Obavijesti

Sport

Komentari 117

'Hajdučko srce' srušilo je bijele: Hajduk je jedan od najboljih, ako ne i najbolji hrvatski klub

'Hajdučko srce' srušilo je bijele: Hajduk je jedan od najboljih, ako ne i najbolji hrvatski klub

Na jednoj ruci, na zapešću, ima tetovažu Torcide koju je napravio kada mu je Hajduk dodijelio "hajdučko srce". Govorio je da će na Poljudu završiti karijeru, a upravo ga je Poljud izviždao prošle godine

VIDEO

Svaki put kada na travnjak stane preko puta Hajduka pretvori se u Mbappéa. Ili Lewandowskog, kako kome drago. U temperamentnom Anti Ercegu (32) pobude se osjećaji kojih vjerojatno nije niti svjestan dok je u "civilu" pa, eto, nekako uvijek presudi bivšem klubu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

Kao što je učinio i u sudaru 19. kola HNL-a u kojem je Istra razbila Hajduk 3-0 na Aldo Drosini, a Erceg svojoj vječnoj ljubavi utrpao dva komada.

Prvi je dao u 29. minuti, drugi u 65. I oba je burno proslavio pokazujući palcima na broj na leđima, a onda i stavivši ruke iza ušiju kao da traži huk s tribina. Upravo na jednoj ruci, na zapešću, ima tetovažu Torcide koju je napravio one godine kada mu je Hajduk dodijelio "hajdučko srce". Do danas ju je nakon njega dobio samo Marko Livaja.

- Prvo bih čestitao svim momcima i ljudima u klubu na fantastičnoj predstavi koju smo pružili. Jednostavno smo bili bolji, ali ne zato što je Hajduk bio loš. Hajduk je prvo poluvrijeme odigrao jako dobro, drugo također, ali mi smo ukupno bili bolji. Imamo dobru momčad i moralo je doći na naplatu sve što smo dosad radili. Još jednom čestitam svima jer smo ovo zaslužili - rekao je Erceg.

Erceg je rođeni Splićanin, a "hajdučko srce" dobio je 2017. godine. Tada je rekao kako će u Hajduku završiti karijeru, a pola godine kasnije više nije igrao za splitski klub.

Poljud je napustio u siječnju 2018. godine, Hajduk je transferom u Shabab Dubai na Ercegu zaradio 1,5 milijuna eura, no njegova je karijera krenula silaznom putanjom. U danskom Brondbyju nije se naigrao, još manje u Esbjergu i Nenad Bjelica i Osijek postali su nova stanica za revitalizaciju.

A tada - novi peh. Najveći. Najteža ozljeda u karijeri. U svibnju 2021. u završnici sezone na treningu je doživio tešku ozljedu koljena, prošao dvije operacije i pauzirao osam mjeseci. Teških je osam mjeseci to bilo...

Pokušao je promijeniti tijek karijere, no s Bjelicom se nije slagao. Nakon ozljede više ništa nije bilo isto, a prevladao je i temperament zbog kojeg se, dok je igrao za Osijek, sukobio s redarom i potrgao vrata na utakmici protiv Zmijavaca.

U Istri je konačno pronašao svoje mjesto pod suncem. S dva gola Hajduku, stigao je do ukupno devet ove sezone. Osam je dao u HNL-u, a jedan u Kupu.

A kada je prošle sezone zabio na Poljudu, gol nije proslavio. Samo je stisnuo šaku. Gonzalo Garcia ga je nešto kasnije izvadio iz igre, a Poljud ga je izviždao... Čini se da ga je upravo taj trenutak najviše zabolio...

- Znali smo da smo dobri. Znamo što Hajduk predstavlja. Hajduk je jedna od najboljih momčadi u Hrvatskoj, ako ne i najbolja. Mi znamo svoje prednosti, bili smo bolji u svakom duelu i pasu. Zaslužena pobjeda i jako važna tri boda. Već u petak čeka nas Varaždin, treba se što prije odmoriti i pokušati pred našom publikom, kojoj zahvaljujem na prekrasnoj atmosferi, ići po nova tri boda. Nastavljamo uživati u nogometu - zaključio je Ante Erceg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union