Obavijesti

Sport

Komentari 35

Glasnogovornik HNS-a otkrio nam je plan za doček 'vatrenih'

Glasnogovornik HNS-a otkrio nam je plan za doček 'vatrenih'
4

U Zagreb bi trebali sletjeti u 17:10 sati, a nakon toga daj Bože da gledamo slične scene kao 2018. godine, rekao je glasnogovornik HNS-a uoči utakmice 'vatrenih' za brončanu medalju

VIDEO

Ostale su samo dvije utakmice do završetka Svjetskog prvenstva u Katru. Gledali smo i pratili hrpu utakmica, a s najviše zanimanja one od reprezentacije Hrvatske. 

Sjajni 'vatreni' ponovno su izborili finale, a u subotu imaju priliku treći put osvojiti medalju na najvećem sportskom događaju na svijetu. Uoči kraja prvenstva pričali smo s Tomislavom Pacakom, glasnogovornikom HNS-a.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Dalić otkrio probleme s ozljedama i dodao: Sudac nas je iritirao, a korner je bio prespor 01:37

Blizu smo kraja, imamo još samo jednu press konferenciju. Kako biste komentirali sve što se događalo u Dohi i mislim da svi želimo okončati SP s broncom oko vrata

- Nemoguće je sumirati ovo SP, znam da nam je srebro prije četiri godine možda malo poremetilo očekivanja i standarde. Ovo je nevjerojatan uspjeh hrvatskog nogometa koji je ostvaren u Katru. Zaista biti opet među četiri najbolje reprezentacije svijeta, to je stvarno nevjerojatan doseg za tako malo zemlju, iako bi bio nevjerojatan za bilo koga.

- Mislim da je plod kvalitete, ali povelike i jednog zajedništva u ekipi u čemu je pomoglo i korektno, pozitivno medijsko praćenje. Danas smo se tom prigodom zahvalili medijima - rekao nam je Pacak.

Reprezentacija se u nedjelju vraća u Hrvatsku. Kakav je plan?

- Reprezentacija se vraća u nedjelju, polazi u 13.30 sati po lokalnom vremenu iz Dohe. Do tada ćemo, valjda vjerujem, spakirati zajedno s brončanim medalja. U Zagreb bi trebali sletjeti u 17.10, a nakon toga daj Bože da gledamo slične scene kao 2018. godine.

Godišnjica dočeka Vatrenih nakon osvajanja srebrne medalje na SP-u u Rusiji

Kako je iz vaše perspektive doći na veliko natjecanje. Kako izlazite na kraj sa stranim medijima i zahtjevima?

- Brzo tipkam! Istina, dobivamo iznimno puno zahtjeva za intervjue, posebno s najvećim zvijezdama. Mi prije velikog natjecanja pripremimo vodič za medije gdje jasno piše kako funkcioniraju naše medijske i aktivnosti i kad su koji igrači dostupni i na koji način pitati za pojedinačne intervjue.

- Njih, u pravilu, ne radimo puno tijekom velikih natjecanja. Igrači se žele fokusirati na utakmice koliko god mogu imajući u obzir brojne medijske aktivnosti koje imaju.

Kakva je situacija u reprezentaciji, tko ne trenira, tko je zdrav?

- Vjerujem da su svi zdravi, konkretno ne treniraju Brozović i Juranović radi poštede i prevencije pa ćemo vidjeti kakav će biti njihov status, optimistični smo za utakmicu. Što se toga tiče, svi su ostali na treningu...

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Croatia v Brazil

Koliko vam pomaže iskustvo iz Rusije u praćenju reprezentacije sad ovdje u Katru?

- Svako natjecanje pomaže, od onog u Brazilu gdje smo imali "silenzio stampa", do Francuske gdje smo imali nerede s navijačima pa nekako sve manje tih kriza imamo. U Dohi nam olakšuje to da nemamo putovanja. Cijelo vrijeme smo ovdje, što nam je pomoglo ostvariti jedan kvalitetan ritam koji odgovara i reprezentacijama i medijima. Mislim da cijela priča ovaj put funkcionira na visokoj razini.

Gdje je srebrna medalja, ima li mjesta uz nju za brončanu?

- Naravno da ima mjesta, to uopće nije problem. Srebrna medalja je u mom podrumu, tzv. "man cave", zajedno s dresovima i drugim memorabilijima. Ima lijepo mjesto, a svakako ćemo izdvojiti jednu i za brončanu medalju ako bude te sportske sreće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom