Obavijesti

Sport

Komentari 176

Hajduk dobio kaznu: Poljud neće biti pun protiv Villarreala!

Hajduk dobio kaznu: Poljud neće biti pun protiv Villarreala!

Hajduk treba platiti ukupnu novčanu kaznu od 23.000 eura i zbog, među ostalim, blokiranih evakuacijskih prolaza na tribinama. Klub na ovu odluku nema pravo žalbe, objavio je Hajduk

Portugalska Vitorija je apsolvirana, a sada je ostala samo još jedna stepenica na putu do grupne faze Konferencijske lige. No, najteža moguća.

Pokretanje videa ...

Hajduk će u play-offu Konferencijske lige igrati protiv prošlosezonskog polufinalista Lige prvaka Villarreala, prva utakmica igra se u Španjolskoj, ali već sada je jasno kako Poljud neće biti krcat u uzvratu.

Split: Prva utakmica 3. pretkola UEFA Konferencijske lige HNK Hajduk - Vitoria SC

- Hajduk je danas zaprimio Uefinu odluku da je kažnjen zbog rasističkih skandiranja dijela navijača u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige protiv portugalske Vitorije SC te će za prvu utakmicu play-offa protiv Villarreala na Poljudu morati zatvoriti sektore s ukupno najmanje 3000 sjedećih mjesta. Uz to, klub treba platiti ukupnu novčanu kaznu od 23.000 eura i zbog, među ostalim, blokiranih evakuacijskih prolaza na tribinama. Klub na ovu odluku nema pravo žalbe - piše u priopćenju Hajduka.

Split: Prva utakmica 3. pretkola UEFA Konferencijske lige HNK Hajduk - Vitoria SC

Prva utakmica Hajduka i Villarreala igra se 18. kolovoza u Valenciji na stadionu Levantea, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Poljudu. Ne sumnjamo kako će se ulaznice na Poljudu rasprodati u rekordnom roku jer navijači su željni europskih velikana, no nažalost stadion neće biti pun. Ipak, Uefa nije odredila koju tribinu treba zatvoriti pa Hajduk sam mora odlučiti koji dio stadiona neće prodavati.

Split: Prva utakmica 3. pretkola UEFA Konferencijske lige HNK Hajduk - Vitoria SC

Inače, Hajduk je kaznu dobio zbog propusta na prvoj utakmici protiv Vitorije na Poljudu. Uefina su disciplinska tijela prijavila Hajduk za neprikladne povike i ponašanje navijača. Uefa ima nultu stopu tolerancije prema rasizmu, a s tribina Poljuda su se čuli povici "Cigani, cigani..." prema sucima utakmice. Također, po tko zna koji put na rasprodanim utakmicama gledatelji nisu sjedili na svojim mjestima nego u prolazima, što se smatra velikim sigurnosnim rizikom i podložno je sankcijama. Hajduk je recidivist u ovakvim situacijama pa je obzirom na sve, jako dobro prošao. 

To je samo kazna za prvu utakmicu, a zbog bakljade Torcide na gostovanju u Guimaraesu, nova bi 'čestitka' također uskoro mogla pristići na Poljud.