Obavijesti

Sport

Komentari 53

Novi poraz Hrvatske: Mladi Vatreni ispali su s Eura U-17...

Novi poraz Hrvatske: Mladi Vatreni ispali su s Eura U-17...

Hrvatska U-17 je rano primila gol, kao i protiv Engleza. Izjednačio je Levak, ali Švicarci su u zadnjim trenucima stigli do pobjede. Hrvatska je na začelju skupine D i nema šanse za prolazak

U susretu 2. kola skupine D Europskog nogometnog U17 prvenstva, hrvatska reprezentacija je u Debrecenu izgubila od Švicarske 1-2. Bio je to drugi poraz mladih Vatrenih na Euru.

Nakon što je na startu turnira izgubila od Engleske 0-1, mlada hrvatska reprezentacije je nije pronašla recept za pobjedu niti protiv Švicaraca.

Švicarci su drugom pobjedom u skupini osigurali plasman u četvrtfinale, dok su odabranici izbornika Roberta Jarnija ispali jer u drugoj je utakmici Engleska svladala Nizozemsku 4-1. Ogled Hrvatske i Nizozemske u srijedu bit će tek za prestiž.

Švicarci su u Debrecenu bolje otvorili dvoboj i poveli već u devetoj minuti pogotkom Demira Xhemalije, no Hrvatska je izjednačila u 32. minuti sjajnim pogotkom Sergeja Levaka.

Mladi Vatreni su u samoj završnici prvog dijela mogli okrenuti rezultat, Leon Lalić je izveo slobodni udarac s desne strane, a Marko Zebić pucao glavom, no švicarski golman je bio siguran.

Trenutak odluke dogodio se u 83. minuti kada je Marvin Ahakomen pogodio za 2-1. Xhemalija je nakon gola ubilježio i asistenciju. Ubacio je u kazneni prostor gdje se najbolje snašao stoper Akahomen i glavom pogodio za konačnu pobjedu Švicaraca. (Hina)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
2. kolo grupne faze Eura 16:30 , Stadion Nagyerdei, Debrecen
Hrvatska U17
Levak 32'
1 : 2
Švicarska U17
Xhemalija 9', Akahomen 83'
Sortiranje događaja

Kraj!

Posljednje četiri minute Hrvatska je pritisnula, ali bez prave prijetnje. Na koncu je presudio gol Akahomena iz 83. minute. Jarnijevi mladi Vatreni doživjeli su drugi poraz na Euru i nalaze se na začelju skupine D.

90'

Igrat će se još četiri minute nadoknade.

90'

Kakva šteta... Ćalušić je odigrao sjajnu kombinaciju i čekao povratnu s boka, ali nije ju dočekao. Bio je pola koraka prekratak i švicarski braniči su ga uspjeli zatvoriti.

86'

Dvostruka promjena kod Švicarske. Izašao je strijelac drugog gola Akahomen, a zamijenio ga je Fasano. 

Također, igru je napustio Parente, a ušao je Buhlmann.

83'

GOL! Hrvatska je ponovno u zaostatku.

Xhemalija je nakon gola ubilježio i asistenciju. Ubacio je u gužvu gdje se najbolje snašao stoper Akahomen. Izborio se za prostor u skoku pored hrvatskih braniča i glavom pogodio za novo vodstvo Švicaraca.

Komentari 53