Sport

Komentari 120

Diplomirani psiholog preuzeo Hajduk: Gustafsson na Poljudu!

Diplomirani psiholog preuzeo Hajduk: Gustafsson na Poljudu!

Osim Norrköpinga vodio je Halmstads te švedsku U21 reprezentaciju, a u Stockholmu je bio asistent. Uz završenu nogometnu akademiju i položenu Uefa Pro licence Gustafsson ima i fakultetsku diplomu iz biheviorizma

Na Poljudu su odabrali. Jens Gustafsson (42) novi je trener Hajduka. Hajduk i Šveđanin iz Helsingborga dogovorili su dvogodišnju suradnju, potvrdio je splitski klub.

POGLEDAJTE VIDEO:

Predsjednik Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, kao i s Tramezzanijem, opet su radili u strogoj tajnosti jer Gustafssonovo ime nije procurilo do javnosti kroz poljudske hodnike. 

Međutim, ne radi se o nepoznatom stručnjaku, daleko od toga. Posljednje četiri i pol godine vodio je Norrköping, dok je ondje bio i dinamovac Lauritsen, te u 166 utakmica upisao 91 pobjedu, 38 neriješenih rezultata te 37 poraza. Njegova momčad u prosjeku je osvajala 1,87 bodova te pri tom u prosjeku postizala 1,90 golova te primala 1,19 po utakmici. 

Split i Crvena zvezda sastali se u 20. kolu ABA lige

- Moderan je trener koji preferira napadački stil nogometa, a u Švedskoj se istaknuo u radu s mladim igračima kojima je redovito podizao vrijednost i igračke sposobnosti. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri u sedam sezona vodio je preko tristo prvoligaških utakmica - napisali su iz Hajduka na službenoj stranici.

Osim Norrköpinga vodio je Halmstads te švedsku U21 reprezentaciju, a u Stockholmu je bio asistent. Igračku karijeru započeo je u Helsingborgu, a igrao je još za švedske klubove Brage i Falkenberg. 

Također, uz završenu nogometnu akademiju i položenu Uefa Pro licence Gustafsson ima i fakultetsku diplomu iz biheviorizma. 

U istom danu, dakle, i novi stoper Josip Elez i novi trener. Užurbano se priprema nova sezona na Poljudu.

Svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim TikTok, Instagram i Facebook profilima, na 24sata.hr te na službenom YouTube kanalu 24sata.

Najčitaniji članci