Obavijesti

Sport

Komentari 4

Golman Varaždina priznao: Za sve loše u karijeri, kriv sam ja!

Golman Varaždina priznao: Za sve loše u karijeri, kriv sam ja!
4

Bio sam mlad, žurio sam se otići u inozemstvo i težio ekstremnim stvarima. Tako je najlakše sažeti ono što mi se događalo kroz karijeru nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014 godine, kazao je Zelenika

VIDEO

Za sve loše u karijeri kriv sam isključivo sam, kao što sam i za sve dobro u karijeri zaslužan ja sam, odgovorio je Oliver Zelenika uoči utakmice 2. kola SuperSport HNL-a između njegovog Varaždina i Istre na naše pitanje zašto nakon Dinama, Lokomotive i Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine nije ostvario puni vratarski potencijal. 

No, zašto je točno njegova karijera krenula silaznom putanjom?

- Bio sam mlad, žurio sam se otići u inozemstvo i težio ekstremnim stvarima. Tako je najlakše sažeti ono što mi se događalo kroz karijeru nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014 godine gdje sam bio treći golman Vatrenih - ističe Zelenika koji je za Dinamo debitirao u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv Fole Esch. 

Zagreb: MAXtv 1. HNL, 18. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk

Trener je tada bio Krunoslav Jurčić i kapetan Dinama Joe Šimunić.  Kasnije je poslan na posudbu u Lokomotivu, vratio se u Dinamo, a 2017. godine otišao je u poljsku Lechiju iz Gdanjska, da bi u listopadu 2018. godine prešao u NEC Nijmegen. 

- U inozemstvu je važna prilagodba. Van si ti jedan od igrača i ništa se ne vrti oko tebe, dok sam u Dinamu imao sve. Imao sam slučaj da sam branio u Nizozemskoj, doveli su golmana na posudbu iz prve lige i pao sam u drugi plan - rekao je.

Zelenika se u veljači 2020. godine odlučio vratiti u 1. HNL. Kad je stigao bio je zamjena Ivana Nevistiću koji je tada iz Rijeke bio na posudbi u baroknom gradu. 

- Nije problem kad si zamjena nekome kao što je bio Nevistić koji je u tom trenutku branio fantastično. Samo gledaš da radiš još bolje - dodao je Zelenika koji je nakon odlaska Nevistića u Rijeku dobio priliku na vratima Varaždina u 1. HNL. U istoj sezone Varaždinci su ispali iz Lige. 

- Kao i momčad i ja sam se utopio u tom sivilu - dodao je Zeleni kako ga od milja zovu prijatelji. 

Dobri duh svlačionice Zelenika na golu postao vođa, Varaždinu još trebaju barem tri 'kapitalca'
Dobri duh svlačionice Zelenika na golu postao vođa, Varaždinu još trebaju barem tri 'kapitalca'

Prošlu sezonu kada su Varaždinci osvojili 2. HNL,  prednost pred njim imao je Karlo Sentić, mladi vratar Hajduka na posudbi, zbog kvote mladih igrača. Ove sezone ponovno je dobio priliku i bio je izuzetan u porazu (1:0) od Slaven Belupa na otvaranju SuperSport HNL-a. Obranio je pet „mrtvaca“ i bez njega na golu, Varaždin bi doživio teži poraz.  Loptu iz mreže morao je vaditi iz gola u 49. minuti kada je pogodio Mateo Kocijan. 

- Ruku na srce za taj gol sam krivac, da se ne lažemo, bez obzira što sam vrlo dobro branio čitav susret - dodao je 29-godišnjak osvrnuvši se na minimalan poraz na početku sezone. 

Varaždin: Dvobojem Varaždina i Gorice počela nova sezona Prve HNL

- Žao mi je što nismo dobru igru s pripremnih utakmica preslikali na startu sezone. Jako malo smo toga ispoštovali što smo dogovorili s trenerom Kovačevićem. Iznenadili smo sami sebe nedostatkom čvrstine i tako ne možete osvajati bodove.

Zekiću džoker donio pobjedu za četiri minute: To je bila prisila... Trener Varaždina bocnuo upravu
Zekiću džoker donio pobjedu za četiri minute: To je bila prisila... Trener Varaždina bocnuo upravu

Njega i Varaždin u petak čeka otvaranje 2. kola. Varaždinci su gosti Istre 1961. 

- Istra je ekipa koja gradi igru od posljednje linije. Njihova najveća snaga što igraju kao momčad. Moramo biti mnogo čvršći u duelima i konkretniji ako želimo ostvariti pozitivan rezultat u Puli – zaključio je Zelenika.

Zagreb: Zagrijavanje nogometaša Lokomotive i Varaždina
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju