Obavijesti

Sport

Komentari 12

Goran je s 23 godine bio bolji: Rupe ću naučiti izbjegavati...

Goran je s 23 godine bio bolji: Rupe ću naučiti izbjegavati...
1

Marin Čilić je u Rusiji osvojio šesti naslov u karijeri i od ponedjeljka je 19. tenisač svijeta. Cilj mu je vratiti se tamo gdje je bio u 2010. godine, među 10 najboljih

VIDEO

Lijepo je bilo igrati polufinale Australian Opena i tjedan poslije toga biti u Top 10. To je sigurno bio vrhunac moje karijere. I to je put koji želim slijediti, najavio je Marin Čilić, koji je pobjedom u St. Peterburgu napredovao tri mjesta na ATP-ovoj ljestvici, te je od ponedjeljka 19. tenisač na svijetu.

Sa šestim trofejem u karijeri te čekom od 620.000 kuna napustio je zapadnu Rusiju i krenuo u Španjolsku. Tjedan za sobom već je arhivirao i sad ga zanima jedino Milos Raonic, njegova prva prepreka na turniru ATP 500 u Valenciji.

- U Rusiji je bilo sjajno. Naravno da je samopouzdanje sad naraslo. Pomogli su i porazi u finalima ove godine. I iz njih sam dosta naučio. Tako da sam se potrudio odigrati najbolji tenis u finalu. Posebice u trećem setu - izjavio je 23-godišnji Međugorac nakon 12. ATP finala u karijeri.

Popularni Čila, kako mu tepaju na Touru, bio je deveti na rang-listi u veljači 2010. godine. Tad su ga Mats Wilander i Boris Becker proglasili osvježenjem Toura i potencijalnom prijetnjom Federeru i drugima.

- Imao sam dosta crnih rupa u karijeri. Moram to naučiti savladavati. Znao sam igrati sjajno i onda upasti u seriju poraza - kazao je vatreni navijač nogometaša Milana.

Do kraja sezone odigrat će još ugledni pariški Bercy, a potom će na odmor.

- Neće dugo trajati, potom slijede pripreme za 2012. godinu - zaključio je Čilić.

Goran je imao 11 naslova s 23 godine

Goran Ivanišević, jedini uzor Marina Čilića, s 23 godine nastupio je već u 26 finala na ATP Touru. Splićanin je do tada bio osvojio 11 naslova u pojedinačnoj konkurenciji. Ivan Ljubičić je do 24. rođendana imao samo jedan naslov, i to onaj u Lyonu (2001).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"