Obavijesti

Sport

Komentari 20

Gospodar pojaseva: Cro Cop je poslagao titule jednu do druge

Gospodar pojaseva: Cro Cop je poslagao titule jednu do druge
1

Cro Cop je PRIDE osvojio 2006. godine, pojas K-1 ima od 2012., a nakon tri nokauta u dva dana na Rizinu u Japanu otišao je u mirovinu. Sva tri pojasa našla su mjesto na njegovoj vitrini

VIDEO

PRIDE, K-1 World Grand Prix pa Rizin. Tim redoslijedom Mirko Filipović osvojio je tri prestižna pojasa i poslagao ih je s lijeva na desno na svoju vitrinu. Cro Cop je u zasluženoj mirovini nakon velebne karijere.

MMA fanovi ponadali su se kako bi mogao još barem ovu godinu izdržati i odraditi jednu ili dvije borbe, ali ništa od toga. Koljeno je u katastrofalnom stanju, Mirku nakon treninga iglom vade tekućinu, a čeka ga i operacija pa je odlučio otići kao pobjednik.

- Mnogi veliki šampioni nisu imali tu privilegiju i zadovoljstvo oprostiti se kao pobjednici jer nisu znali kad treba stati. Mislim da je ovo najbolji trenutak za oproštaj jer otići kao pobjednik zaista nema cijenu - objasnio je Cro Cop.

- Ne mogu više pratiti taj ubitačan ritam i naporne treninge koji su nužni ako se želite baviti ovim sportom. Koljeno mi je teško oštećeno i čeka me peta operacija, ukupno deseta, a još ni ne znam što će mi raditi na koljenu. Na ovim pripremam sam išao preko svojih granica i ne želim više da mi guraju iglu u koljeno. Zainatio sam se i osvojio taj Rizin, odlazim kao šampion - rekao je Mirko nakon povratka iz Japana.

Pojas PRIDE-a osvojio je 2006. godine, tada je bio među najjačim borcima svijeta, a posebno se pamti onaj nokaut Wanderleija Silve kojeg je poslao na spavanje svojim zaštitnim znakom, lijevim high-kickom. K-1 World Grand Prix osvojio je u Zagrebu.

Eh, taj UFC

Mirko je ostavio dubok trag u MMA svijetu, ali ostaje taj žal za UFC-om.

Šteta što se Cro Cop nije prilagodio i ostavio dublji trag u kavezu, ali tada je već bio "izrauban" ozljedama. Nije se žalio, vratio se u UFC, izravnao je račune s Gonzagom, ali onda je došao onaj nesretan slučaj s hormonom rasta koji je uzeo kako bi se oporavio na vrijeme za sljedeću borbu. Nalaz je stigao čist, ali Cro Cop je svejedno kažnjen i to je bilo to od UFC-a. I kad su svi mislili da je to kraj, Mirko se još jednom vratio.

U Japanu je hodajuća legenda, a to smo vidjeli i na Rizinu gdje mu je Saitama Arena skandirala. Uvratio im je spektakularnim borbama i s tri nokauta u dva dana otišao je kao šampion. Pogledajte video i prisjetite se Cro Copovih borbi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara