Obavijesti

Sport

Komentari 2

Giljotina Jonesa, stravičan lom ruke Minotaura i TKO Pokrajca

Giljotina Jonesa, stravičan lom ruke Minotaura i TKO Pokrajca
1

Jones i Machida susreli su se u glavnoj borbi večeri UFC-a 140, priredbi koja će ostati zapamćena po tome što su istu večer nastupili Rodrigo i Rogerio Nogueira. Tada se borio i naš Igor Pokrajac, koji je upisao TKO

VIDEO

Jon Jones osvojio je pojas prvaka poluteške kategorije UFC-a u dobi od 23 godine nešto ranije te godine. Mauricio Rua nije imao šanse, a malo je reći da u karijeri nije dobio takve batine kao tada. Jones je nakon razbijanja MMA velikana obranio pojas prvaka prije nego što je rukavice ukrstio s Lyotom Machidom.

Pao je Rampage Jackson 'rear-naked chokeom' u četvrtoj rundi, a na red je došao bivši prvak, koji je još tamo 2009. godine pojas uzeo Rashadu Evansu. Zgodan podatak je da je Machida do tada gubio samo od Shoguna i Rampagea. Jones je obojicu izdominirao i moglo se naslutiti u kojem smjeru će borba njega i 'The Dragona' ići.

Jones i Machida susreli su se u glavnoj borbi večeri UFC-a 140, priredbi koja će ostati zapamćena po tome što su istu večer nastupili Rodrigo i Rogerio Nogueira. Lil Nog je nokautirao Tita Ortiza, ali večer će MMA fanovima ostati u gorkom sjećanju po tome što je veliki Antonio Rodrigo Nogueira prvi put u karijeri doživio proraz polugom. Frank Mir mu je izvukao kimuru, a jedan od najvećih boraca u povijesti sporta toliko se borio protiv zahvata da nije htio predati sve dok mu ruka nije puknula.

Istu večer slavio je i naš Igor Pokrajac. 'The Duke' je fino izmlatio Krzysztofa Soszynskog i tako upisao drugu pobjedu u nizu prije nego što će pobijediti i trećeg borca zaredom, Fabija Maldonada.

Nakon svega došao je red na poslasticu večeri i borbu Jonesa i Machide. Borba je bila za pojas prvaka poluteške kategorije. Prva runda prošla je prilično izjednačeno. Jones je napadao kickovima, a Machida je vraćao iz kontra napada. No, u drugoj je Jones otvorio posjekotinu na Machidinom čelu što je natjeralo Big Johna McCarthyja da nakratko zaustavi borbu kako bi se Brazilcu pružila liječnička pomoć.

Nakon što se borba nastavila, Jones je uspio uzdrmati Machidu prije nego što mu je izveo giljotinu u stojećem položaju. Machida je pao na tlo u nesvjesti, a Jones je upisao jednu od većih pobjeda u dotadašnjoj karijeri.

Jones se sada vraća nakon godinu dana suspenzije i lovi 'svoj' pojas prvaka protiv DC-a Daniela Cormiera. Fantastična borba dio je programa fenomenalnog UFC-a 214 29. srpnja u Anaheimu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka