Obavijesti

Sport

Komentari 49

Završio HNL: Iz lige ispali Istra i 'lokosi', Hajduk ispred Splita

Završio HNL: Iz lige ispali Istra i 'lokosi', Hajduk ispred Splita
16

Uoči posljednjeg kola, najveći upitnik bio je tko će ispasti iz lige. Osim Hrvatskog dragovoljca koji je ispao već prije, najnesretniji su na kraju Istra 1961 i Lokomotiva!

VIDEO

Krajem srpnja 2010. godine počeo je 20. po redu HNL, od kojeg se nije puno očekivalo, a na kraju je ispao vrlo zanimljiv. Iako svake sezone donosi isto, solidan nogomet, loše suce, nikad praznije tribine i novog starog prvaka, Dinamo.

Uoči subotnjeg kola, posljednjeg, najveći upitnik bio je tko će ispasti iz lige, čak šest klubova bilo je u strahu za prvoligaški status. osim Hrvatskog dragovoljca koji je ispao prije nekoliko tjedana, najnesretniji su na kraju Istra 1961 i Lokomotiva. 

Istra je izgubila kod Cibalije i na pretposljednjem su 15. mjestu. Lokomotiva je 2-0 (Ah. Sharbini 40' i Trebotić 47') izgubila od Hajduka na Poljudu pa ih je preskočio Zagreb. Zagrebaši su se spasili teškom 3-2 pobjedom kod 'dragovoljaca'. Gol vrijedan ostanka u ligi, zabio je Pavlović samo sedam minuta prije kraja. 

Ipak, za Zagreb i Istru još ima nade! S obzirom da još nije definitivno odlučeno da li će iduće sezone igrati liga 16 ili liga 12 te tko od drugoligaša ima licencu za prvu ligu, moguće je da ostanu u prvoj HNL.

U derbiju kola remizirali su Dinamo i Split. Na potopljenom maksimirskom travnjaku i pred vrlo malo gledatelja, 'modre' je u vodstvo doveo Badelj krasnim udarcem sa 20-ak metara. Rebić je izjednačio u 83. minuti. Split je u debitantskoj sezoni u prvoj ligi ostvario fantastičan rezultat, na kraju su treći sa samo dva boda manje od drugoplasiranog Hajduka, velikog gradskog rivala.

Bila je lijepa atmosfera, šteta da nismo pobijedili za kraj sezone, rekao je Badelj

- Bila je lijepa atmosfera, šteta da nismo pobijedili za kraj sezone, čestitam Splitu na trećem mjestu - rekao je Milan Badelj nakon utakmice.

Zanimljivo, od prve minute je zaigrao Sammir kojem se brzo oprostio grijeh zbog kojeg je prije par dana završio u zatvoru.

Dinamovcima je medalje podijelio Vlatko Marković pred 3000 gledatelja, a onda su i uz lijepu koreografiju proslavili 13. naslov prvaka, šesti uzastopni. Sezona završava u srijedu uzvratnom utakmicom finala Kupa između Varaždina i Dinama.

Rezultati 30. kola: 

Dinamo-Split 1-1, Hajduk-Lokomotiva 2-0, Cibalia-Istra 1961 1-0, H. dragovoljac-Zagreb 2-3, Slaven Belupo-Osijek 2-1, Karlovac-Šibenik 1-1, Varaždin-Inter 3-0, Rijeka-Zadar 0-2

Konačni poredak:

1. Dinamo 72

2. Hajduk 55, 3. Split 53, 4. Inter 42, 5. Cibalia 41, 6. Karlovac 41, 7. Slaven Belupo 40, 8. Osijek 39, 9. Rijeka 39, 10. Zadar 38, 11. Varaždin 36, 12. Šibenik 35, 13. Zagreb 35 

14. Lokomotiva 33, 15. Istra 31, 16. H. dragovoljac 23

U Europu Dinamo, Hajduk, Split i Varaždin

Dinamo kao prvak ide u kvalifikacije za Ligu prvaka. Hajduk, Split i Varaždin kao finalist Kupa, idu u pretkola Europske lige. 

Najbolji napad je Hajdukov, a obrana Dinamova

Najbolju obranu lige ima Dinamo, primili su samo 12 golova. Za ilustraciju koliko je dobra, treba reći da je idući Split sa 22 primljena gola.Hajdukov napad je najbolji, zabili su 54 gola, dva više od Dinama. 

Krstanović prvi 'topnik'

Ivan Krstanović (28) koji igra u Zagrebu, prvi je strijelac lige. U 30 utakmica 196 cm visoki napadač zabio je 19 golova. Iza njega je ostao Ante Vukušić sa 14 golova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika