Obavijesti

Sport

Komentari 324

Karoglan je u Kopru priliku dao rezervama i stigao do 1-1. Pred kraj utakmice zabio je Benrahou

Karoglan je u Kopru priliku dao rezervama i stigao do 1-1. Pred kraj utakmice zabio je  Benrahou
3

Na tribinama Bonifike okupilo se otprilike 2.000 - 2.500 gledatelja, među njima i dosta navijača Hajduka koji su od prve do zadnje minute davali glasnu podršku svojim ljubimcima.

VIDEO

Nakon dviju pobjeda u pripremnim ogledima s Aluminijem (3-0) i MOL Fehervarom (5-2) na igralištu Sportskog centra u Umagu, nogometaši Hajduka gostovali su u Kopru kod istoimenog slovenskog prvoligaša. Trener Mislav Karoglan na teren je od prve minute izveo kombiniranu momčad s Kalinićem na golu, Brajković i Hrgović su zauzeli mjesta na bokovima, Mikanović i Elez su bili stoperi, Odjidja, Kalik, i Benrahou vezni, Dajaku i Trajkovski krila a Čuić je zaigrao u vršku napada.

PRATI UTAKMICU UŽIVO

U sastavu Hajduka danas nije bilo stopera Dominika Prpića koji ima virozu i ne osjeća se dobro pa je dobio poštedu trenera Mislava Karoglana. Koper je krenuo u sastavu Koprivec, Mittendorfer, Prce, Diaby, Tepšić, Tomek, Lauš, Marsetič, Jelenič, Nkada, Sule, a utakmicu je sudio Mihael Antić.

Na tribinama Bonifike okupilo se otprilike 2.000 - 2.500 gledatelja, među njima i dosta navijača Hajduka koji od prve minute davali glasnu podršku svojim ljubimcima. U sastavu Kopra su zaigrala i dva dobro poznata igrača navijačima Hajduka, Franjo Prce je nosio dres Hajduka prije nego li je otišao u Lazio, a Tino Blaž Lauš je od prije nekoliko dana poslan s Poljuda na posudbu u Koper.

Hajduk

Na startu odmah prva velika prilika za Hajduk, Hrgović je pronašao Dajakua na desnoj strani napada Hajduka, ovaj je odmah opalio, Koprivec brani ali se lopta odbija natrag Dajakuu, koji je iz drugog pokušaja uzdrmao gredu.Odmah je uzvratio i Koper, i to preko Prce i Lauša, ali je gol domaće momčadi poništen zbog zaleđa. Presjekao je potom Trajkovski pokušaj dodavanja Diabyja i izbio sam pred golmana Kopriveca ali je njegov šut po mokrom terenu bio mlak i golman Kopra ga je ukrotio bez većih problema, tako da je nakon 20 minuta igre na semaforu i dalje svijetlio početni rezultat 0-0.

Nakon početnog vatrometa udaraca i prilika obje su momčadi stabilizirale obrane pa se u nastavku igralo uglavnom na sredini terena, od noge do noge, pokušavajući stvoriti višak i nadigrati suparnika. Prvi je nakon toga zaprijetio Koper, ubacio je Jelenič, Tepšić vratio glavom u sredinu prema Marsetiču koju snažno šutira, ali lopta je odskakutala paralelno s gol crtom na drugi kraj terena.Odmah je uzvratio i Hajduk, Hrgović je donio loptu u polovinu domaće momčadi, pronašao Kalika koji je odmah lobom ubacio loptu u kazneni prostor do usamljenog Brajkovića, ovaj puca iz prve ali je golman Koprivec bio na mjestu.

Hajduk

Kapetan Kopra najzaslužniji je što je njegova mreža ostala čista u prvom poluvremenu. Pred sam kraj Odjidja je uputio jednu loptu prema Kaliku, koji je proslijedio prema Benrahouu koji lijepo šutira, Koprivec brani njegov šut a potom i šuteve Čuića i Brajkovića, koji je natrčao na loptu i šutirao izbliza po podu.

U drugom poluvremenu trener Kopra Aleksandar Radosavljević promijenio je sve svoje igrače dok je Karoglan u momčad Hajduka umjesto Trajkovskog uveo Nikolu Kalinića, a umjesto ozlijeđenog Hrgovića, koji je šepajući otišao prema svlačionici, u igru ušao Uremović i zauzeo mjesto u zadnjoj liniji, dok se Mikanović preselio na lijevi bok.Nakon sat vremena igre ušao je i Marko Livaja, što je naišlo na oduševljenje gledatelja koji su ga dočekali pljeskom i skandiranjem "Jedan je Marko Livaja...." 

Hajduk

Prvi su do gola došli domaći preko Gabriela Groznice koji je s ruba kaznenog prostora matirao Kalinića za vodstvo Kopra.Dok su domaći igrači slavili Karoglan je napravio još dvije zamjene, izašli su Čuić i Lovre Kalinić, ušli mladi Noa Skoko i Borna Buljan. Budi se potom i Hajduk, lijepa lopta Eleza iz zadnje linije na Livaju, koji spušta glavom natrčalom Kaliniću, ali ispred njega loptu nosi Mrkela. Potom sjajna lopta Skoke prema Livaji, koji je pokušao primiti i u istom potezu prevariti domaćeg golmana Ćurčiju, ali nije dobro iskontrolirao loptu i prilika je propala...Pred kraj utakmice Karoglan je dao priliku najboljem strijelcu kadetskog prvenstva Brunu Durdovu koji je zamijenio Mikanovića. Hajduk je krenuo na sve ili ništa i pritisak im se isplatio.

Došli su do izjednačenja preko Benrahoua, koji je dobio loptu nakon kombinacije Skoke i Livaje, prvi šut mu je golman Ćurčija obranio, ali je Marokanac zabio iz drugog pokušaja za poravnanje. Sudac je svirao kraj utakmice, na koncu najpravedniji ishod, remi na Bonifiki, domaći Koper poveo je 1-0 golom Groznice a pred sam kraj susreta poravnao je Benrahou. Do kraja priprema Hajduka čeka još jedan ogled, onaj koji s poljskim Slaskom igraju u subotu Umagu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 324
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače