Obavijesti

Sport

Komentari 45

Češka pobijedila Grčku: Čech je opet kiksao kao početnik...

Češka pobijedila Grčku: Čech je opet kiksao kao početnik...
20

Grčka je ponovno odigrala katastrofalno prvo poluvrijeme. U šest minuta Češka im je zabila dva gola. Čech je pogreškom vratio Grčku u život, ali ostalo je na kraju 2-1

VIDEO

Dva različita poluvremena odigrali su Grci protiv Čeha i reprizirali otvaranje Eura protiv Poljske. Samo, ovaj put su izgubili. U drugom kolu skupine A Češka je pobijedila Grčku 2-1 i osvojila važne bodove. Ali kako je igrala Grčka u prvom dijelu... Nalikovali su na skupinu amatera. Češka je povela 2-0 već nakon šest minuta utakmice. 

Česi su ušli u povijest kao reprezentacija koja je jedina prije isteka šeste minute na europskim prvenstvima povela s dva gola prednosti. Grci su u prvih 45 minuta imali jedan jedini udarac prema golu Petra Čecha s tim da je on završio u bloku.

Jiraček i Pilar bili su češki junaci u prvom dijelu no izbornik Michal Bilek na poluvremenu je morao zbog ozljede ostaviti jednog od ključnih igrača Češke, Tomaša Rosickyja.

- Rosicky se ozlijedio tijekom prvog poluvremena, a u ovom trenutku ne mogu više reći o prirodi i težini njegove ozljede. Ovo je nas vrlo neugodna situacija, a ostaje nam nadati se da se ne radi o ničemu ozbiljnijem - izjavio je Bilek. 

A Češka je bez Rosickyja izgledala smiješno. Potpuno su prestali igrati, a  Petr Čech praktički je vratio Grčku u život nevjerojatnom pogreškom. Čechu je ispala lopta i Gekas nije imao težak posao. Čech je sličnu pogrešku napravio na Euru 2008. godine protiv Turske u skupini. Bilo je 2-1 za Češku, a Čechu je potom ispala lopta i Turci su izjednačili, a kasnije i pobijedili 2-1.

Ovaj put Čech se spasio i njegova je reprezentacija izdržala do kraja. 

Riječ trenera:

- Počeli smo opet vrlo loše. Oni su vidjeli da loše počinjemo utakmice i to su iskoristili. Nismo dobro reagirali na njihov furiozni start. Sad se moramo okrenuti trećoj utakmici. Znamo da je šansa u prolazak mala, ali nada postoji - rekao je grčki izbornik Fernando Santos. 

- Odlično smo krenuli u utakmicu. Bili smo sjajni u prvom dijelu. U drugom nismo bili tako dobri. Izostanak Rosickyja nas je poremetio. Primili smo nesretan gol i vratili Grke. No uspjeli smo dobiti i čestitao bih svim igračima - kaže izbornik Češke, Michal Bilek.

Euro 2012, skupina A, drugo kolo:

Grčka - Češka 1-2 (Gekas 53 / Jiraček 3, Pilar 6)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao