Obavijesti

Sport

Komentari 33

Vrijeme leti: Goran je prije 10 godina slavio na Wimbledonu

Vrijeme leti: Goran je prije 10 godina slavio na Wimbledonu
1

Prije 10 godina Goran Ivanišević šokirao je sve. S pozivnicom je osvojio Wimbledom pobjedom protiv Australca Patricka Raftera u pet setova. Prisjećamo se trijumfa...

VIDEO

Teško je povjerovati da je od jednog od najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog sporta prošlo čitavo desetljeće. Na današnji dan 9. srpnja 2001. Goran Ivanišević šokirao je teniski, ali i sportski svijet osvojivši Wimbledon slavljem protiv Patricka Raftera.

- Pari mi se da je to bilo jučer. Ljudi mi dolaze, sjećaju se nekih detalja kojih se ni ja ne sjećam. Kažu mi da sam im promijenio život - rekao je Goran Ivanišević u intervjuu za Novu TV.

Zecu je to bilo četvrto finale na 'svetoj travi', finale koje jednostavno nije mogao izgubiti.

- Sjednem se i krenem razmišljati što bi bilo da sam ispao u četvrt ili polufinalu, ali stanem jer bi bilo veliko razočaranje, jedna rupa.

A na turnir je došao s pozivnicom, kao 125. igrač svijeta. Legenda koja je tražila novi povratak, a nitko mu nije davao nikakve šanse.

- Teško je opisati što se tu dogodilo. Promijenio sam rekete pet dana prije. Prvi dan kad sam ušao u Wimbledon. Odmah sam se osjećao dobro na terenu i guštao sam nakon dugo vremena. Svako kolo su me otpisivali, sad ću izgubiti, sad ću izgubiti, a ja nikako da ispadnem - rekao je Ivanišević za Novu TV i osvrnuo se još jednom na sad već kultne rituale koje je izvodio u ta dva tjedna.

- Dizao sam se u i isto vrijeme, parkirao na isto mjesto, gledao svako jutro Teletubbiese, pazio sam koju crtu ugaziti, a koju ne...

Na turnir je došao praktički bez sponzora. U jednom trenutku je stao s dijeljenjem 'rekvizita' jer bi u finalu igrao bez majice.

- Tri majice sam imao, a jednu sam bacio. Protiv Safina su mi ostale dvije. U jednom trenutku sam ju mislio baciti, ali sam sam sebi rekao: 'Imam dvije majice, vraćaj nazad!'

Polufinale s najvećim favoritom Timom Henmanom ostat će upamćeno po kišnim prekidima kroz tri dana i nevjerojatnom Goranovom preokretu.

- Već su ga svi vidjeli u finalu, a mene kao da nema. Trebao sam samo doći na teren i on će me dobiti. 

Napokon je došlo i to očekivano finale, a s druge strane je stajao jedan veliki tenisač i čovjek koji je također žarko tražio svoj prvi naslov u Londonu - Patrick Rafter.

- Dosta sam bio miran, ali sve kupilo u meni. Nisam smio gubiti živce, morao sam se ispuhati, ali sam se smirio. Moraš baciti reket, ali moraš biti i fokusiran. Kod 7-7 na 15-40 pitam ga: 'Čemu drugi servis? Htio sam te iznenaditi laganim servisom.

Nakon osvojenog breaka za 8-7, posljednja loptica Rafterova loptica završila je u mreži uz erupciju oduševljenja hrvatskih navijača.

- Uopće nisam znao što radim, gdje idem. Znam kako je bilo starome, kad sam ga vidio par puta. Pogledao sam doček Đokovića, ali ne može nadmašiti Split - rekao je Ivanišević i dodao za kraj:

- 9.7. je svaki dan u mojoj glavi, pobjednik sam cijeli život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika