Obavijesti

Sport

Komentari 118

Pogledajte nevjerojatan koš Dončića za polufinale Slovenije

Pogledajte nevjerojatan koš Dončića za polufinale Slovenije
1

Slovenci su vodili veći dio utakmice, ali nikako se nisu mogli odvojiti od upornih Latvijaca. Dončić je 4 minute i 40 sekundi prije kraja pogodio dalekometnu tricu kojom je prelomio utakmicu i odredio pobjednika

VIDEO

Košarkaška reprezentacija Slovenije pobijedila je Latviju 103-97 (34-23, 17-32, 25-11, 27-31) i plasirala se u polufinale EuroBasketa gdje će igrati protiv Španjolske. Ponovno je sjajan bio Luka Dončić koji je dao 27 poena dok je Goran Dragić dao 26. S druge strane Porzingis je zabio velikih 34.

Dončić je 4 minute i 40 sekundi prije kraja utakmice pogodio dalekometnu tricu kojom je prelomio utakmicu i odredio pobjednika.

Slovenci su vodili veći dio utakmice, ali nikako se nisu mogli odvojiti od upornih Latvijaca. U zadnju četvrtinu Slovenija je ušla s +13, no Latvijci minutu i pol prije kraja dolaze do minimalnog zaostatka (92-93), a Murič iz slobodnih bacanja i fenomenalni Dragić potom ipak dižu Sloveniju na 97-92 pola minute prije isteka vremena. Dončić 20 sekundi prije kraja pogađa slobodna bacanja za 99-94, a Porzingis promašuje tricu za kraj latvijskih nadanja.

Slovenija će se 14. rujna (četvrtak) boriti sa Španjolskom za finale EuroBasketa.

Bila je to apsolutno nevjerojatna utakmica, sigurno najbolja u dosadašnjem dijelu EuroBakseta. Miljama daleko od onih mučenja u grupi i utakmica na 50-60 poena u našoj skupini, naprimjer. Nevjerojatno zvuči da su Latvijci izgubili utakmicu, a da su u dvije četvrtine, drugoj i četvrtoj, otišli preko 30 poena.

Genijalni Porzingis ubacio je 34 poena, ali Latvijce je skupo koštao njegov šut za tri 1/7. Promašio je tricu na -1 nekoliko minuta prije kraja, no nešto je moralo iscuriti budući da je u zadnjoj četvrtini bio apsolutno senzacionalan i ubacio 16 poena.

S druge strane, još bolji je bio slovenski klinac, jedva punoljetni Luka Dončić. Nakon ovakve utakmice i 27 poena, od čega je devet zabio u posljednjoj četvrtini, nema nikakve dvojbe da je slovenski wunderkind najveća priča ovoga EuroBasketa. Trica koju je ubacio nakon što je Porzingis vratio Latviju u život s -15 čista je sreća, naravno. No, Dončić i Slovenija zaslužili su je pametnom i brzom igrom, ritmom kojeg su držali svih 40 minuta sve dok napokon nisu slomili Latviju.

Goran Dragić opet je bio odličan s 26 poena, šest skokova i osam asistencija. Prepelič 16 pogodivši svih 12 slobodnih bacanja, a Amerikanac Randolph bio je važan kotačić na putu do pobjede sa 17 poena.

Kod Latvijaca podbacio je do sad odlični Timma, krilni igrač koji u drugom poluvremenu nije ubacio niti koša. Davis Bertans pogodio je 6/14 trica i zabio 23 poena, ali promašio je ključno polaganje kad se Latvija vratila na -3. Zapravo, pokušao je zakucati, ali ostao je prekratak i lopta je nekako iscurila van. Uslijedila je Dončićeva čudesna trica od table za veliko slavlje Slovenaca. Igrat će za medalju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani