Obavijesti

Sport

Komentari 6

Hajduk će u '09. poslovati s minusom od 20 mil. kuna

Hajduk će u '09. poslovati s minusom od 20 mil. kuna
1

Više se neće dogoditi da kupujemo igrače koji ne valjaju Dinamu. Ako ne valjaju njima, ne valjaju ni nama, rekao je predsjednik Hajduka J. Svaguša

VIDEO

U TV emisiji 'Istinom do gola' predsjednik Hajduka Joško Svaguša izjavio je kako će njegov klub do Nove godine proizvesti minus od čak 20 milijuna kuna.
- Bilanca pokazuje da smo u prvih sedam mjeseci proizveli minus od 14.954.000 kuna, a do kraja će se taj minus popeti na oko 20 milijuna kuna - kaže Svaguša i pojašnjava:
- Ukupan rashod u 2009. godini bit će 94 milijuna, a prihod 74 milijuna kuna i zato pod hitno moramo srezati sve troškove za 20 posto. Hajduk ima novca od preoblikovanja u zalihama, ali moramo početi sami stvarati i zarađivati novac. Više nas nema tko preoblikovati.
Hajduk na plaće igrača, trenera i radne zajednice troši oko 63 milijuna kluna godišnje što je preveliko oprterećenje za klub.
- Imamo 60 igrača pod ugovorom i to je nemoguće izdržati. Neki su u lipnju dovedeni kao pojačanja, a u rujnu proglašeni suvišnima. Više neće biti kupovine na taj način - rekao je Svaguša i uzeo za primjer Jerteca i Marijana Buljata.
- Dinamu smo za njih platili 1,2 milijun eura, dali im velike plaće, a onda sjede na klupi. Više se neće dogoditi, dok sam je ovdje, da kupujemo igrače koji ne valjaju Dinamu. Ako ne valjaju njima, ne valjaju ni nama - rekao je Svaguša i dodao kako nitko iz Hajduka nikad nije zvao Darija Šimića niti ga želio angažirati. Isto tako je otkrio kako je ponudio Ibričiću produženje ugovora i veću plaću.
- Sramota je da neki imaju duplo veću plaću od Ibričića, a nema ih ni blizu prve momčadi.
Što se tiče aktualnog stanja u klubu Svaguša se praktično pomirio sa drugim mjestom u sezoni.
- Napravit ćemo sve da budemo prvi, ali mislim da smo ipak zakasnili. Pokušat ćemo osvojiti Kup i probiti se u Europsku ligu, a sljedeće szone idemo na naslov prvaka jer sljedeće godine slavimo i 100 godina kluba - rekao je Svaguša i najavio bolju suradnju s nižerazrednim klubovima iz Dalmacije, približavanje Tomislava Ivića klubu te skoro postavljanje spomenika Bernardu Vukasu u krugu stadiona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled