Obavijesti

Sport

Komentari 56

Gorica prijavila Solin! Janica odlučuje o budućem prvoligašu

Gorica prijavila Solin! Janica odlučuje o budućem prvoligašu
1

Žao mi je što je do ovoga došlo jer sam ja moje prijatelje iz Solina još početkom svibnja upozorio i pitao: 'Ali vi ne planirate u Prvu ligu', rekao je za Dalmatinski portal predsjednik HNK Gorice, Nenad Črnko

VIDEO

Još jedna nogometna drama je na pomolu. Ili bolje rečeno, cirkus. Naime, nakon jučerašnje Splitove drame, danas je na red stigla i Druga liga.

Zaplelo se oko kvalifikacija za 1. HNL jer je predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko jutros Središnjem državnom uredu za sport podnio zahtjev za brisanje Solina iz registra profesionalnih klubova.

Po njemu je taj klub dobio licencu za Prvu ligu, iako nema 51% profesionalnih igrača.

- Žao mi je što je do ovoga došlo jer sam ja moje prijatelje iz Solina još početkom svibnja upozorio i pitao: 'Ali vi ne planirate u Prvu ligu'. Naime, jedino što se jasno kroz Comet može vidjeti je broj profesionalnih igrača, a Solin je u tom trenutku imao tek jednog stranca i Šarliju, kojega neću ni računati jer je pod profi-ugovorom sa Slaven Belupom, a tamo je na posudbi - rekao je Črnko za dalmatinskiportal.hr pa nastavio:

- Ja sam prije naše utakmice s Rudešom još jednom išao u Cometu provjeriti ima li kakvih promjena, a kada sam vidio da nema, naši su se igrači krenuli čistiti od kartona uoči kvalifikacija za Prvu ligu.

Solin je dobio licencu za Prvu ligu. Uz to, predsjednik Gorice mislio je kako Solin neće dobiti licencu za Prvu ligu pa je u pretposljednjem kolu naredio svojim igračima čišćenje od žutih kartona. Samo kako bi kvalifikacije dočekali kompletni.

-  Ured Janice Kostelić će, kako im je do sada bila praksa, cijeli slučaj riješiti u roku od dva dana i očekujem da će se sve znati do petka. I dalje ne razumijem kako su Solinu mogli dati dozvolu bez provjere profesionalnih ugovora u HNS-u - smatra Črnko.

Podsjećamo, Slaven Žužul doživio je šok kad je saznao da Split nije dobio licencu ni za Prvu, ali ni za Drugu ligu, te da će na jesen, kako stvari stoje, igrati u trećem rangu natjecanja. 

- Ova odluka nije pravedna i mi ćemo se protiv nje boriti svim sredstvima. Moram se konzultirati s odvjetnicima, no nema šanse da me netko uvjeri da je ovo pravo i pravda. Borit ću se do Strasbourga ako treba – najavio je razočarani Slaven Žužul, kome je jasno odakle vjetar puše.

- Pogledajte tko iz koje lige ispada, a tko ostaje u Drugoj ligi zato što se nas dekretom prebacilo u Treću ligu. Sve će vam biti jasno. Mi imamo sve uvjete za Drugu ligu, imamo 13 od 15 uvjeta i za Prvu, s tim da bi i ova dva riješili u mjesec dana, da nam se ostavio rok. Nemam ja čarobni štapić, ne mogu sve sam i preko noći. Najlakše je ugasiti Splita, ali neće im to proći, neš' majci, ne dam klub dok budem mogao hodati. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica