Obavijesti

Sport

Komentari 3

Glavina: Bojimo li se Hapoela? Pa nisu Real, padali su tu i jači

Glavina: Bojimo li se Hapoela? Pa nisu Real, padali su tu i jači
4

Split u četvrtak (18 sati)u drugom pretkolu Europske lige igra protiv Hapoela iz Beer Sheve na Parku mladeži. Igrači Splita su oprezni, no tvrde kako se ne boje poraza

VIDEO

Za razliku od armenske Mike, koja je bila potpuna nepoznanica za trenera Splita Ivana Matića, Hapoel iz Beer Sheve je dobro poznat protivnik. Iako su nazvani po 'sedam bunara', Splićani se nadaju kako neće 'upasti u bunar'.

- Raduje nas što smo omogućili još jedan europski četvrtak u Parku mladeži našim navijačima i nadam se da ćemo znati odgovoriti izazovima koji nas čekaju. Hapoel je opasan protivnik, borili su se za prvo mjesto sve do kraja prošle sezone. Znamo da im je prednja linija jača od obrane, da su posebno opasni Barda i Buzaglo, no mi imamo domaći teren i kadar koji može izboriti prolaz - kazao je trener domaće momčadi Ivan Matić, koji bi bio zadovoljan svakim rezultatom ukoliko njegova momčad ne primi gol.

- Krenut ćemo oprezno pa ćemo vidjeti kako će se situacija razvijati. Oni do sada nisu igrali službene utakmice, samo prijateljske protiv Legije i Žagirisa i obje su izgubili 1-0. Mi smo kompletni, upitan je jedino Zagorac zbog boli u koljenu, no dobro smo pokriveni na toj poziciji i tu neće biti problema.

Glavina: Pa nisu oni Real da bi ih se bojali

Denis Glavina se začudio pitanju boje li se protivnika i bi li ih zadovoljio minimalan poraz.

- Naravno da ne, za ovo smo se borili lani i nema razloga za strah. Zašto razmišljati o porazu, pa nisu oni Real Madrid. Padali su ovdje i jači protivnici od njih.

Split je danas predstavio i 'najveće pojačanje' ove sezone, kako su rekli, riječ je o Sokolu Cikalleshiju, centarforu albanske reprezentacije, koji je lani postigao 22 gola u albanskoj ligi.

- Velika nam je čast što je Cikalleshi pristao doći u naš klub, za sada je to naš jedini reprezentativac, no nadamo se da će ih biti još - kazao je sportski direktor Tonći Bašić.

Cikalleshi je sa Splitom potpisao trogodišnji ugovor

- Sretan sam što sam postao igrač Splita. Split je dobra momčad, visoko su u HNL-u, što je dobro za moju karijeru i nadam se dobroj sezoni. Hrvatska liga je bolja od albanske, bit će teško, no dat ću sve od sebe da ponovim golgeterski učinak od prošle sezone - kazao je Cikalleshi, koji neće imati pravo nastupa u sutrašnjem ogledu protiv Hapoela.

'Nikola Vujčić je najpoznatiji Hrvat u Izraelu'

Trener Hapoela Elisha Levy zahvalio je Splitu na gostoprimstvu.

- Očekujemo težak susret, Split je iskusna momčad, a nama je ovo prvi službeni susret ove sezone. Nadamo se da će uzvrat biti ključan, a ne ova prva utakmica, premda je i to pitanje, jer još uvijek ne znamo gdje ćemo igrati ako se nastavi ova situacija u Izraelu. Vjerojatno u Larnaci, na Cipru.

Levy kaže kako u europskom nogometu praktično i nema nepoznanica.

- Trener Matić ima dobru momčad, pogotovo na bočnim igračima, tu su Erceg, Bilić... Hrvatska liga je sve bolja, pogotovo od kad igrate s deset klubova. Imamo dosta respekta prema hrvatskim klubovima i reprezentaciji.

Kapetan Barda igrao je dosta dugo u Belgiji i kaže kako se nije obradovao ždrijebu.

- Imam dosta iskustva igranja u Belgiji i reprezentaciji Izraela i dobro znam da kad izvučete nekoga iz Hrvatske, to je loš ždrijeb. Nadam se da ćemo to popraviti u ovom ogledu. Mi nemamo europskog iskustva, Split je igrao Europu, oni su domaćini i sigurno je kako u ovom susretu mi nismo favoriti.

Upitali smo ga i tko je najpoznatiji hrvatski sportaš u Izraelu, na što se nasmijao.

- Velika bi to bila borba, sada je to sigurno Nikola Vujčić, ali i Giovani Rosso i Nenad Pralija su poznati i popularni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige