Obavijesti

Sport

Komentari 18

Hajduk ide i u Rijeku po slavlje: 'Žao mi je što sezona ide kraju'

Hajduk ide i u Rijeku po slavlje: 'Žao mi je što sezona ide kraju'
1

Ovu malu pobjedu poklanjam gradu Splitu i sv. Duji, meni je jako drago da su svi sretni. Sretni smo i igrači, i ja, i klub. Poklonio bih isto tako ovu pobjedu i svim majkama jer je sutra Majčin dan, rekao je Joan Carrillo

VIDEO

Hajduk je na Poljudu u derbiju kola razbio Osijek 5-1. Bijeli su cijeli utakmicu bili puno bolja momčad, a to govori i podatak da su imali čak 26 udaraca prema golu Osijeka, od čega 16 u okvir!

Nakon postignutog gola Ahmed Said je potrčao preka klupi s rezervnim igračima Hajduka, ali je zaobišao i otrčao pred svečanu ložu, gdje je prstom pokazao prema predsjedniku Ivanu Kosu, kome je posvetio gol za današnji rođendan.

- Sreo sam ga prije utakmice i rekao mu da osjećam da će zabiti. I zabio je - kazao je presretni predsjednik Hajduka, te dodao kako mu je ovo jedan od najsretnijih rođendana.

- Lijepo smo igrali, sjajna je bila atmosfera na stadionu, visoka pobjeda i sada idemo dalje. Čeka nas Rijeka bez poraza, no mi ćemo i tamo igrati otvoreno i na pobjedu.

Joan Carrillo kasnio je na press konferenciju, morao se presvući nakon što su ga igrači 'istuširali' prilikom slavlja u svlačionici.

- Jasno mi je da su svi sretni zbog naše pobjede, ali nismo gotovi. Ovu malu pobjedu poklanjam gradu Splitu i sv. Duji, meni je jako drago da su svi sretni. Sretni smo i igrači, i ja, i klub. Poklonio bih isto tako ovu pobjedu i svim majkama jer je sutra Majčin dan, znači majkama mojih igrača, mojoj majci, majci moje supruge, te za kraj i jednoj jako bitnoj osobi ovdje, predsjedniku Kosu, kojem je danas rođendan. Volio bih da uživa u ovoj pobjedi jer je zaslužio, jer puno radi za klub. Na koncu je poklanjam i svim navijačima Hajduka, koji su najbolji.

Ovo je i vaša pobjeda, hoće li vam sada dati novi ugovor?

- Ja sam danas u drugom planu. Momčad ima još četiri utakmice do kraja, moramo nastaviti niz i ostati na trećem mjestu, a onda ćemo vidjeti kako dalje. Ja sam vjerovao u svoje igrače, i oni su danas to opravdali na terenu. Odradili su sve što smo planirali, jednostavno smo dolazili do golova, ali treba naglasiti da je cijela momčad fantastično funkcionirala prema natrag. Drago mi je kao treneru da su me uvjerili da mogu još napredovati.

Je li Toma Bašić sjajnom igrom izborio početnu postavu u Rijeci?

- Vidjet ćemo što će biti sa Savvasom, Toma je jedan igrač koji nije ni u početnoj postavi, ali ni na klupi. Tu je negdje.

Jeste li za to da Savvas i Ćosić ostanu?

- To je odluka koju ćemo donijeti zajedno u klubu, klub zna moje mišljenje, a Mario Branco će vam reći hoćemo li ili ne. U sigurnim smo rukama, jer on radi dobar posao.

Evo kad se Hajduk, Dinamo i Osijek uključuju u Europu i tko su mogući suparnici

Ovo je peta pobjeda u nizu, čeka vas Rijeka, može li se očekivati nastavak serije?

- Rijeka je jako dobra momčad, oni će vjerojatno osvojiti naslov prvaka, ali mi ćemo se boriti i pokušati pobijediti. Mi smo se i danas izašli boriti, a ako izađeš tako, imaš šansu pobijediti. Vidjet ćemo, imamo vremena pripremiti utakmicu, doći ćemo tamo po pobjedu.

Na pola ste puta do deset uzastopnih pobjeda koliko ste imali u Videotonu.

- Ne razmišljam o prošlosti, samo o sadašnjosti i budućnosti. Bilo mi je lijepo tamo, ali sad sam ovdje, i uživam u svakom trenutku.

Je li vam žao što je još samo četiri kola do kraja?

- U jednu ruku jeste, ali gledam kako ćemo doći do cilja, do trećeg mjesta. Bila je vrlo važna utakmica jer smo igrali protiv izravnog protivnika.

Idete li sutra na procesiju sv. Duje?

- Planirao sam ići trčati u Zadar na humanitarnu utrku, ali ću ipak nastojati otići na procesiju, volio bih je vidjeti.

Hoćete li nakon ovakve pobjede spavati kao malo dijete?

- Prije utakmice spavam kao malo dijete, nakon utakmice ne. Ali zato se nadam da će moji igrači, navijači i cijeli Split mirno spavati, baš kao male bebe.

Srna do devetog naslova, Tudor pred otkazom

Osijekov trener Zoran Zekić bio je utučen:

- Čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi, a svim građanima Splita praznik sv. Duje, mi smo se potrudili da ga uveličamo, da se možete radovati. Četiri gola smo dobili iz našega posjeda i pogrešaka, peti iz prekida..., nemamo što reći, koliko sam bio ponosan na sve do sada, sada me sramota, ne samo poraza... Izgledali smo kao raspadnuta vojska, moglo je biti i gore od ovoga, dva najbolja igrača su nam bili vratar Malenica i stoper Škorić.

Jeste li ovim visokim porazom kompromitirali borbu za treće mjesto?

- Hajduk je sada u velikoj prednosti u borbi za treće mjesto, nama je važno da izvučemo pouke, ostaje nam da sjednemo u klubu i vidimo što i kako dalje. Ako ćemo biti pametni, nešto ćemo naučiti iz ovoga.

Je li vam ovo najteži poraz?

- Ovo mi je najteži poraz uvjerljivo, nisam dugo trener. Znam da će sada biti puno dežurnih pljuvača, koji su samo čekali ovakav poraz, ali što je tu je. Danas su se pokazale sve naše slabosti, napravili smo maksimum s ovim kadrom, treba vidjeti što i kako dalje.

Bojite li se da vam se uprava ne zahvali i potraži drugo rješenje?

- To je sastavni dio moga posla. Ja radim svoj posao najbolje što znam i tako će biti sve dok mi ljudi u klubu budu davali povjerenje.

Hajduk je bio goropadan, nisu vam dali disati.

- Prije dva mjeseca mi smo razbili Hajduk, iako je bilo samo 2:1, moglo je biti i puno više. Ovaj rezultat danas je zbog razlike u kvaliteti. Ali bez obzira na sve, mi se ne smijemo ovako ponašati. Ako već ne ide, ne možemo se raspasti, jurišati i bezglavo napadati... Hajduk je zabio četiri fantastična gola, pogotovo Toma Bašić i Futacs... Nemam što pametno reći, osim da je ovo zaslužena pobjeda Hajduka - zaključio je Zekić.

- Sretan sam, od prvoga trenutka na terenu je bila samo jedna momčad. Imali smo prigoda i u prvom dijelu, ali smo ih u nastavku slomili. Ova pobjeda je kao dvije, igrali smo s Osijekom koji je prije utakmice imao isti broj bodova kao i mi, sad smo mi u prednosti. Mislim da je ovo naša najbolja utakmica, bolja nego protiv Rijeke kada smo na Poljudu remizirali - rekao je Said Ahmed Said i dodao:

- Proslava gola? Predsjedniku je danas rođendan, zato sam otišao do svečane lože. Mislim da je danas mogao uživati. Rijeka? Digli smo formu u posljednje vrijeme, čeka nas teška utakmica, ali mi smo dobri.

Toma Bašić bio je najbolji pojedinac utakmice, s dva gola i asistencijom u drugom dijelu, nakon što je ušao u igru.

- Uvijek mi je gušt igrati na Poljudu, najljepšem stadionu u Hrvatskoj i regiji. Svoja dva pogotka posvetio bih najstarijem bratiću koja ima problema. Idemo na Rujevicu odigrati dobro i ostvariti dobar rezultat - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja