Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Globalni' Bayern i 'regionalna' Borussia tuku ispod pojasa...

'Globalni' Bayern i 'regionalna' Borussia tuku ispod pojasa...
3

Borussia je više regionalni klub, dok Bayern ima globalne igrače, započeo je Uli Höness rat riječima s Borussijom, koja mrskim Bavarcima nije ostala dužna...

VIDEO

Do velikog njemačkog okršaja u hramu nogometa Wembleyu broje se sati, no onaj sraz Bayerna i Borussije izvan travnjaka počeo je već prije nekoliko mjeseci.

'Rat riječi' između dva velika rivala s juga i zapada Njemačke započeo je predsjednik Bavaraca Uli Höness bocnuvši 'žuto-crne.

- Borussia je više regionalni klub, dok Bayern ima globalne igrače.

Dakako, odgovor Dortmunđana nije se morao drugo čekati, kojeg je dao izvršni direktor Hans-Joachim Watzke.

- Želio bih da dobijem poštovanje za ono što smo napravili posljednjih godina. Očito tražimo previše od njih.

Vatru je dodatno potpirio branič Borussije Mats Hummels, koji je svojedobno igrao u Bayernu.

- Nije me briga za moj bivši klub, izgubio sam svaku vezu s njim.

Ususret Kup okršaju u veljači, u kojem je Bayern došao do prve pobjede u posljednje tri godine, karizmatični trener Borussije Jürgen Klopp dao je zanimljivu usporedbu.

- Bayern je kao Kinezi u industriji - gledaju što drugi rade, kopiraju to i od toga zarađuju novac - oštar je svojedobno bio Klopp.

Opaska o Bavarcima kao kineskim imitatorima nije dobro sjela Hönessu, koji je odlučio nastaviti s udaranjem 'ispod pojasa'.

- Ako hodate ulicama Pekinga i pitate ljude da imenuju jedan njemački klub, odgovor će uvijek biti Bayern, a ne Borussia - rekao je Höness, na što je Klopp odgovorio da to uopće nije važno.

Borussia Dortmund poznata je po svojim fanatičnim navijačima, slavnima u cijelom svijetu, što se baš i ne može reći za Bavarce. Na to je podsjetio i Kevin Grosskreutz.

- Na Allianz Areni je drugačija, mirnija atmosfera. Bayern ima puno navijača, koji nastaju samo potaknuti uspjehom, kako bih ih ja nazvao.

No pravi rat započeo je nakon što je dan prije uzvrata Borussije protiv Real Madrida u polufinalu Lige prvaka odjeknula vijest da najbolji igrač Mario Götze prelazi žestokom rivalu iz Münchena.

- Što se tiče Götzea sve je legitimno, samo mi se ne sviđa način na koji se to napravilo. Bayern je radio po istom modelu kako bi postigao uspjeh, a to je slabljenje protivnika - rekao je Watzke, aludirajući na to što Bayern nije prvo kontaktirao čelnike Borussije pri sklapanju ugovora.

- Netko ne želi da budemo uspješni, ali učinit ćemo sve da se to ne dogodi - rekao je tada Klopp, šokiran potezom Bavaraca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...