Obavijesti

Sport

Komentari 36

Golijada na otvaranju! Arsenal preokretom pobijedio Leicester

Golijada na otvaranju! Arsenal preokretom pobijedio Leicester
1

U posljednjih šest sezona, sva tri boda su odnijeli samo jednom i to prije tri godine. Prošlog kolovoza ih je zaustavio Liverpool s rezultatom 4:3, a ovoga puta su oni uspjeli upravo tim rezultatom svladati Leicester

VIDEO

Premier liga je počela, i to kako! Po prvi puta englesko prvenstvo je otvoreno u petak navečer, a ako je suditi prema prvoj utakmici sezone svačega bi se mogli nagledati ove godine. Sigurno nas čekaju nove, uzbudljive stvari, ali čini se kako se i Arsenal renovirao jer su ovo otvorenje sezone označili s tri boda, za razliku od zadnje dvije godine. 

U posljednjih šest sezona, sva tri boda su odnijeli samo jednom i to prije tri godine. Prošlog kolovoza ih je zaustavio Liverpool s rezultatom 4:3, a ovoga puta su oni uspjeli upravo tim rezultatom svladati Leicester. 

VIDEO

Lacazette je upisao prvi nastup u Premier ligi, a sjajno ga je i označio jer je već u drugoj minuti zabio svoj prvi pogodak u dresu Arsenala! Francuz se odlično snašao nakon odličnog ubačaja Elnenyja. Lopta je u kaznenom prostoru Leicestera preskočila Morgana, a iza njega je iskusno čekao napadač topnika i glavom zabio pored nemoćnog Schmeichela. 

Sjajan se nogomet igrao u prvih pet minuta pa se dugo nije trebalo čekati na odgovor Leicestera. Dosta je nesigurno startala obrana domaćina, a duboki ubačaj na drugu stativu u petoj minuti je odlično dočekalo novo pojačanje lisica Maguire, pa je glavom prebacio Čecha koji je 'zaplivao', i pronašao Okazakija, a on je pospremio za izjednačenje. 

Nakon snažnog starta, obje su se momčad malo primirile pa se u 22. minuti tek domaća publika digla na noge. Odlično su kao na malom nogometu kombinirali Kolašinac, Ozil , Welbeck , sve dok Englez nije izbacio Nijemca na lijevoj strani kaznenog prostora koji je u sredini pronašao brzog Welbecka, ali je sigurni pogodak spriječio Maguire kojeg je lopta pogodila u nogu. 

Opet su topnici zaprijetili preko Kolašinca čiji je snažan udarac u korner izbio Schmeichel minutu kasnije, ali onda je ponovno 'kiksala' Arsenalova obrana u 29. minuti.

Nakon slabe Elnenyjeve lopte u vlastitoj polovici, loše je reagirao Xhaka i slučajno uposlio Albrightona koji se sjurio po lijevoj strani, ubacio odličnu loptu, a između Monreala i Kolašinca odlično se probio Vardy i doveo bivše engleske prvake u vodstvo. 

Trebao je možda sudac utakmice Mike Dean pokazati na bijelu točku u 41. minuti kada je Kolašinčeva lopta pogodila Ndidija u ruku, no topnici nisu imali sreće s tom odlukom, ali u zadnjim sekundama prvog dijela su stigli do izjednačenja.

Lacazette je prilikom jednog udarca promašio loptu pa je njegov pokušaj zapravo ispalo sjajno dodavanje za usamljenog Kolašinca iza Leicesterove obrane koji umjesto da sam matira Schmeichela odluči asistirati za Welbecka , a on posprema za 2:2. 

Nije baš 'divlje' započelo drugo poluvrijeme kao prvo, ali ipak je gol pao već u 56. minuti. Upozorenje je stiglo nekoliko trenutaka prije za Arsenal kada je Čech morao uklizati poput iskusnog braniča kako bi zaustavio Vardyja, pa je zatim Arsenalov vratar i obranio udarac Mahreza te ga poslao u korner iz kojega je Leicester poveo.

Vardy se najbolje snašao nakon Mahrezovog udarca iz kuta i još jednom u delirij bacio gostujuće navijače. 

Vjerojatno su mislili domaći navijači da će njihovi miljenici odmah izjednačiti i gotovo da su bili u pravu no na vratima gostiju se ukazao sjajni Schmeichel u 61. minuti. Vrhunski je Welbeck iza Leicesterove obrane proigrao Bellerina na desnoj strani, ali je 
Španjolčev odličan pokušaj zaustavio Danac koji se maksimalno raširio poput hobotnice. 

Uveo je nedugo zatim Wenger Girouda i Ramseyja te sve karte bacio napad što mu se i isplatilo. Gubili su topnici sve do 83. minute, ali onda je krenuo preokret.

Tada je Ramsey odlično zakucao za 3:3, ali onda je Emirates proključao kao rijetko do tada dvije minute kasnije. Giroud se, unatoč tome što ga je vukao Maguire, vrhunski snašao nakon udarca iz kuta i loptu glavom poslao od grede u gol. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu