Obavijesti

Sport

Komentari 100

Glasujte! Četiri Hrvata bore se za mjesto u najboljoj momčadi

Glasujte! Četiri Hrvata bore se za mjesto u najboljoj momčadi
1

Manuel Štrlek, Ivan Slišković, Domagoj Duvnjak i Jakov Gojun među pet su nominiranih igrača na svojim pozicijama u izboru za najbolju postavu EP-a...

VIDEO

Dan uoči završnice Europskog rukometnog prvenstva u Poljskoj EHF je na službenim stranicama natjecanja otvorio internetsko glasovanje za idealnu momčad Eura. Među nominiranima se nalaze i četvorica hrvatskih reprezentativaca.

Naš najbolji strijelac Manuel Štrlek bori se za titulu najboljeg lijevog krila, Ivan Slišković za najboljeg lijevog vanjskog, Domagoj Duvnjak kandidat je za najboljeg srednjeg vanjskog, a Jakov Gojun za najboljeg obrambenog igrača.

Petoricu nominiranih za svaku od sedam pozicija plus onu obrambenog igrača EHF je odabrao na temelju izvedbi tijekom prvenstva, ne samo po pitanju realizacije, već i po izvedbama u obrani, blokovima, asistencijama i reakcijama u ključnim trenucima tijekom utakmice.

Glasovanje traje do subote i čini 40 posto od ukupne ocjene, uz 60 posto od strane stručnog žirija. Najkorisnijeg igrača Europskog prvenstva odabrat će samo stručni žiri, izvijestio je EHF. Pobjednike će organizator objaviti na završnoj konferenciji za novinare u nedjelju, 31. siječnja u podne, uoči utakmica za treće mjesto i finala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najviše nominiranih igrača, čak šestoricu, imaju Danci. I oni, kao i Francuzi i Šveđani s po pet nominiranih, nisu prošli u polufinale. Sva četiri polufinalista, Hrvatska, Njemačka, Španjolska i Norveška, imaju po četiri nominirana, domaćin Poljska je na dvojici, a Rusi, Mađari i Makedonci na jednom. Od reprezentacija koje su izborile drugi krug samo Bjelorusi nemaju predstavnika.

Svoj glas možete ostaviti ovdje.

Nominirani za najbolju momčad EP-a:

  • golman: Niklas Landin (Danska), Thierry Omeyer (Francuska), Mattias Anderson (Švedska), Arpad Šterbik (Španjolska), Andreas Wolff (Njemačka)
  • lijevo krilo: Cristian Ugalde (Španjolska), Jonas Källman (Švedska), Michael Guigou (Francuska), Manuel Štrlek (Hrvatska), Timur Dibirov (Rusija)
  • lijevi vanjski: Michal Jurecki (Poljska), Steffen Fäth (Njemačka), Victor Östlund (Švedska), Ivan Slišković (Hrvatska), Mikkel Hansen (Danska)
  • srednji vanjski: Nikola Karabatić (Francuska), Michael Damgaard (Danska), Raúl Entrerríos (Španjolska), Sander Sagosen (Norveška), Domagoj Duvnjak (Hrvatska)
  • pivot: Julen Aguinagalde (Španjolska), Kamil Syprzak (Poljska), Cédric Sorhaindo (Francuska), Jesper Nøddesbo (Danska), Bence Banhidi (Mađarska)
  • desni vanjski: Johan Jakobsson (Švedska), Kiril Lazarov (Makedonija), Jorge Maqueda (Španjolska), Steffen Weinhold (Njemačka), Harald Reinkind (Norveška)
  • desno krilo: Luc Abalo (Francuska), Lasse Svan Hansen (Danska), Víctor Tomás (Španjolska), Tobias Reichmann (Njemačka), Kristian Bjørnsen (Norveška)
  • obrambeni igrač: Tobias Karlsson (Švedska), Viran Morros (Španjolska), Henrik Møllgaard (Danska), Jakov Gojun (Hrvatska), Byarte Myrhol (Norveška)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio