Obavijesti

Sport

Komentari 241

Ponavlja se 2004. god.? Grčki antinogomet šokirao Ruse!

Ponavlja se 2004. god.? Grčki antinogomet šokirao Ruse!
14

Karagounis je zabio u drugoj minuti sudačke nadoknade 1. poluvremena za 1-0 pobjedu nad Rusijom! Dovoljno da Grčka prođe u četvrtfinale Europskog prvenstva!

VIDEO

Grčka je ponovno šokirala, kada su ih svi otpisali i kada se najmanje očekivalo, pobijedili su Ruse i prošli u četvrtfinale Europskog prvenstva! Karagounis je od subote novi nacionalni heroj! Zabio je gol i to u 120. nastupu čime je izjednačio Zagorakisov rekord po broju nastupa za reprezentaciju!

Točno smo znali što trebamo raditi da ih zaustavimo. Podsjetilo me to na utakmicu sa Hrvatskom u kvalifikacijama, rekao je grčki izbornik 

Na posljednja tri velika natjecanja Grci su pobijedili samo jednom, svi su ih već otpisali pogotovo obzirom su ih čekali Aršavin i društvo koji su puno pokazali u dva kola, a u 16 službenih utakmica u nizu nisu izgubili! Ali, Grci su jednostavno neuništivi. Mora im se priznati kako imaju veliko srce.

- Pročitali smo njihovu igru. Točno smo znali što trebamo raditi da ih zaustavimo. Podsjetilo me to na utakmicu sa Hrvatskom u kvalifikacijama. Svi su govorili da smo loši i da nemamo šanse pa smo ih pobijedili, rekao je Fernando Santos, izbornik Grčke, a stoper Papastathopoulos dodao je:

- Jesmo li nezasluženo u četvrtfinalu? To je glupost! Nogomet je vrlo jednostavna igra, pobijedi onaj tko zabije više golova. Tko će se sutra sjećati jesmo li bili bolje ili lošiji od Rusa. Ali, svi će vidjeti da smo mi u četvrtfinalu!

Trebali smo ih večeras pobijediti, ali nogomet je nekad takav, rekao je Dick Advocaat, ruski izbornik

Igrala se druga minuta sudačke nadoknade 1. poluvremena, na dugačku loptu iz auta išla su dva ruska braniča, a Ignaševič ju je glavom potpuno krivo usmjerio prema svom golu, Karagounis im je pobjegao i snažnim prizemnim udarcem zabio je za šok u Varšavi! Bio je to drugi udarac Grka u poluvremenu! Pokazat će se ključnim. 

Rusi su u nastavku imali silnu dominaciju, ali konkretnu šansu stvorili su tek tri minute prije kraja. Aršavin je nabacio, a Džagoev je pucao malo pokraj gola i svoje navijače bacio u očaj.

Statistika pokazuje jednostranu utakmicu, udarci 25-5, u okvir gola 10-2, posjed lopte u postotku 62-38, ali gol nisu mogli zabiti, a što je nevjerojatno, golman Sifakis i nije se previše naradio. 

- Igrali smo prilično dobro, išli naprijed, ali su se i oni dobro branili. U 1. poluvremenu smo bili bolji, a u nastavku su se oni odlično branili i treba im odati priznanje. Trebali smo ih večeras pobijediti, ali nogomet je nekad takav, rekao je Dick Advocaat, ruski izbornik.

Klasična grčka utakmica, antinogomet koji se pokazao iznimno efikasnim. U prvom kolu ih je nadigrala Poljska, ali nije pobijedila. Potom su izgubili od Čeha koji su bili bolji, kao i Rusi danas. Jedan podatak odat će puno toga. Na ovom turniru su u okvir gola pucali samo pet puta, ali su zabili tri gola! 

Sve ovo podsjeća i 'miriše' na onaj Euro prije osam godina. Sjetite se, tada su Grci s upravo ovakvom igrom došli do vrha...

Skupina A:

1. Češka 6 bodova (4-5)

2. Grčka 4 boda (3-3)

3. Rusija 4 boda (5-3)

4. Poljska 2 boda (2-3)

* u slučaju istog broja bodova dvije ili tri reprezentacije, gleda se međusobni omjer, a ne gol razlika

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 241
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union