Obavijesti

Sport

Komentari 1

Haddad Maia prva Brazilka u četvrtfinalu nakon 55 godina

Haddad Maia prva Brazilka u četvrtfinalu nakon 55 godina
2

Plasman u četvrfinale osigurale su i prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek kojoj je Ukrajinka Lesia Tsurenko predala meč i Amerikanka Cori Gauff

VIDEO

Beatriz Haddad Maia postala je prva Brazilka u 55 godina koja je stigla do četvrtfinala na Grand Slam turniru nakon što je  ponedjeljak u osmini finala Roland Garrosa pobijedila Španjolku Saru Sorribes Tormo sa 6-7(3), 6-3, 7-5.

Maria Bueno, koja je osvojila sedam pojedinačnih naslova na grand slam turnirima, bila je posljednja Brazilka koja je stigla do četvrtfinala na major turniru 1968.

- Ona je osoba koja nas je inspirirala mnogo godina. Mislim da je ona vrlo moćna žena - rekla je 14. nositeljica Haddad Maia na konferenciji za novinare nakon pobjede u najdužem ženskom meču na ovogodišnjem turniru koji je trajao tri sata i 51 minutu.

- Jako sam ponosan što predstavljam Brazil. Ali sigurno se ne uspoređujem s njom, jer za mene je ona na drugoj razini, poput Guge (Kuerten).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
French Open

Haddad Maia imala je samo godinu dana kada je Gustavo Kuerten osvojio prvi od svoja tri naslova na Roland Garrosu 1997.

- On je sigurno jedan od ljudi koji su napravili razliku za tenis u Brazilu. Imamo dobar odnos. Jedna od stvari koju uči sve je igrati srcem - dodala je.

- Imala sam ozljede. Imala sam i četiri operacije. Tako da se nije lako vratiti, ali mislim da sam zato jaka kada igram tri, četiri sata. Jako sam ponosna na sebe zbog toga - dodala je Hadda Maia koja će u srijedu u četvrtfinalu igrati protiv sedme nositeljice Tunižanke Ons Jabeur. 

Plasman u četvrfinale osigurale su i prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek kojoj je Ukrajinka Lesia Tsurenko predala meč i Amerikanka Cori Gauff koja je pobijedila Slovakinju Annu Karolínu Schmiedlovu sa 7-5, 6-2.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu