Obavijesti

Sport

Komentari 96

Gotovo je: Super Mario je novi nogometaš velikog Bayerna!

Gotovo je: Super Mario je novi nogometaš velikog Bayerna!
7

Javio mi se predsjednik Rummenigge da su sve dogovorili s Wolfsburgom. Ovo je najbolji mogući i logičan korak za njegovu karijeru, veli Mandžin agent Cvjetković

VIDEO

Mandžukićev agent Ivan Cvjetković potvrdio je da je Mario novi igrač Bayerna!

- Javio mi se Karl-Heinz Rummenigge da su sve dogovorili s Wolfsburgom. Iznimno smo sretni što smo realizirali transfer. Ovo je najbolji mogući i logičan korak za Marijevu karijeru. 

Rummenigge je predsjednik bavarskog kluba, a kao što se i najavljivalo, transfer bi danas trebao biti potpuno zgotovljen. 

Mandžo (26) je potpisao na četiri godine, a zarađivat će četiri milijuna eura godišnje. Odšteta Wolfsburgu iznosi 13 milijuna eura. Preostaje mu samo da prođe liječnički pregled.

Tijekom dana klubovi bi trebali objaviti službeno priopćenje na svojim stranicama.

Drugi najplaćeniji hrvatski nogometaš i četvrti najunosniji transfer

Super Mario će s plaćom od četiri milijuna eura postati drugi najplaćeniji hrvatski nogometaš. Darijo Srna ima 4,5 milijuna u Šahtaru, a prestići bi ih mogao Luka Modrić, ako ode iz Tottenhama.

Mandžukić transfer je i četvrti najviši plaćen za nekog našeg nogometaša. Za Modrića je Tottenham dao 21 milijun eura, a za Vedrana Ćorluku 13,8. Šahtar je za Eduarda da Silvu platio 13,5 milijuna eura.

Konkurencija mu Gomez i Pizarro

Ivica Olić je otišao, a na posudbu vjerojatno ide Nils Petersen. Prošle sezone Bayern je igrao s jednim napadačem, a ako će tako biti i u novoj sezoni, onda će prednost vjerojatno imati Mario Gomez. 

Ako će igrati s dva napadača, onda mu je glavna konkurencija Claudio Pizarro (33). Bundesligaški veteran koji u Njemačkoj igra od davne 1999. godine s tim da je samo jednu sezonu otišao u Chelsea. Prošle sezone je zabio 18 golova i bio četvrti strijelac lige. Ukupno je u 333 nastupa zabio 160 golova.

Uspon u samo dvije godine

Profesionalnu karijeru počeo je u Marsoniji iz koje je prešao u Zagreb. 'Pjesnik' je bio samo dvije godine, a onda je došao u Dinamo 2007. godine.

Još na proljeće 2010. godine Mandžukić je igrao za 'modre'. 

Kupio ga je Wolfsburg za sedam milijuna eura. Dugo nije mogao zabiti, činio se kao promašaj, a onda se 'otvorilo'. Ukupno je za 'vukove' u 64 utakmice zabio 25 golova uz 13 asistencija. 

Bayern mu je peti klub u karijeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 96

VIDEO

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'
VRATIO SE U ZAGREB

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'

I dalje mislim da sam izgubio od lošijeg borca. Nisam izgubio prekidom, već zbog puknute arkade. U trenutku prekida vodio sam 4-3 u rundama. Kako se osjećam, najradije više nikad ne bih boksao, objasnio je Hrgović

Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića  za 'vatrene'
USPJEŠAN PRVI TEST

Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića za 'vatrene'

Lovro Majer zabio je dva gola (10', 45') za pobjedu 'vatrenih' u prvoj pripremnoj utakmici za Euro. Marco Pašalić postavio je konačnih 3-0 prvim golom za hrvatsku reprezentaciju pred 8030 gledatelja na Rujevici
Ovo je vila Marija Mandžukića u skrivenoj uvali na otoku Braču. Jedno noćenje stoji 1300 eura
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

Ovo je vila Marija Mandžukića u skrivenoj uvali na otoku Braču. Jedno noćenje stoji 1300 eura

OAZA DALEKO OD GUŽVE Malo mjesto na Braču krije luksuznu vilu nogometaša. Kad se tamo ne odmara, renta je... Može primiti do deset gostiju, ima pet spavaćih soba i kupaonica