Obavijesti

Sport

Komentari 48

Skočić je objavio popis za Euro, nema Vuškovića! 'Zašto su neki tu? Ne igraju, ali su kvalitetni'

Skočić je objavio popis za Euro, nema Vuškovića! 'Zašto su neki tu? Ne igraju, ali su kvalitetni'

Izgledao bih glupo kad bih rekao da idu Gvardiol, Josip Šutalo, Stanišić i Beljo, A reprezentacija je prioritet, ponavljao je izbornik kojem je cilj odlazak na Olimpijske igre. Pozvao je zasad tek četvoricu braniča

VIDEO

Mjesec i pol nakon što je preuzeo kormilo hrvatske U-21 nogometne reprezentacije novi izbornik Dragan Skočić (54) otkrio je popis 21 igrača za pripreme za Europsko prvenstvo koje se od 21. lipnja do 8. srpnja igra u Rumunjskoj i Gruziji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Popis Hrvatske U-21 za pripreme

  • golmani: Kotarski, Pandur, Čavlina
  • braniči: Čolina, Franjić, Soldo, Sigur
  • veznjaci: Pršir, Kačavenda, Baturina, Palaversa, Hodža, Fruk, Bulat
  • napadači: Šimić, Biuk, Beljo (poziv i za A reprezentaciju), Ljubičić, Vidović, Stojković, Frigan

Njega će još proširiti, pogotovo u obrani, gdje je pozvao samo četvoricu igrača, ali nije mladog hajdukovca Luku Vuškovića (16), kojega nije pozvao ni Robert Jarni na Euro do 17 godina (jer je, kako je sam tvrdio, bio ozlijeđen), a u međuvremenu očekuje kaznu disciplinskog suca HNS-a zbog pjevanja uvredljive pjesme prema Šibenčanima, kao i A reprezentativac i suigrač mu Marko Livaja.

Nema ni Maura Perkovića iz Dinama, Luke Jelenića iz Varaždina, Antonija Marina i Nike Jankovića iz Rijeke, Silvija Goričana iz Lokomotive koji su sudjelovali u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Neki od njih bit će u kadru U-20 selekcije koja će igrati prijateljsku utakmicu protiv Kine i selekcije Utakmice života pa nakon toga prijeći kod Skočića.

- Imali smo dosta problema, puno ozlijeđenih igrača, puno njih u A reprezentaciji, dosta igrača koji ne igraju vani, što je karakteristično zadnjih godina kad mladi igrači odu van. Bavili smo se skautingom i analizom, morao sam procijeniti kakva je naša momčad, sad ćemo se baviti planom i programom, analizom suparnika - počeo je Skočić.

Pripreme počinju 6. lipnja, ali...

- Fifin je termin od 12. lipnja, tako da klubovi odlučuju hoće li pustiti igrače ranije ili ne. To je malo vremena, ali dosta u odnosu na to što sam navikao kao izbornik Irana. Imamo vremena, dobro ćemo se pripremiti.

Ima dosta igrača koji ne igraju

Objasnio je i nedoumice oko popisa.

- Lista je nepotpuna i podložna promjenama jer imamo dosta problema na nekim pozicijama, pogotovo u obrani. Htio sam odgledati zadnje kolo HNL-a i utakmice U-20 reprezentacije. Imamo disbalans u odnosu na igrače koji igraju u obrani. Odgledat ćemo te utakmice i ne moramo žuriti jer 15. lipnja predajemo Uefi uži popis. Tako da kupujem vrijeme. Može se dogoditi da uzmemo veći broj igrača jer ima dosta igrača koji ne igraju, nismo sigurni u njihovo stanje i bolje da ih mi vidimo što mogu, što ne mogu. Poslije 4. lipnja dodat ćemo nove obrambene igrače.

Beljo je na popisu Zlatka Dalića, a Frigan na njegovom pretpozivu.

- Vidjet ćemo što će se dogoditi, A vrsta je prioritet. A završnu listu predajm sedam dana prije utakmice. Frigana očekujemo u momčadi za Europsko prvenstvo.

Koji je vaš stožer za Euro?

- Sa mnom će biti Danijel Šarić, Mladen Žganjer, koji je ranije bio sa mnom i u saudijskom Al Nassru i iranskoj reprezentaciji. I imamo tu mladu gardu, Matušinskija, Likića kao kondicijske trenere i Žišku kao analitičara. To je dobar spoj iskustva i energije. Mladi su puni energije, a mi imamo dovoljno iskustva da donosimo odluke. Stožer je dobro kompenziran.

Jeste li razgovarali s izbornikom Dalićem?

- Jesmo. Ima tu dosta interesa, i klubova i A reprezentacije, čiji treba biti najveći, Liga nacija je tu... Ti igrači bi nam dobro došli u ovoj situaciji. Teško mi je to komentirati, cilj je uvijek najveći, moramo znati da imamo 12 igrača na preliminarnoj listi koji mogu igrati u idućem ciklusu. To je vrlo mlada reprezentacija, ali ne znači da se nećemo potući sa svima. Evidentno je da imamo puno ozlijeđenih igrača, suspendiranog, onih koji trenutačno ne igraju. Zato i jesam napravio nepotpunu listu igrača za koje treba vidjeti u kakvom su stanju. Informacije kojr dobivam od klubova mogu biti i subjektivne.

Jeste li se dogovorili s hajdukovcem Sigurom, kojeg želi i Kanada?

- Dali smo si ruke, ali nikad nisi siguran. Uvijek postoji faktor koji može poremetiti, nadam se da je sve u redu. Pletikosa je bio angažiran oko toga, ali i ja sam razgovarao s njim.

Tko je suspendiran i ozlijeđen?

- Suspendiran je Mario Vušković, ozlijeđeni su Boško Šutalo, Smolčić, Sučić, Franjić se tek oporavio, ni Soldo i Palaversa nemaju puno utakmica tri, četiri mjeseca. Ima niz problema. Zašto su onda na listi? Zato što imaju kvalitetu iako ne igraju. Igraju u većim ligama i moja je procjena da ipak zaslužuju biti na listi.

Zagreb: Izbornik U-21 reprezentacije objavio popis za Europsko prvenstvo

S kim će Beljo na pripreme?

- Jasno sam rekao da je A reprezentacija prioritet. Ide s A reprezentacijom, a poslije ćemo vidjeti. Ne mogu znati što će se događati u A reprezentaciji. On je tamo, a hoće li se priključiti, to nije sigurno. Morali smo ga staviti na popis, kao što smo poslali i veći broj pretpoziva jer ne znamo hoće li moći doći na pripreme ovi pozvani, ne znamo stanje igrača konkretno. Imamo niz nepoznanica, hoću provjeriti neke igrače.

Ali Beljo je Daliću peta špica, a vama prva!

- A reprezentacija je prioritet. Izgledao bih glupo kad bih rekao da igraju Gvardiol, Josip Šutalo, Stanišić i Beljo. Nama je cilj doći na Olimpijske igre, to je cilj koji je mene vodio. Nije me vodio novac, koji sam mogao zaraditi, nego da se kvalificiramo na Olimpijske igre. Prioriteti se moraju znati, a meni je drago da mlada reprezentacija producira igrače za A reprezentaciju. To je neki krug, a ja mogu biti zadovoljan ili nezadovoljan. 

Magistar? Ma to je bilo davno

Luka Sučić definitivno je otpao.

- Dobili smo signale da neće biti spreman. Postoje problemi i niz igrača koji dugo nisu igrali, zato je lista takva. Na okupljanju U-20 vrste pogledat ću neke igrače.

Postali ste nedavno magistar nogometa?

- Ne, to je pogrešna informacija. Diplomirao sam prije 15 godina, ali kako sam završio kao kineziolog stručni i specijalistički studij, onda su ga sad po novom zakonu prebacili, sad sam magistar kineziologije. To se dogodilo i s menadžmentom u Splitu.

Pripreme počinju 6. lipnja, a dva dana prije HNS će objaviti dopunu liste. Mladi "vatreni" igrat će u Rumunjskoj sve do eventualnog finala, koje se igra u Batumiju. U prvoj ih utakmici 21. lipnja (18 sati) očekuje Ukrajina, u drugoj 24. lipnja Španjolska (20.45), a u trećoj 27. lipnja domaćin Rumunjska (20.45).

Dvije najbolje momčadi iz skupine prolaze u četvrtfinale, a tri najbolje reprezentacije osigurat će mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu iduće godine, gdje Hrvatska još nije nastupala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera