Sport

Komentari 135

Gvardiol postao najskuplji igrač HNL-a! Joško sad vrijedi više od lokosa i skoro kao cijeli Hajduk

Gvardiol postao najskuplji igrač HNL-a! Joško sad vrijedi više od lokosa i skoro kao cijeli Hajduk

Zanimljiv je, pak, pogled na ukupnu vrijednost klubova. Dinamo sa 100,65 vrijedi kao Rijeka, Hajduk, Osijek, Gorica i Lokomotiva zajedno! Ili, ako ćete baš precizno, tek 100 tisuća eura manje

Najpopularniji nogometni portal Transfermarkt osvježio je cijene nogometašima u HNL-u. Prema istima Dominik Livaković više nije najskuplji nogometaš domaće lige, već je to postao Joško Gvardiol.

POGLEDAJTE VIDEO:

Mladom Dinamovom stoperu i budućem Leipzigovu cijena je porasla gotovo tri puta odnosno sa šest milijuna skočila je na 16. Dominik Livaković, unatoč sjajnim predstavama u Europskoj ligi, vrjedniji je tek za pola milijuna eura - 13.

Bruno Petković ostao je na 11 milijuna eura, a velik je skok ostvario Lovro Majer, za četiri puta! Dosad je njegova cijena iznosila 2,3 milijuna eura, a sada okruglih 10!

Europa League - Group K - GNK Dinamo Zagreb v CSKA Moscow

Dinamovci drže prvih šest mjesta u HNL-u, a tek na sedmom je Kristijan Lovrić iz Gorice s 5,5 milijuna eura.

Tek na 11. mjestu dolazi prvi hajdukovac, kapetan Mijo Caktaš, no bez cjenovne promjene (3,7 mil eura). Najskuplji riječki eksponat sada je golman Ivan Nevistić s 3 milijuna eura umjesto dosadašnjih 800.000, a osječki Ramon Miérez s 2,5 milijuna eura.

Zanimljiv je, pak, pogled na ukupnu vrijednost klubova. Dinamo sa 100,65 vrijedi kao Rijeka, Hajduk, Osijek, Gorica i Lokomotiva zajedno! Ili, ako ćete baš precizno, tek 100 tisuća eura manje.

Rijeka je prvi pratitelj Zagrepčana s 24,25, a treći najvrjedniji klub u Hrvatskoj sada je Osijek s 20,95. Slijedi Hajduk s 20,5, a praktički uz rame Splićanima s 20,3 jest Gorica. 

10 najskupljih igrača u HNL-u:

Vrijednost klubova u HNL-u:

Najčitaniji članci