Obavijesti

Sport

Komentari 696

Hajduk protiv Rijeke iz čak dva penala izborio povratak od 0-2

Hajduk protiv Rijeke iz čak dva penala izborio povratak od 0-2
13

U uzbudljivom Jadranskom derbiju Hajduk i Rijeka su u Splitu odigrali neriješeno 2-2. Nakon vodstva gostiju, Hajduk se s dva penala vratio iz mrtvih i izborio remi...

VIDEO

Derbi 20. kola 1. Hrvatske nogometne lige odigran je na Poljudu gdje su Hajduk i Rijeka podijelili bodove rezultatom 2-2 i pružili za nekih desetak tisuća gledatelja vrlo dobru utakmicu s četiri postignuta gola. 

Strijelci za goste bili su Leon Benko u 7. te Andrej Kramarić u 41. minuti, dok su za Hajduk pogađali Filip Bradarić u 76. te kapetan Mario Maloča u drugoj minuti sudačke nadoknade. 

Hajduk je bolje otvorio susret i već u drugoj minuti imao 'zicer'. Marko Bencun je izbio sam pred Vargića no onda pucao preko gola. Iako su domaćini bili bolji, Rijeka je ta koja je povela i to iz slobodnog udarca kojeg je izveo Benko s nekih 18 metara iskosa iz lijeve strane. Lopta je zakačila Harisa Bukvu u živom zidu Hajduka i malo promijenila smjer što je zavaralo Lovru Kalinića i dovelo Rijeku u vodstvo te Benku zabilježila 15. prvenstveni gol ove sezone. 

Maleš 'darivao' Hajduk

Hajduk je nakon primljenog gola i doživljenog šoka i dalje stiskao, no Rijeka je opet bila ta koja je postigla pogodak. U 41. minuti Kramarić je nakon propalog pokušaja Hajduka povukao kontru, stigao do šesnaesterca Hajduka i onda odlično puknuo s nekih 17 metara te pogodio za novo slavlje gostiju na Poljudu. Hajduk je na kraju prvog poluvremena imao 73 posto posjeda lopte, međutim semafor je pokazivao 2-0 za Rijeku. 

U drugom poluvremenu Hajduk je krenuo na sve ili ništa, no nikako nije mogao postići gol. Frustracije 'bilih' trajale su do 75. minute kada je Mate Maleš u kaznenom prostoru srušio Bencuna, a sudac Fran Jović pokazao na bijelu točku s koje je precizan bio Bradarić te tako vratio nadu Hajduku da izbori barem remi u Jadranskom derbiju. Samo minutu kasnije Bertoša je srušio Malokua u šesnaestercu, no sudac se ipak nije odlučio na sviranje drugog penala za redom. Bila je to svakako sumnjiva situacija. 

Samo minutu nakon što je u 90. minuti sudac pokazao kako će se igrati čak šest minuta sudačke nadoknade, Maleš je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i dobio drugi žuti karton, a Hajduk priliku za izjednačenje i još i igrača više. Siguran izvođač bio je kapetan Mario Maloča, a u posljednjih par minuta Hajduk je ponovno pritiskao Rijeku, no za još jedan gol više nije bilo snage. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 696
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem