Obavijesti

Sport

Komentari 99

Gustafsson: Moramo se uigrati! Trener 'lokosa': Teže će nam biti protiv Belupa. Pružili smo otpor

Gustafsson: Moramo se uigrati! Trener 'lokosa': Teže će nam biti protiv Belupa. Pružili smo otpor

Pivarić ima dobru šansu, ne zabijemo, primimo iz poluprilike. Kačavenda sam pred golmanom, ne zabije. Hajduk nije bio dominantan, rekao je trener Lokomotive Silvio Čabraja nakon poraza od Hajduka

VIDEO

Nije bila to utakmica u kojoj smo uživali od ljepote, ali upravo na takvim susretima pobjednika odluči majstorija i inspiracija jednog igrača. To je za Hajduk i ovaj put bio sjajni Marko Livaja.

 

Pokretanje videa...

Prvi trening Subašića i Melnjaka u Hajduku 01:16

Hajduk je golom Livaje teškom mukom pobijedio Lokomotivu (1-0) u 10. kolu HNL-a i napravio gužvu na vrhu. Izjednačio se bodovno s Dinamom, a došao samo na bod zaostatka za Rijekom i Osijekom. 

U 10. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Lokomotiva

Bila je to tvrda, teška i jako borbena utakmica u kojoj smo vidjeli tek nekoliko šansi. Nevistić je obranio Sahitiju, a najveću šansu u drugom dijelu imala je Lokomotiva kada je Pivarić promašio nemoguće. Kako to obične bude, eto kazne. U 81. minuti Jan Mlakar ubacio je u peterac, a Marko Livaja briljantno je uletio iz drugog plana i pogodio glavom za vrijednu pobjedu splitske momčadi. 

Zbog potencijalnog zaleđa suci iz VAR sobe su gol provjeravali čak pet minuta, a na koncu je Bebek pokazao na centar. Upravo zbog toga je i pokazao sudačku nadoknadu od osam minuta, no utakmica se odužila do čak 100. minute. Upravo u tim trenucima Lokosi su mogli šokirati 'bile'. Kačavenda je imao sjajnu šansu za veliki bod, ali Lovre Kalinić mu je obranio i spasio Hajduk. 

U 10. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Lokomotiva

- Pivarić ima dobru šansu, ne zabijemo, primimo iz poluprilike. Kačavenda sam pred golmanom, ne zabije. Mogu samo čestitati svojim igračima na igri, Hajduk nije bio dominantan, pružili smo im dostojan otpor. Nije se znalo tko je domaćin, a tko gost. Jako dobra utakmica - frustriran je bio trener Lokomotive Silvio Čabraja.

Baš kao protiv Dinama i Osijeka, Lokomotiva je opet bila al pari, ali i izgubila sve. Protiv Osijeka je u završnici ostala bez tri boda, a protiv Dinama i Hajduka bez velikog boda. 

U 10. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Lokomotiva

- Ne znam više koliko puta nam se ovo dogodilo. Više sam glup i sam sebi. Osijek, Hajduk, Dinamo, više ni ne znam. Mlada smo ekipa, razvijamo mlade igrače. Dobro igraju, daju se. Nadam se da ćemo nastaviti tako. Hajduk je ozbiljna momčad što je opravdala pobjedom. Mi smo mlada momčad, imamo Pivarića i Maleša koji iskustvom odgajaju djecu, a Hajduk iz poluprilike zabije gol i odvede utakmicu na svoj mlin. Nedostajao im je Krovinović od koga su kretali svi napadi Hajduka. Mislim da je publika uživala, da su igrala dva prava suparnika, a staro je pravilo ako ne zabiješ izgubiš utakmicu - kazao je Čabraja.

Nakon sjajnog ulaska u sezonu, Lokomotiva je upala u crnu rupu. Već pet utakmica ne zna za pobjedu, a u sljedećem kolu igra protiv Slaven Belupa koji ima tek jednu pobjedu i to protiv Dinama u prvom kolu.

U 10. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Lokomotiva

- Protiv Slavena će biti teža utakmica nego ova. Slaven mora pobijediti kao i mi, ne znamo za pobjedu već pet utakmica. 

Koga od velike četvorke vidi kao favorita?

- Split je nogometni grad, ovdje vlada veliki naboj, kad dolazite ovdje sve je drugačije nego u drugim dijelovima Hrvatske. S Rijekom još nismo igrali, Hajduka će nositi taj navijački naboj, Dinamo i Osijek su vrlo dobro posložene momčadi, i po meni će prvenstvo biti neizvjesno do kraja - zaključio je Čabraja.

Trener Hajduka Jens Gustafsson može biti zadovoljan s nova tri boda, ali s igrom baš i ne. Hajduk se jako mučio, imao je posjed, ali teško je stvarao šanse. Svjestan je toga i Šveđanin koji kaže kako treba vremena za sve uklopiti jer je stiglo čak 15 igrača ovog ljeta. 

U 10. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Lokomotiva

- Bila je ovo vrlo teška utakmica protiv jako dobrog protivnika koji nas je izazivao svih 90 minuta. Imali smo posjed i igru, ali nismo stvarali puno prilika. Bilo je dosta prekida koji su ubijali ritam utakmice. Sretan sam bodovima, sretan sam što se vratio Fossati, što se vratio Lovrencsics i što je zaigrao Vuković, koji se žrtvovao za momčad iako nije bio u treningu zadnjih nekoliko dana. Naši liječnici su napravili pravi posao da osposobe sve igrače za ovu utakmicu - rekao je Gustafsson. 

Hajduku je pobjedu donio Marko Livaja, ali jedan od heroja bio je i Lovre Kalinić Skinuo je zicer Lokomotivi u 100. minuti.

- Lovre se jako puno žrtvovao za momčad, branio je ozlijeđen, a večeras ste vidjeli pravog Lovru koji nas može spasiti na kraju utakmice. Drago mi je zbog one njegove obrane, ali i zbog svega što nam znači i što donosi sa sobom, karakter, pozitivu... Meni nije važno tko je donio pobjedu, tri boda su najvažnija nakon 90 minuta igra - jasan je Gustafsson. 

U 10. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Lokomotiva

Hajduk u sljedećem kolu gostuje kod Osijeka, a koliko će ova pobjeda značiti uoči derbija, Gustafsson je kazao...

- Kao što sam rekao ranije, mi moramo nastaviti ovako, imamo jako puno novih igrača, moramo se uigrati, moramo rasti, a za to trebamo vrijeme. Pobjedama rastemo kao momčad, za nama je dobar tjedan i s puno samopouzdanja idemo u Osijek.

Na utakmici su navodno bili i 'špijuni' iz Osijeka, ali švedski trener ima spreman protuodgovor

- Imali smo i mi ljude u Šibeniku, ha, ha, ha... Danas svi znaju sve o svakome i svi smo dobro pripremljeni. Pobjeda nas gura u bolju poziciju, da odigramo dobru utakmicu u Osijeku - zaključio je on.

Jedan od junaka pobjede bio je Lovre Kalinić, no sebe ne želi stavljati u prvi plan. 

- Za pobjedu je zaslužna cijela ekipa, u svakoj utakmici uvijek iskoči jedan pojedinac. Nismo prikazali baš najbolju igru, od samog početka nismo imali dobar ritam. Puno smo držali balun u nogama, nismo brzo kružili. Lokomotiva je pokazala muški gard, utakmica je bila u egalu, ali nama su najbitnija tri boda i idemo dalje - kazao je Kalinić pa nastavio:

- Bilo nam je par igrača virozno kroz tjedan, nisu bili sasvim spremni. Nije izgledalo bajno, ne može svaka utakmica izgledati bajno, ali u konačnici su najbitnija tri boda. Iskreno, neka Livaja nastavi ovako svaku utakmicu, nema nitko od nas ništa protiv, dapače. To je klasan igrač koji nam daje dimenziju više i suvišno je išta pričati o njemu - rekao je.

Hajduk je s nova tri boda zadržao korak za vrhom, a u sljedećem kolu gostuje u Osijeku.

- Svaka utakmica nam je bitna, u svaku ulazimo s jednakim ciljem, tako će biti i u Osijeku. Nastojat ćemo odigrati bolje kako bismo došli do onoga zbog čega idemo tamo, a to su tri boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve