Obavijesti

Sport

Komentari 95

Gerland, Lyon i osmina finala 'ukleti' za Real, Lovren sjajan

Gerland, Lyon i osmina finala 'ukleti' za Real, Lovren sjajan
10

Lyon i Real odigrali su 1-1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Od 2005. to je sedma međusobna utakmica ove dvije momčadi, Real ih nikad nije pobijedio...

VIDEO

Prvi put su međusobno igrali 2005. godine i od tad, uključujući večerašnju utakmicu, nanizali još šest utakmica, ali sve ove godine Real Madrid ne zna za pobjedu protiv Lyona. Gerland je stadion koji je uklet za Real, ali nakon tri poraza barem nisu izgubili. 

U prvom poluvremenu postojala je samo jedna momčad. Francuzi su potpuno neutralizirali Mourinhove igrače, niti Cristiano Ronaldo se nije vidio, a Gomis je u 34. minuti promašio 'zicer' sa 10-ak metara. 

Početkom nastavka Real je 'stisnuo'. Ronaldo je skroz iskosa sa 20-ak metara iz 'slobodnjaka' pogodio stativu, a odmah nakon toga Ramos prečku poslije kornera. Pritisak su okrunili golom, u 65. minuti je zabio Benzema koji je u igru ušao samo 43 sekunde prije gola. Slobodnjak je sedam minuta prije kraja izveo Pjanić, Cris je prebacio loptu do Gomisa koji zabija ispred Casillasa. Zasluženi gol nade za Lyon...

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je gotovo savršeno cijelu utakmicu i za svoju izvedbu zaslužuje visoke ocjene.

Uzvrat je za tri tjedna, a Real se nada da će prekinuti crni niz od čak šest uzastopnih ispadanja u osmini finala Lige prvaka.

Dosadašnji susreti Lyona i Reala

2005/06. - skupina:

Lyon-Real 3-0, Real-Lyon 1-1

2006/07. - skupina

Lyon-Real 2-0, Real-Lyon 2-2

2009/10. - osmina finala

Lyon-Real 1-0, Real-Lyon 1-1

Anelka smirio dansku senzaciju

Menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti na gostovanje kod Kopenhagena putovao je s knedlom u grlu. Chelsea je ispao iz utrke za naslov prvaka i iz FA Cupa. U velikoj je krizi i da su izgubili, Ancelotti bi bio bivši.

No, spasio ga je sjajni francuski napadač Nicolas Anelka, koji je dvama golovima donio Chelseaju prednost uoči uzvrata na Stamford Bridgeu. Anelka je u zadnjih 11 utakmica Lige prvaka u kojima je igrao od početka zabio 10 golova.

Kopenhagen - Chelsea 0-2 (Anelka 18', 55')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"