Obavijesti

Sport

Komentari 11

Goluža: Zlato u Švedskoj? Ma, ne idem još baš tako daleko...

Goluža: Zlato u Švedskoj? Ma, ne idem još baš tako daleko...
1

Konkurencija je velika, svi žele puno napraviti na ovom SP-u, zato je nama jedini cilj svaku utakmicu dati maksimum, pa što Bog da, rekao je izbornik Slavko Goluža

VIDEO

Za ovu godinu rukometna Liga prvaka je završila, na redu je reprezentacija i borba za svjetsko zlato u Švedskoj. Hrvatska u Skandinaviju ide s novim izbornikom, bit će i nekih novih imena u odnosu na dva, tri posljednja natjecanja.

- Na prvi dio priprema, u Makarsku, doći će samo igrači iz domaće lige. Poslije će se priključiti 'Mađari' i 'Slovenci', tek od 2. siječnja bit ćemo kompletni - izvijestio je Slavko Goluža nakon što je pročitao širi popis s 28 imena.

Lani, uoči EP-a u Austriji, Lino Červar poštedio je Ivana Balića prvog dijela priprema. Goluži to ne pada napamet.

- Kao što sam rekao, na prvi dio priprema, od 17. do 23. prosinca, dolaze igrači iz naše lige - rekao je Goluža, uzeo u ruke papir s imenima igrača, podigao pogled i nastavio:

- Koliko vidim, i Ivano je na tom popisu. Dakle...

Na Golužinoj listi nema iznenađenja, tu je i povratnik Renato Sulić, nema Metličića, Džombe i Špoljarić, ali ima lijevog krila Splita Jerka Matulića. Od ovih 28 s popisa u Švedsku će, izravno s turnira u pariškom Bercyju, ići 18 ili 19 igrača.

- Ovoga puta pravila su malo drugačija. Za utakmicu se prijavljuje 16 igrača, a još dvojicu možemo prijaviti u bilo kojem trenutku. Ne moramo čekati kraj prvog kruga kao na prošlim natjecanjima - pojasnio je direktor reprezentacije Ivica Udovičić.

Hrvatska nikad nije imala ovakvu širinu u momčadi, na gotovo svakoj poziciji Goluža ima najmanje dvojicu vrhunskih igrača. Ali s prognozama i najavama ne želi se razmetati, "prosipa" isključivo oprez i umjerenost.

- Je li cilj zlato? Ne, neću ići tako daleko. Cilj je ići iz utakmice u utakmicu, u svakoj dati maksimum i biti skroman. Pa uz Božju pomoć... - obratio se nebesima Goluža pa dodao:

- Svi u Švedsku dolaze s velikim ambicijama, svi na ovom SP-u žele napraviti puno. I zato je važno ići postepeno.

Popis za Švedsku izbornik je predstavio dva dana nakon što je CO Zagreb "razmontirao" Bosnu u Areni. Igrači hrvatskog prvaka ove jeseni djeluju vrlo dobro, gotovo svi su u zadovoljavajućoj formi. Ili?

- Uvijek može bolje. Recimo, Štrlek ne igra puno i to me malo brine. Ali dovoljno je vremena pred nama, vjerujem da će Manuel biti pravi za Svjetsko prvenstvo - kaže Goluža, koji već gleda prema prvoj utakmici u Švedskoj:

- Rumunjsku smo nedavno pobijedili u Karlovcu, znamo puno o njima, znamo i da su promijenili izbornika. I očekujem da će u toj prvoj utakmici biti izuzetno 'napaljeni' na nas - izjavio je izbornik.

Jaki hrvatski aduti u Švedskoj bi trebali biti Ivan Čupić i Domagoj Duvnjak, no obojica su nedavno bila na operaciji. Izbornik je u kontaktu s obojicom. Prvo Čupko...

- Plan je da nam se Ivan priključi punom snagom od 2. siječnja, već je počeo s rehabilitacijom i nadam se da će tako i biti. Iako on kaže da bi se volio priključiti i prije, treba biti oprezan - kaže 'Keta'.

A onda malo o Duvnjaku...

- Domagoj je na operaciji bio nakon Čupića, imao je nešto kompliciraniju ozljedu, ali nadam se da će i on moći biti u punom pogonu od 2. siječnja - zaključio je izbornik.

Golužin širi popis za Švedsku

GOLMANI: Mirko ALILOVIĆ (Celje), Marin ŠEGO (CO Zagreb), Vjenceslav SOMIĆ (Gummersbach), Ivan PEŠIĆ (CO Zagreb), Nikola BLAŽIČKO (Lübbecke)

KRILA: Manuel ŠTRLEK (CO Zagreb), Ivan NINČEVIĆ (Fuchse Berlin), Ivan ČUPIĆ (RN Löwen), Vedran ZRNIĆ (Gummersbach), Zlatko HORVAT (CO Zagreb), Antonio KOVAČEVIĆ (CO Zagreb), Jerko MATULIĆ (EMC Split)

VANJSKI: Denis BUNTIĆ (Ademar Leon), Marko KOPLJAR (CO Zagreb), Luka STEPANČIĆ (CO Zagreb), Ivano BALIĆ (CO Zagreb), Domagoj DUVNJAK (Hamburg), Drago VUKOVIĆ (Gummersbach), Josip VALČIĆ (Gummersbach), Tonči VALČIĆ (CO Zagreb), Blaženko LACKOVIĆ (Hamburg), Jakov GOJUN (CO Zagreb), Damir BIČANIĆ (Chamberry), Alen BLAŽEVIĆ (Nexe)

PIVOTI: Igor VORI (Hamburg), Renato SULIĆ (Vezsprem), Marino MARIĆ (CO Zagreb), Željko MUSA (Gorenje Velenje)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"