Obavijesti

Sport

Komentari 12

Girls don't cry: Igra kao Messi, krši kao Pepe i tuče kao Zizou

Girls don't cry: Igra kao Messi, krši kao Pepe i tuče kao Zizou
6

Na terenu je pravi tornado, ali Katarina Kolar, prvi strijelac reprezentacije i Dinama kada ne igra obična je cura koja voli društvo, filmove, Liverpool, štikle i kuhanje

VIDEO

'Crna sedmica' ženskog nogometa, kako se sama naziva, Katarina Kolar sanja karijeru u njemačkoj Bundesligi, no za sada s ponosom nosi 'modri' dres zagrebačkog Dinama. No tko bi ikad pomislio da strah i trepet Maksimira ima plavu kosu i nosi štikle od 12 centimetara.

- Svi uvijek misle kako cure čim slome nokat sjednu i plaču. Igrala sam i u muškom klubu, ali najgore batine na terenu dobila sam od cura. Priče o tome kako cure samo cmizdre čim ih se dotakne daleko su od istine – suze nogometašica tek su mit, grublje su od dečki na travnjaku.

Slomila sam nogu, baš kao Eduardo. Ozljeda me smirila, riskirala je karijeru


I Kety je bila pravi 'razbijač'. Pred njezinim su naletima i uklizavanjima strepile protivnice, ali i suigračice na treningu. Borbeni golgeter reprezentacije na terenu je prolio poprilično krvi, tuđe, ali i vlastite.

- Smirila sam se. Prije sam bila mnogo žešća na terenu. Na utakmici Kupa 2009. slomila sam nogu baš kao Eduardo. Rekli su mi da nikada više neću igrati. Srećom dokazala sam im da su u krivu. Trebalo mi je devet mjeseci da se oporavim, ali još uvijek sam na terenu. Sada sam mnogo opreznija – ozljeda ju je promijenila.

Pomolim se prije svake utakmice, da sve prođe dobro i bez ozljeda, postala je opreznija

- Nisam se nikad u životu toliko bojala. Pomisao da više neću zaigrati…Užas! Nogomet mi previše znači, prevelik je dio mog života. Shvatila sam da takav način igre ne pomaže ni meni ni mojoj ekipi. Još uvijek idem na svaku loptu i još uvijek pobjeđujem u svim dvobojima, ali više nisam grubijan na terenu – sretna je što je mogla nastaviti igrati.

Nakon gotovo godinu dana stanke Katarina se vratila nogometu, u austrijski St. Kelag Kärnten. Iskustvo izvan Hrvatske mnogo joj je značilo, ali i rastužilo.

Ne mogu istrčati na teren ako me prije Sandra ne poljubi u čelo i zaželi mi sreću, ima svoj ritual

- Igrati u Austriji bilo je zbilja dobro, htjela bih ponoviti to iskustvo. Šteta što nemamo toliko uvjeta u Hrvatskoj. Kod nas je nogomet još uvijek muški sport i njemu se pridaje važnost, ali cure su mnogo srčanije i toliko predane tom sportu. Možda ne dobivamo toliko zauzvrat, ali hrvatski dres ne bi ispustile ni za što – i Kety, kao i sve djevojke, ozari se kada govori o reprezentaciji.

Engleskinje se neće dobro provesti u Vrbovcu, ne predajemo se lako, borbena je Katarina

Najbolji strijelac reprezentacije s 22 gola u 36 nastupa idući pogodak htjela bi postići upravo u kvalifikacijskoj utakmici protiv Engleske koja ih očekuje krajem mjeseca u Vrbovcu.

- Engleskinje ne znaju što ih čeka. Stalno slušam priče kako su favoritkinje, ali iznenadit ćemo ih i prilično namučiti, to je sigurno. Neće doći u Vrbovec na ekskurziju. Pa ne bih ni igrala da unaprijed planiram izgubiti – uvijek daje sve od sebe za 'kockasti' dres.

Radije bih na trening nego u shopping, ali volim kuhati, glavni je chef svojim cimericama

Pred Kety drhtao bi i Drogba! 

- A dečki kao dečki… Kad im kažeš da igraš nogomet oduševljeni su, pričali bi cijeli dan s tobom o omiljenom igraču i klubu, ali kada im prodaš 'bicikl' na terenu to ne mogu podnijeti. Zadnjeg sam ostavila jer je bio zbilja loš u nogometu. Pa moram imati neke kriterije – kaže u šali Kety.

Dečki jednostavno ne mogu podnijeti kada im podvališ 'bicikl', uvijek ih nadigra

Odlučna na travnjaku, odlučna i u odnosima, Dinamova špica zna što želi.

- Na nekog poput Drogbe se uopće ne bih bunila. On je igrač, odlučan i čvrst na terenu, a ne kao onaj plačljivko Cristiano - draža joj je zvijezda Chelsea od razvikanog Portugalca.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja