Obavijesti

Sport

Komentari 192

Glumio je i lagao za Uskok, sad samo traži zaštitu svoje obitelji

Glumio je i lagao za Uskok, sad samo traži zaštitu svoje obitelji
1

Hrvoje Maleš tri je mjeseca surađivao s istražiteljima kako bi razotkrio cijeli slučaj oko namještanja utakmica. 'Heroj' Maleš sada traži samo da mu se zaštiti obitelj

VIDEO

Na licu Hajdukova predsjednika i Uskokovog pouzdanika Hrvoja Maleša, jučer se mogla iščitati drama koju je duboko u sebi proživljavao zadnjih nekoliko mjeseci. Veliki podočnjaci, umor, zabrinutost... Samo bi povremeno razvukao osmjeh, primjerice, kad mu je splitska dogradonačelnica Anđelka Visković čvrsto stisnula desnicu i čestitala.

Uprava Hajduka djeluje u zaštiti interesa kluba zajedno s Nadzornim odborom, rekla je dogradonačelnica 

- Ponosna sam što smo te izabrali za predsjednika. Malešu je u četvrtak pao veliki kamen sa srca. Mjesecima je od obitelji i najbližih suradnika skrivao, kako u suradnji s Uskokom pokušava raskrinkati nogometnu mafiju koja oštećuje njegov Hajduk. Tri mjeseca glumio je naivca, nebuloznim izjavama punio stupce novina i u javnosti o sebi stvarao sliku bahatog lašca, koji je u nogomet pao s Marsa. Na koncu se doznalo kako jesve radio po nalogu istražitelja, a ulogu je odigrao briljantno. Ne samo da je ''ozvučen'' pregovarao sa Širićem i Djedovićem, nego im je osobno uručio označene novčanice, kojima je od njih ''kupovao pošteno suđenje Hajduku'' u drugom dijelu sezone i na pladnju ih predao istražiteljima.

Nisam osoba koja bi komentirala takve stvari, to je pitanje za istražitelje, komentirao je i gradonačelnik Kerum

U utorak je, pod prijetnjom otkaza, od Nadzornog odbora Hajduka dobio rok od deset dana da sredi stanje u klubu, u petak navečer postao je heroj svih navijača Hajduka i svih istinskih ljubitelja nogometa u Hrvatskoj, koji žele da se jednom za sva vremena u našem najpopularnijem sportu uvede red. Jer ma kako se sve skupa završilo, ostat će upamćeno kako se Hrvoje Maleš okrenuo protiv struje i snažno zaplivao. Za razliku od jednog od svojih prethodnika, koji je s gnušanjem odbio ''suradnju'' s Širićem i Djedovićem, Maleš je na nju pristao i raskrinkao ih. Stavio je puno toga na kocku, a jedino što je za sebe tražio je zaštita obitelji.

To je dokaz da se radilo svašta. Dokaže li se da je istina, bojim se da je prvenstvo neregularno, rekao je Buljan

U petak navečer, na rođendanskoj zabavi novinara Zdravka Reića Maleš se pojavio u društvu nekolicine dugogodišnjih prijatelja, koji ga navodno čuvaju. Neki od njih su pripadnici 4 gardijske brigade.  Ispričao mi se što kasni i što mi ne može ništa reći o slučaju, ali me podsjetio:

 ''Sjećate li se kad sam gostovao u vašoj emisiji, i kad sam vam rekao da mi je jedina želja da moj sin jednoga dana može reći kako je njegov otac bio pošteni predsjednik Hajduka'' – ispričao nam je Reić.

Jučer se Maleš pojavio na komemoraciji nekadašnjem legendarnom igraču Hajduka Vinku Cuzziju, no nije želio ništa komentirati.

Pucaju krakovi Maksimirske hobotnice

Nadam se da će konačno puknuti i glava hobotnice i njen najduži krak u Maksimiru. Ovo je peti dopredsjednik HNS-a u zatvoru i pitam se što Marković čeka, zbog čega ne daje ostavku. Maleš je pokazao odlučnost, što je trebao, cijeli život da ga pljuju jer je unaprijed osuđen na neuspjeh? - rekao je i Igor Štimac

Tajni agent 007 - Maleš

RUJAN 2011.

Nakon serije utakmica u kojima je Hajduk oštećen od sudaca, Hajdukov predsjednik zatražio je od glavnog državnog odvjetnika Maldena Bajića da ispita cijeli slučaj, te pristao odigrati najvažniju ulogu.

RUJAN-PROSINAC 2011.

Po detaljno razrađenom scenariju, Maleš je izjavama i postupcima svjesno o sebi stvorio lošu sliku u javnosti, a sve kako bi zavarao čelne ljude sudačke organizacije i namamio ih u stupicu.

5. PROSINAC

Maleš se sastao s Širićem i Djedovićem u Splitu, te im rekao kako sve teče po planu, te kako će ispuniti raniji dogovor i u ratama im predati 100.000 eura, zato da oni Hajduku osiguraju pošteno suđenje u drugom dijelu sezone. 

8. PROSINAC

Na sastanku, na koji je Maleš u zagrebački hotel Antunović došao ''ozvučen'', predao im je prvu ratu od 30.000 eura, nakon čega se udaljio, a Uskokovi istražitelji su osječki dvojac uhitili i kod njih pronašli označene novčanice.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 192
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...