Obavijesti

Sport

Komentari 2

Gordan Kožulj: Napokon mogu jesti sve što želim!

Gordan Kožulj: Napokon mogu jesti sve što želim!
6

Nakon 27 godina provedenih u plivanju Gordan Kožulj počeo je novi život. Više od četiri mjeseca pripremao se na to da bazen zamijeni uredom...

VIDEO

Nakon povratka s Olimpijskih igara u Pekingu moja karijera praktički je završila. Od tog dana počeo sam se psihički pripremati za život poslije plivanja, počeo je priču Gordan Kožulj, koji je više od 27 godina svakodnevno odlazio na bazen. Znao da je da neće biti lako, da se toliko godina ne može samo tako izbrisati, i krenuo je u pripremu za novi život, život bez bazena.
- Zbog plivanja sam zapostavio mnoge ljude iprijateljstva, pa sam odlučio prvo to promijeniti. Intenzivirao sam kontakte s ljudima koje
sam tijekom godina zapustio. Iako je bio svjestan da, unatoč golemu odricanju, ne može napraviti puno na EP-u Rijeci, Kožulj je i tih posljednjih mjeseci, u kojima je već bio svjestan da je plivanje prošlost, trenirao kao da su ispred njega najbolje godine u bazenu.
- Zbog ljudi u Rijeci, ali i zbog sebe, htio sam se dostojanstveno oprostiti. Dobro sam se pripremio i htio završiti na najbolji način. I definitivno je uspio. Toliko je htio da mu oproštajni rezultat ne bude razočaravajući, da ni, otplivavši posljednji zaveslaj u karijeri, nije bio svjestan da je gotovo. No postavši napokon svjestan, nije dugo žalio i živio od sjećanja, već se ekspresno okrenuo svom novom životu. U samo mjesec dana bio je na nekoliko razgovora za posao, a prije nekoliko dana zaposlio se u agenciji Madison Consulting i time definitivno završio priču dugu 27 godina. Fascinantna je bila Kožuljeva karijera, fascinantan je bio i njezin kraj. Ni sekunde nije žalio, ni u jednom trenutku se nije okrenuo u prošlost već je krenuo dalje. Vjerojatno je baš zbog takvog pristupa u plivačkoj karijeri napravio toliko puno, a takvim pristupom vjerojatno će i u poslovnoj karijeri daleko dogurati. Prekid plivačke karijere nije shvatio kao kraj već kao novi početak.

KRAJ...
Uopće nisam bio svjestan da je zadnji dan karijere. Uoči te utrke na EP-u u Rijeci sve mi je nekako bilo normalno i tek sam stavši pred novinare i čuvši potpuno drukčija pitanja nego obično, shvatio da je gotovo. To me malo deprimiralo.
1. DAN
Mjesecima sam se psihički pripremao za ovaj dan i zato sam ga možda i relativno lako prebrodio. Probudio sam se i otišao na bazen. Još dugo ću odlaziti na treninge jer zbog sportskog srca, nagli prekid mogao bi mi donijeti zdravstvene probleme.
2. DAN
Nema više tempiranih i strogo određenih obroka. Cijelu karijeru morao sam jesti točno određenu hranu i u točno određeno vrijeme, sad se mogu opustiti. Sve mi je nekako ležernije, ali ponovno sam na bazenu i treniram za svoj gušt.
7. DAN
Dosad su mi prioriteti bili plivanje i obitelj, sad je plivanje zamijenilo pronalazak posla. Intenzivirao sam kontakte s ljudima koje sam zapustio zbog plivačke karijere. Već znam posao od kojeg ću živjeti, ali zasad neka ostane tajna.
18. DAN
Počeo sam novi život. Zaposlio sam se u Madison Consultingu, ali zasad još ništa neću raditi nego ću se prije svega upoznati s ljudima u tvrtki. Nisam tužan zbog kraja karijere, veselim se novom poslu i izazovima.
ZARAĐIVAO 5000 KUNA NA MJESEC
Iako je bio sportaš prve kategorije, Gordan Kožulj zarađivao je od plivanja samo 5000 kuna na mjesec, što je svakako premalo za golema odricanja. Spašavali su ga sponzorski ugovori, od kojih si je uspio osigurati pristojan život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba