Obavijesti

Sport

Komentari 14

Gobac: S Lacom ili Vorijem bismo lako izborili Final Four

Gobac: S Lacom ili Vorijem bismo lako izborili Final Four
1

Da danas imamo pola proračuna od Hamburga ili Barcelone, ravnopravno bismo se s njima natjecali za naslov. Imali bismo dovoljno novca da kupimo dva-tri pojačanja

VIDEO

Rukometaši Croatije osiguranja Zagreba nakon tri godine ponovo će igrati u četvrtfinalu Lige prvaka. Nažalost, ždrijeb za odlazak na završni turnir u Köln je dirigiran pa zagrebaši mogu igrati samo s nositeljima, a to će biti Barcelona, Fuchse Berlin, Kiel i Atletico, piše Večernji list.

- Naravno da nije dobro što posljednjih osam momčadi nije u istom bubnju. Sigurno je da bi nam bilo lakše kada bismo za suparnika dobili Cimos, Kopenhagen, Ademar ili Veszprem. Izgleda da je Europskom rukometnom savezu u interesu da u završnici budu klubovi s najvećim proračunima - rekao je Zoran Gobac, predsjednik odbora za hitnost u CO Zagrebu.

Barcelona, Atletico i Hamburg imaju godišnje proračune od 10 milijuna eura, a Kiel čak dvanaest milijuna. Zagrebaši ove godine imaju budžet oko 3,5 milijuna eura. Dakle, triput manji od ostalih.

- Od svih klubova koji su u četvrtfinalu, Cimos i Zagreb imaju najmanji budžet, ali slovenski prvak ima zajamčeni proračun, a mi taj novac tek trebamo dobiti, no pitanje je i hoćemo li ga dobiti - istaknuo je Gobac.

Zagrebaši su početkom devedesetih dvaput osvajali Ligu prvaka.

- Tada smo imali proračun jednak ostalim klubovima, bez obzira na to što su bile ratne godine. Da danas imamo pola proračuna od Hamburga ili Barcelone, ravnopravno bismo se s njima natjecali za naslov europskog prvaka. Imali bismo dovoljno novca da kupimo dva-tri kvalitetna pojačanja. Primjerice, da trenutačno imamo Lackovića i Vorija, sigurno bismo izborili završni turnir. Ni ovako se nećemo predati. Vidjeli ste da smo pobijedili Barcelonu u gostima, znači da možemo - rekao je Gobac.

S obzirom na situaciju, ni sljedeće sezone neće biti bolje.

- Može nas spasiti samo Grad Zagreb. Trebao bi prepoznati što je trajno i brendirano i što vrijedi. Dodatni novac od Grada jedini je izlaz želimo li na sam vrh. Sreća je što smo ove sezone igrali u SEHA ligi. Te utakmice bile su nam odlična priprema za Ligu prvaka. Da smo igrali samo u hrvatskom prvenstvu, mislim da ne bi bili takvi rezultati - zaključio je Zoran Gobac.

Rukometaši CO Zagreba proslavili su ulazak u četvrtfinale u klubu Green Gold na Radničkoj cesti. Popilo se nekoliko pića i pravac kući, u utorak putuju u Crnu Goru.

- Svi smo bili umorni, tako da se nitko nije dugo izdržao. Naravno da nam utakmice u Cetinju, Nikšiću i Ljubuškom nisu baš dobro došle mjesec dana uoči prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Dobro ćemo se umoriti, ali što je, tu je. Još nam poslije te male turneje SEHA lige dio igrača odlazi na kvalifikacijski turnir za OI u Londonu - rekao je Ivica Obrvan, trener CO Zagreba.

Zagrebaši su posljednji put igrali u polufinalu Lige prvaka 2000. godine, protiv Kiela. U Njemačkoj su izgubili s 11 razlike, a u Ledenoj dvorani pobijedili s devet.

- Ne bih imao ništa protiv da se polufinale s Kielom ponovi u Köln areni - zaključio je Obrvan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika