Obavijesti

Sport

Komentari 53

'Grčka ne pripada Mundijalu, a SP bez Modrića bio bi tragičan'

'Grčka ne pripada Mundijalu,  a SP bez Modrića bio bi tragičan'
1

IZ PRVE RUKE Bosna i Hercegovina vodila je veliku bitku s Grcima za odlazak u dodatne kvalifikacije, a kakvi su naši budući protivnici, opisao nam je novinar SportSport.ba Edmir Škorić

VIDEO

Da čovjek ne povjeruje, ali Grčka je 2004. godine bila prvak Europe u Portugalu. Ti tvrdi, prgavi, nezgodni Grci pokorili su Stari kontinent.

Ni sami ne znaju kako. Otto Rehhagel je od prosječne ekipe napravio nesavladivu reprezentaciju i na tome mu treba čestitati. U "catenaccio" stilu su tada lomili protivnike, a njihov stil igre danas je nešto drugačiji, mada u principu puno se toga nije promijenilo.

Još uvijek igraju "na gol manje", no definitivno nisu obrambeno nastrojeni kao tada. Danas ih vodi Michael Skibbe, Nijemac koji je unio malo napadačkog obrisa u grčki stil i to zasad djeluje dobro.

Na žalost svih Bosanaca i Hercegovaca, Grci su se uspjeli provući, u svom stilu rekli bismo, pa možda i odu na Mundijal. Ako ništa, za razliku od BiH, još uvijek se nadaju. Zahvaljujući tom ludom trenutku iz Pireja prošle godine s meča Grčka - BiH (1:1).

Imao sam osobno priliku biti prisutan tom sjajnom meču BiH reprezentacije u Pireju protiv Grčke u jesen 2016. godine. Tada su Grci nadigrani, stjerani u kut, a onda su - dakle kako oni to već znaju - zabili gol u 95. minuti i izvukli bod. Ispostavit će se da je upravo ta golčina Tzavellasa odlučujuća za odlazak Grka u play-off.

Trenutni izbornik Skibbe igra s jednim napadačem i igru zasniva na jakom veznom redu, s tim da je postavka takva da u svakom trenutku su svi iza lopte, a po potrebi u tranziciji prema naprijed svi su pred protivničkim golom. Oni su ti koji će pustiti rivala da igra, čekati svoju šansu i neće odustati dok je ne dočekaju. 

Nije im strano da provociraju na terenu, da po potrebi uništavaju i ono malo nogometne ljepote i uopće ne biraju sredstvo kojim će doći do cilja, a to često bude jedan bod.

Uostalom, naći će uvijek neku manu i razlog zašto će podići tenzije, pa su se tako žalili i na travnjak Bilinog polja u Zenici. 

Nakon tog susreta došlo je do nevjerojatnog obračuna među igračima i to je zapravo ta grčka provokacija. A balkanski mentalitet je takav, teško je pridržati se one "pametniji popušta".

Dakle, nema neke ljepote u grčkoj igri i čak i onda kada ste uvjereni da ste slavili, oni će pronaći način da vam pomrse račune. Međutim, smatram da Grci neće na SP i mislim da tamo ne pripadaju.

Hrvatska reprezentacija je znatno jača na svim frontovima i ako ne ode na SP, to će biti vjerojatno zato jer će sama sebe izbaciti. 

Bila bi tragedija da igrači poput Modrića, Rakitića i Mandžukića ne odu na SP, pa vjerujem da se to ipak neće dogoditi. 

Za kraj, imam jednu napomenu: Pametno u Pireju, Grci su nacija koja je spremna na sve.

Posebno onda kada će i na taj način doći do svog cilja. Stadion u Pireju će biti pun, priredit će domaćin spektakl, no ako Hrvatska želi otići u Rusiju i tako se postavi od početka, teško da joj Skibbeovi defenzivci nešto mogu.

Prednost Hrvatske je prvenstveno taj sjajni vezni red, dosta genijalaca u sredini, a Grčka će svoje šanse tražiti kroz prekide, na duge lopte i sjeckanje igre. Puno toga ovisit će i o raspoloženju Mitrogloua...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja