Obavijesti

Sport

Komentari 65

Trener Hajduka otkrio novosti oko Kalinića i dodao: Kup? Ha, pitajte Bayern kako se osjeća...

Trener Hajduka otkrio novosti oko Kalinića i dodao: Kup? Ha, pitajte Bayern kako se osjeća...
7

U odgovoru na pitanje kako nadomjestiti Marka Livaju, Filipa Krovinovića i Darija Melnjaka leži i odgovor na pitanje kako svladati Rudeš i zadržati poziciju pri vrhu prvenstvene ljestvice.

VIDEO

Na papiru bi to trebao biti lagan zadatak, na Poljud u subotu u 18:10 stiže fenjeraš Rudeš koji nakon 13 kola tekućeg prvenstva još uvijek ne zna za pobjedu, a na klupi Hajduka sjedi Mislav Karoglan koji je i nakon 14 utakmica još uvijek neporažen.

Pokretanje videa...

Hajduk u rekordnom roku našao zamjenu za Leku: Karoglan se vraća nakon deset mjeseci 00:35

No varaju se svi koji misle kako će Rudeš biti lagana zadaća za Hajduk, ako ni zbog čega drugoga, onda zbog činjenice da će po prvi put zaigrati bez trojice najstandardnijih igrača, Marka Livaje, Filipa Krovinovića i Darija Melnjaka. U odgovoru na pitanje kako nadomjestiti njih trojicu leži i odgovor na pitanje kako svladati Rudeš i zadržati poziciju pri vrhu prvenstvene ljestvice.

Tko će biti kapetan?

- Lovre je kapetan, počeo ili bio na klupi, zna se i tko su sljedeći. Vidjet ćete sutra, dovoljno znate da znate tko će biti... Kad priopćim momčad, bit će jasno i tko je kapetan. 

Na koga sigurno ne možete računati osim Livaje, Krovinovića i Melnjaka na duže vrijeme? Što je s Ferrom, Sigurom, Dajakuom...?

Fero i Melnjak su otpali na dulje vrijeme, Dajaku i Sigur ne mogu...

Koprivnica: NK Slaven Belupo i HNK Hajduk u 13. kolu Prve HNL

Dolček i Čuić počinju?

 - U krugu su kandidata. 

Ivan Leko je prebacio Sigura u vezni red, kakvi su vaši planovi s njim?

- Na istom smo tragu, Sigur je opcija na obje pozicije. On djeluje u vezi, ali pitanje je odluke. 

Nema dileme da će se Rudeš doći braniti na Poljud, to je taktika kojoj pribjegavaju i jači suparnici. Kako ih planirate "otvoriti" i je li Odjidja jedno od rješenja za vezni red, a Benrahou za krilo?

- Odjidja ima nešto problema, izdržao je trening i u konkurenciji je. Treba vidjeti hoće li moći i koliko. Konkurira svakako. Benrahou je opcija na desetki i na krilu.

Ima li novosti oko Nikole Kalinića, jeste li obavili razgovor s njim?

 - imam dogovor kad ćemo se čuti.

Split: Prvi trening Hajduka od kada je Ivan Leko postao novi trener

Vraća li se na gol Lučić ili kapetan Kalinić ostaje?

 - Imam dvije jedinice, kapetana s kojim imam dobar odnos i Lučića koji je također dobar. Slatke su to brige. Drago mi je da je Lovre branio u Pločama, sretan sam s golmanima.

Činjenica je da ste neporaženi na klupi Hajduka, stvara li vam to dodatni pritisak?

- U Hajduku je pritisak u svakoj, ja se ne obazirem na to. Imamo zgusnut raspored i svaka minuta je bitna. Ima posla preko glave, tako sam se i postavio, volio bih da možemo trenirati, a sada napokon imamo pomoćni teren koji je u savršenom stanju... Walking through, kažu Englezi...

Samo pobjeda ili pobjeda i dojam?

- Treba čuvati domaći teren kao zjenicu oka svoga. Želimo pobjedu.

Kako zamijeniti Melnjaka?

- Ne možeš nadoknaditi takav profil igrača koji igra u tri smjera. Diallo je u jednoj fazi dominantan, druge faze mu moramo dati. Imamo malog Hrgovića kojeg sam ja spustio s veznog u beka, on isto ima svoje kvalitete. Imamo glavobolju, želimo mu brzi oporavak, a mi želimo pobjeđivati i dalje. 

Treneri Mislav Karlogan i Željko Sopić razlog su zašto žene prate hrvatski nogomet

Deset dana ste na klupi Hajduka, imate komfornu situaciju da ste pobijedili u Koprivnici i Pločama, iako igra nije bila na nivou koji bi vas zadovoljio?

- Bilo bi nekorektno reći da prvo poluvrijeme nismo bili dobri. U Pločama imamo tri – četiri šanse u prvom dijelu da slomimo i umirimo suparnika. Nemojmo podcjenjivati klubove, pa ni Ploče, možemo pitati kako se osjećaju igrači Bayerna nakon Saarbrückena... Nitko nije kritičniji od mene i mog stožera, igramo svaka tri dana, dovoljno ste pametni da znate kako to ide. Ja sam najkolegijalniji trener, s puno respekta prema svakome pa i prema prethodnicima. 

Kakva je psihološka priprema, oni nemaju pobjedu, sve upućuje da bi to trebao biti običan dan u uredu?

- Ja znam koliko sam ja spreman, nama je svaka utakmica finale. Imali smo ozbiljan šamar kod kuće, protiv momčadi koja nije imala pobjedu. Mi smo u zadnjih 7-8 godina primili dosta šamara, uči čovjek i na pogreškama, bilo bi bolje učiti iz uspjeha.

Taj šamar je dao bivši igrač Hajduka Erceg, sad dolazi Pešić...?

- Hajduk po sebi nosi veliku razinu motivacija, kao i Dinamo, Rijeka, Osijek... Možda i više Hajduk zbog navijača, atmosfere. Tu igrači uvijek igraju na gornjoj granici mogućnosti i dok je rezultat u redu, rastu im šanse. Bitno je imati plan, ne gubiti glavu, biti stabilan mentalno pa će i rezultat biti dobar. Rudeš poznaje, znam i trenera Tonija Golema 20 godina, oni grade nešto na svoj način, mi želimo životom sačuvati domaći travnjak.

Rudeš se stabilizirao, Kup pobjeda ih je podigla psihološki?

- Dolaze u pozitivnom tonusu, ali mi smo Hajduk, koncentrirani na sebe. Govor tijeka nam mora biti dobar, ne smijemo misliti na pogreške, moramo čitati njihov pritisak na loptu. To su principi o kojima govorim stalno, znam da će nam trebati dosta... Postoji set principa koje dio igrača koji nisu radili sa mnom moraju pohvatati. Isto je i u košarci i u nogometu, moraš imati svoju ulogu i ne smiješ se isključiti.

Treneri Mislav Karlogan i Željko Sopić razlog su zašto žene prate hrvatski nogomet

Golem je najavio da želi uzeti bod i bit će važno realizirati prvu priliku?

- Svatko ima svoj plan, ne čitam novine, nemam društvene mreže, začahuren sam i razmišljam samo o svojoj momčadi. Golema znam 20 godina, iz juniora, prijatelji smo, cijenim ono što radi, znam da je tako i s druge strane. Imam trenera koji je trenirao mene u Slovačkoj i njega u Poljskoj.... Sad je fokus na momčadima koje vodimo.

Tko će pucati penal sad kad nema Livaje ako ga bude?

 - Odredit ću izvođače, prvog i dugog, ako bude penal vidjet ćete... Ja mislim o svemu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Danci nanijeli Hrvatskoj najteži poraz u povijesti reprezentacije!
KAKVA ŠAMARČINA

Danci nanijeli Hrvatskoj najteži poraz u povijesti reprezentacije!

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je 37-22 od svjetskog prvaka Danske u posljednjem nastupu na prijateljskom turniru u Oslu. U prvom poluvremenu zabila je samo šest golova i pošteno se izblamirala

VIDEO Nogometaš Lokomotive slavio titulu Dinama i predvodio pjesmu Boysa: 'I u nebo s njim!'
POGLEDAJTE SLAVLJE

VIDEO Nogometaš Lokomotive slavio titulu Dinama i predvodio pjesmu Boysa: 'I u nebo s njim!'

ZAGREB - Robert Mudražija, igrač Lokomotive koji je golovima srušio Hajduk i Rijeku i time pomogao Dinamu da osvoji naslov, gledao je utakmicu s Osijekom na Maksimiru. U blizini stadiona primijetili su ga Bad Blue Boysi i bacali u zrak, a s njima je i zapjevao dio Dinamove himne "I u nebo s njim i u pakao, Bad Blue Boysi - Dinamo!".
Istra 1961 - Hajduk 1-1: Uremović zabio, ali poništili gol zbog ruke
PRATITE UŽIVO

Istra 1961 - Hajduk 1-1: Uremović zabio, ali poništili gol zbog ruke

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić (35) prvi je put krenuo u 'bilom' dresu od prve minute, a Hajduk je brzo primio prvi gol. No, pokazao je klasu Perija i strašno pogodio za izjednačenje