Sport

Komentari 0

Dvije izmišljene reprezentacije Hrvatske izazvale pomutnju u HNL-u: Kad će igrači na odmor?

Dvije izmišljene reprezentacije Hrvatske izazvale pomutnju u HNL-u: Kad će igrači na odmor?

Reprezentativci do 21 godine 6. lipnja igraju sa Selekcijom 'Utakmice života'!? Kalaica će kao 25-godišnjak igrati za U-23 reprezentaciju, a neki će imati tek tri-četiri dana odmora

Hrvatske reprezentacije u lipnju će opet biti u punom pogonu. Zlatko Dalić krenut će s A vrstom u pohod na Ligu nacija, dok Dragana Skočića i U-21 selekciju očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj i Gruziji. No, u lipnju će u punom pogonu biti Hrvatska U-20 (izbornik Mladen Ivančić) i Hrvatska U-23 (izbornik Ognjen Vukojević) reprezentacija.

Naše mlade nogometaše do 20 godina očekuju utakmice protiv Kine (1. lipnja) i Selekcije "Utakmica života" (6. lipnja), dok će se U-23 vrsta obračunati s Katrom 8. lipnja. Jasno, HNS takvim dvobojima želi nešto i zaraditi, iako se tu baš ne vodi previše računa o potrebama, pa i zdravlju samih igrača.

Mladen Ivančić će selekciju do 20 godina okupiti 31. svibnja u Ivanić Gradu, a tu će se naći i velik broj igrača sa šireg popisa Dragana Skočića za Europsko prvenstvo. Novi izbornik U-21 vrste tako je nekim igračima (Frigan, Hodža, Sigur, Baturina, Bulat, Kačavenda...) poslao samo U-21 pozive, dok su neki, poput Luke Stojkovića dobili već pozive i za U-20 i za U-21 reprezentaciju.

Dragan Skočić podijelio je i velik broj pretpoziva, a ti bi igrači (Perković, Palaversa, Goričan, Jelenić, Vasilj, Janković...) prvo trebali biti u kadru U-20 vrste, a onda će se po potrebi poslije dvoboja s Kinom i Selekcijom "Utakmica života" neki od njih priključiti U-21 vrsti na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj i Gruziji.

Dok je cijela ta priča još nekako logično zamišljena, potpuno je nejasno čemu služi U-23 reprezentacija koja će 8. lipnja u austrijskom Mattersburgu zaigrati protiv Katra. A još je čudnije što je poziv za tu U-23 reprezentaciju dobio standardni branič Lokomotive Branimir Kalaica koji će 8. lipnja imati - 25 godina!? 

Hrvatski nogometaši imali su prilično zahtjevnu sezonu, a većini igrača (barem onima iz HNL-a) će ovog vikenda završiti prvenstvene obveze. I umjesto da dečki, koji su zbog SP-a u Katru s pripremama krenuli još početkom prosinca, sada odmaraju, oni lipanj moraju provesti u tzv. "izmišljenim reprezentacijama", pa na 30-ak stupnjeva igrati i protiv Selekcije "Utakmica života" (iako postoji mogućnost da taj dvoboj otpadne). 

Hrvatski prvoligaši s pripremama za novu sezonu krenut će između 12. i 16. lipnja, pa bi tako neki od njih ovog ljeta mogli imati samo tri ili četiri slobodna dana. Prvenstvene obveze prvo će završiti nogometašima Varaždina i Lokomotive, Mario Kovačević i Silvijo Čabraja već danas će igračima (poslije utakmice) dati slobodno, a dok će neki doista na odmor, drugi će još 10-ak dana trenirati, staviti se na raspolaganje U-20 i U-23 reprezentaciji, pa odmah poslije toga krenuti u pripreme za novu sezonu. Suludo...

Raspored U-20 reprezentacije:

- izbornik Mladen Ivančić
- okupljanje 31. svibnja u Ivanić Gradu

Raspored U-23 reprezentacije:

- izbornik Ognjen Vukojević
- okupljanje 7. lipnja u Velikoj Gorici