Obavijesti

Sport

Komentari 9

Grk Papadopoulos stigao je i dogovorio se s Mamićem

Grk Papadopoulos stigao je i dogovorio se s Mamićem
6

GRK U ZAGREBU: Osvajač europskog zlata s grčkom repkom, napadač Papadopoulos, bio je u Zagrebu na dogovoru sa Zdravkom Mamićem

VIDEO

U pratnji Marija Bonića, nekadašnjeg igrača Dinama i PAO-a, koji je već godinama i skaut atenskoga kluba, stigao je Dimitris Papadopoulos u Zagreb. Grčki napadač došao je do Sheratona, tamo su ga čekali Zdravko i Zoran Mamić te, prema svemu sudeći, bivši grčki reprezentativac blizu je potpisa za Dinamo. Taj bi se formalni čin trebao dogoditi već u petak ako, naravno, u zadnji tren transfer na propadne. Nakon sastanka svi su izjurili bez izjava, znakovito rekli samo:
- Sutra (petak, nap.a)! Sutra će se sve znati.
Braća Mamić odveli su 27-godišnjeg Grka na ručak da bi uz jelo, valjda, lakše dogovorili preostale detalje. Ne bude li nekih nepredviđenih preokreta, da primjerice Papadopoulosu u zadnji tren stigne jača ponuda ili mu braća Mamić pokažu stadion prije no što potpiše ugovor, on će se već u subotu priključiti pripremama “modrih”.
U Dinamo dolazi iz talijanskog Leccea, a Papadopoulos bi za dvije godine trebao zaraditi dva milijuna eura. Potpiše li Grk, bit će to još jedan plus za odlazak Marija Mandžukića. Najbolji Dinamov igrač mogao bi početi pakirati stvari, jer - Grk je zamjena za Mandžu.

POKAZAO KVALITETU,  PA SE KASNIJE IZGUBIO
Iako je statistički u najboljim nogometnim godinama (27), za Papadopoulosa neki kažu da je u silaznoj putanji. Ali dosadašnja karijera bila je ipak plodna. Za Panathinaikos je zabio 58 golova u 125 utakmica, a 2004. proglasili su ga i najboljim igračem lige. Igrao je i za grčku reprezentaciju na Euru u Portugalu, okitio se naslovom europskog prvaka. Štoviše, glavom je dodao Vryzasu za počasni gol (1-2) protiv Rusa. No da ga Grci nisu zabili, ne bi prošli skupinu. U Leeceu je odigrao 14 utakmica i zabio jedan gol.

ISKUSNI CUFRE IPAK NE DOLAZI U ZAGREB
Dolazak Papadopoulosa trebao bi u Dinamu okončati potragu za napadačima, jedina želja ostaje lijevi bočni. Zdravko Mamić još ne može prežaliti Argentinca Leandra Cufrea, kojemu je nudio milijun eura po sezoni. No Dinamov dopredsjednik je odlučio pričekati Monacova igrača, koji je sad bliži Herthi, dao mu je rok do 30. lipnja. Dotad će glavni adut za lijevi bok biti Ibanez, koji je ozdravio i napokon došao na Roglu.

S OTOKA U PANATHINAIKOS
Dimitrios Papadopoulos dosad je imao zanimljiv nogometni put. Nije izdanak Panathinaikosove škole, već je u najveći grčki klub došao iz Burnleya 2003. godine. Atenskim "zelenima" postao je zanimljiv nakon što je u dvije sezone za Burnley u 31 nastupu zabio devet golova. Ponikao je u malom Akratitosu, gdje je u profesionalne dvije sezone zabio 30 u 57 nastupa. Dolaskom u Dinamo Grk želi opovrgnuti kritike da je na zalazu karijere, a kako će se snaći u maksimirskom okruženju tek će se vidjeti. Očekivanja su svakako velika... (tt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige
ARSENAL TUGUJE

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige

Manchester City ništa nije prepustio slučaju i u posljednjem kolu Premier lige pobijedio je West Ham 3-1. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić postali su prvaci, City je naslov osvojio četvrti put u nizu i 10. put u povijesti
Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci
RIJEKA IZGUBILA ČETVRTU U NIZU

Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci

OSIJEK - RIJEKA 2-0 ‘Bijelo-plavi’ nisu pobijedili prvoligaša s Rujevice čak 617 dana. Posljednji put Osijek je pobijedio Rijeku još 10. rujna 2022. Do ove utakmice... Jurišić je zabio u petoj, a Matković u 72. minuti