Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
71 komentara

Hajduk zaustavio distribuciju sramotnog kalendara za 2012.!

U kalendaru za 2012. godinu u Hajduku su maknuli originalne grbove sa zvijezdom petokrakom koje je Hajduk nosio do '90. NO se hitno sastao i zaustavio distribuciju

hnk hajduk
Foto: hnk hajduk

Čim je izašao iz tiska službeni kalendar Hajduka za 2012. godinu izazvao je dosta polemike. Naime, dizajneri su u dogovoru s članovima najužeg vodstva kluba retuširali fotografije iz povijesti kluba i s njih uklonili zvijezde petokrake. Pravdali su se kako je razlog slab izbor fotografija, te kako su željeli da legende Hajduka budu u unificiranim dresovima. Naravno, takav je scenarij izazvao nepodjeljenu osudu javnosti pa se brže bolje sastao Nadzorni odbor kluba i zaustavio daljnju distribuciju kalendara. Po hitnom postupku, nakon telefonskih konzultacija, članovi NO-a jednoglasno su odlučili:

1. Izdan je nalog predsjedniku Uprave HNK-a Hajduk, g. Hrvoju Malešu da se obustave sve aktivnosti u pogledu daljnje distribucije i prodaje Hajdukovog kalendara za 2012. godinu.

2. Sporni kalendar ne može predstavljati Hajdukovu sportsku povijest s neprimjerenim i netočnim povijesnim podacima. Hajduk je klub prebogate sportske tradicije stogodišnjeg trajanja, u tijeku kojih nikada nije mijenjao svoje ime niti skrivao svoje simbole, stoga se tiskani kalendar ne prihvaća kao službeni kalendar HNK-a Hajduk.

3. Sve daljnje informacije o ovom slučaju razložit će se na redovnoj sjednici Nadzornog odbora koja će se održati u utorak, 6. prosinca u Splitu. 

Navedene odluke NO-a donesene su jednoglasno, glasovima svih devet članova NO-a" - izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Hajduka prof. dr. sc. Josip Paladino.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message