Obavijesti

Sport

Komentari 42

Habazin opet prvakinja svijeta! Dala papinu krunicu Biserki pa priznala: Dugujem 80.000 eura

Habazin opet prvakinja svijeta! Dala papinu krunicu Biserki pa priznala: Dugujem 80.000 eura
6

Kad se žrtvuješ, Bog to mora nagraditi. Da nije bilo pobjede, to bi bio moj kraj. Treba to organizirati. Koliko para dugujem, meč u Zaboku, meč sad, uzela sam rizik i išla po titule, rekla je hrvatska boksačica

VIDEO

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34, 23-5) pobijedila je Kingu Magyar (28, 14-5) za svjetsku titulu po WBC-u te privremenu svjetsku titulu po WBA verziji u velter kategoriji (do 66.7 kg)! Suci su meč bodovali 99-92, 97-93, 98-92 u korist hrvatske boksačice.

- Uvijek bi bilo slatko nakon svega što sam prošla u ovih pet mjeseci, ljudi ni ne znaju koliko je to je*eno teško. Ispričavam se, ali umirala sam. Nisam u životu imala veću tremu ni strah, veći pritisak. Molila sam Boga da mi da snage i da bude sve OK. Kad se žrtvuješ, Bog to mora nagraditi. Da nije bilo pobjede, to bi bio moj kraj. Treba to organizirati. Koliko para dugujem, meč u Zaboku, meč sad. Dugujem 80.000 eura, ali vjerujem da će se isplatiti. Možeš kupiti stan za to! Uzela sam rizik i išla po ove titule, u zadnje dvije godine probali su sve napraviti da ne dođe do ovoga, ali Bog je moja snaga i to me pokretalo. Kad sam se opustila u meču, to je bilo bolje. Kad sam se budila s mišlju "ajme, moram vratit pare", baš je teško, ali zato je sad i slađe - rekla je nakon pobjede pa zaključila:

Ivana Habazin treći put na krovu svijeta

- Ovaj WBC pojas, kao da ga cijelo stoljeće pokušavam osvojiti! Fali mi još WBO, ima ga Eddie Hearn, nadam se da će se sad otvoriti i financijski, da odradim i pripreme. Sad su mi cilj IBF i WBO. Sad ću se dobro najesti i odmoriti. Kroz desetak dana znat ćete iduću protivnicu.

Trebala je boksati protiv američke boksačice Jessice McCaskill (39, 12-3-1), prvakinje u velter kategoriji po WBCWBAIBO The Ring verzijama, ali odbila je to Amerikanka te prihvatila meč protiv Lauren Price (29, 6-0). Riječ je o britanskoj boksačici koja će napasti WBA, IBO i The Ring pojaseve, dok je McCaskill morala napustiti WBC-ov pojas koji je osvojila hrvatska boksačica.

Zagreb: Borba za WBC i WBA Interim svjetske titule, Ivana Habazin - Kinge Magyar

Od prve je sekunde krenula podrška za Ivanu, a Vlado Božić, trener Ivane Habazin, odmah je hrvatskoj boksačici poručio da ne žuri. Dobro je radila na početku, a Magyar je pokazala da je čvrsta protivnica. U nastavku je dobro radila Ivanina desnica, a Magyar je spuštala glavu i nekako teže podnosila udarce koje je primala. U trećoj je rundi dobra bila Mađarica i odgovarala iz kontre. Izjednačenije je bilo u četvrtoj rundi, a dobro je odgovorila hrvatska boksačica pred sam kraj runde.

A onda se u petoj razmahala Ivana i pokazala da pojasevi iz Cibone odlaze u njezin dom. U šestoj je rundi dobro pogađala Magyar, ali 'probudila' se Ivana nakon minute i pol te odlično završila rundu. Kratki desni kroše uzdrmao je Mađaricu u sedmoj rundi, ali se odlično snašla u nastavku te je Habazin tražila distancu. U osmoj rundi je dobro krenula Ivanina protivnica, nekoliko je puta odlično pogodila desnim direktom te udarcima u tijelo i vjerojatno uzela tu rundu.

Zagreb: Borba za WBC i WBA Interim svjetske titule, Ivana Habazin - Kinge Magyar

U devetoj su rundi umornije bile obje boksačice, ali nekako je bolje radila Habazin. U polsjednjoj rundi dugo je čekala Ivana, a onda je minutu prije kraja sijevnuo lijevi kroše, a u posljednjih 10 sekundi gledali smo razmjenu na sredini ringa sve do zvona. Čekalo se neko vrijeme da suci prebroje kartice, ali na kraju je uvjerljivo slavila hrvatska boksačica. Nakon meča zahvalila je Biserki Petrović što joj je dala dres za izlazak u kojem je Dražen igrao 1992. protiv Dream Teama, a ona je njoj poklonila krunicu koju je blagoslovio papa Franjo. Prvakinje su uglavnom iz Amerike i Engleske pa je zato s publikom zapjevala 'neka pati koga smeta'.

Ivana Habazin treći put na krovu svijeta
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku