Obavijesti

Sport

Komentari 9

Gvardiol: Ostvario mi se san, pa to su velike zvijezde. Španjolci? Opušteni smo i iznenadit ćemo

Gvardiol: Ostvario mi se san, pa to su velike zvijezde. Španjolci? Opušteni smo i iznenadit ćemo

Hrvate u ponedjeljak u Mariboru čeka četvrtfinale Eura U-21 protiv Španjolske. Gvardiol i Bistrović priznali su protivnicima da su favoriti, no i oni imaju problema zbog kojih kasne u Sloveniju

VIDEO

Dok A reprezentacija muku muči s ozljedama na početku priprema za Euro u Rovinju, Igor Bišćan s U-21 vrstom u Svetom Martinu na Muri nema takvih problema. Njegove izabranike u ponedjeljak čeka četvrtfinale Eura protiv Španjolske u Mariboru.

Joško Gvardiol veliki je Bišćanov adut koji dolazi sa statusom A reprezentativca za Euro i nakon što je propustio grupnu fazu zbog ozljede.

POGLEDAJTE VIDEO: Bišćanov popis za završnicu Eura

Pokretanje videa...

Bišćanov popis za završnicu Eura U-21 06:19

- Pripreme teku jako dobro, atmosfera je pozitivna, što je najvažnije prije utakmice. Prva dva dana imali smo malo jači intenzitet, naravno. Kako se bliži utakmica, spuštamo intenzitet treninga i mislim da će sve biti super - rekao je Gvardiol i prokomentirao neobičan Euro.

- Sasvim mi je svejedno. Uvijek mi je drago nastupati za hrvatsku reprezentaciju. Kako meni, tako i drugima, vjerujem. Došli smo ovdje odraditi posao. Znamo da neće biti lagano, ali potrudit ćemo se.

Kako je doživio prvi poziv među seniore?

- Ostvario mi se san. Drago mi je što ću biti dio te momčadi, to su sve vrhunski igrači i velike zvijezde. Veselim se treniranju, ali prvo da odradim posao s mladom reprezentacijom.

Imao je branič Leipziga problema s ozljedom na kraju sezone, ali sve je to iza njega.

- Umor je uvijek prisutan, pogotovo nakon ovako teške sezone. Bila je ta malo teža ozljeda, hvala Bogu iza mene je i sad se okrećem novim izazovima.

Što očekuje protiv Španjolaca?

- Svakako očekujemo jako tešku utakmicu, znamo da su favoriti dulje vrijeme. Ali naravno da ćemo ih pokušati iznenaditi i pobijediti. Naravno da smo otkrili njihove mane, ali ne bih ulazio duboko u to. Imamo još vremena i pozabavit ćemo se dobro s njima, da ih iznenadimo.

Nakon grupne faze u Kopru, Hrvatska je opet u Sloveniji, i to pred navijačima.

- Sigurno je prednost jer su nam to susjedi. Nadam se da će doći podrška, da okrunimo to pobjedom i da se uputimo dalje u završnicu. Nema pritiska, oni su favoriti. Trebamo biti opušteni i maksimalno fokusirani, prepustiti se svojim kvalitetama i to će biti to - zaključio je Gvardiol.

Koper: Susret Portugala i Hrvatske na Europskom U21 prvenstvu

Kristijan Bistrović prošlu polusezonu igrao je na posudbi u turskoj Kasimpaši, a na ljeto bi trebao ponovno u CSKA pod vodstvom Ivice Olića.

- U tri i pol mjeseca odradio sam 20 utakmica. To je bio i moj plan, igrati do ljeta što više i ostati zdrav, što hvala Bogu jesam. Iznimno sam zadovoljan s time i ovaj Euro vrhunac je svega toga - rekao je Bistrović i nastavio:

- Prvi put ću biti u inozemstvu kod našeg trenera i stvarno se veselim pripremama i jedva čekam vratiti se tamo, pokušati se izboriti za svoje mjesto. Imao sam nekih tjedan dana slobodno gdje sam uspio doći u optimalno stanje kroz individualne treninge i masaže, super se osjećam.

Upozorio je na snagu Španjolske, ali i na mane koje će pokušati iskoristiti u Ljudskom vrtu.

- I u ožujku je u Kopru bio dojam i atmosfera kao da igramo u Hrvatskoj. Toliko je to blizu i veliki je plus što nemamo dugo putovanje, to je jako dobro za nas.

Španjolska reprezentacija kasni u Maribor zbog nekih problema s korona virusom.

- Prvi mi je to glas...

UEFA Under 21 Championship - Group D - Croatia v England

Osjeća li pritisak?

Teško je reći za svakoga. Ali što se mene tiče, teško je osjećati pritisak. Jednostavno si ponosan što si dio reprezentacije i uživaš u svakoj minuti koju provedeš na terenu.

Kakav je osjećaj prvi put igrati nokaut fazu Eura u ovom uzrastu?

- Ne može se ni opisati to. Znali smo da dugo nismo ni pobijedili na velikom natjecanju, a kamoli se plasirali dalje. Bili smo poslije Švicarske svjesni da smo na pragu nečega velikog. Atmosfera nas drži  kvalifikacija, a Euro je vrhunac. Specifičan je, nemaš osjećaj da je pravo Europsko, ali dobro nam je došlo jer nam je nekoliko igrača falilo u grupnoj fazi. Što se nas tiče, uopće nije tako loše ispalo. Ali ipak svi više volimo dok je natjecanje u kontinuitetu.

Vratili su se Bišćanu i jake karike u obrani, Gvardiol i Boško Šutalo.

- Sigurno mogu jako puno pomoći, znamo njihove kvalitete. Svi se veselimo toj utakmici i da pokažemo najbolje lice - kaže Kristijan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi