Moharrami, a stižu i neki novi klinci poput Franjića. I Dinamo je danas prilično ozbiljna europska momčad.

Zagrepčani su se iznenađujućom lakoćom obračunali i s CSKA Moskvom. Da, Rusi u početnoj momčadi nisu imali pet (prema Transfermarktu) najskupljih igrača (Vlašić, Fernandes, Čalov, Gaich i Ejuke), no njihov je sastav i dalje izgledao prilično ozbiljno. U sastavu je bilo šest igrača koji su igrali za rusku, po jedan za kazahstansku i islandsku reprezentaciju. A preostala trojica? Mladi reprezentativci Hrvatske, Rusije i Bjelorusije. A Dinamo ih je, bez pretjerivanja, pomeo s Maksimira. 

Zagreb: GNK Dinamo i CSKA Moskva u 6. kolu Europske lige na Maksimiru

Dapače, "modri" su sve riješili u prvih 45 minuta, zabili su Gvardiol i Oršić koji je još dvaput pogađao okvir gola. Dinamo nisu poremetile niti ozljede Ademija i Leovca, Dinamo je danas posložena i prilično stabilna momčad. Koja poštuje nogometne zakonitosti, u kojoj igrači "ginu" jedni za druge na terenu. Da, Dinamo je odavno prerastao HNL, a sada se s "modrima" teško nose i ponajbolje ruske ili nizozemske momčadi. A to je Dinamo kakvog su i svi navijači godinama sanjali...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome