Obavijesti

Sport

Komentari 649

VIDEO Sahiti i Livaja srušili Istru u sudaru punom tenzija, Hajduk zadržao lijepu prednost na vrhu

VIDEO Sahiti i Livaja srušili Istru u sudaru punom tenzija, Hajduk zadržao lijepu prednost na vrhu
9

Susret na krcatom stadionu u Puli pružio je obilje akcije, ali i oštrih poteza te sukoba. Lider HNL-a slavio je na nezgodnom gostovanju pred 8606 gledatelja na Aldo Drosini

U susretu 16. kola SuperSport HNL-a Hajduk je pred rekordnih 8606 gledatelja na Aldo Drosini pobijedio Istru 1961 2-0 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih pet međusobnih susreta.

Bila je to čvrsta utakmica, u prvom poluvremenu i s mnogo nervoze i incidenata, a na koncu su presudili golovi Emira Sahitija (16) i Marka Livaje (90-11m).

Statistika utakmice Istra - Hajduk

Tri i pol mjeseca nakon što je dobio otkaz u Puli, Mislav Karoglan je na Aldo Drosinu stigao kao trener Hajduka. Karoglan je početkom kolovoza dobio otkaz na klupi pulskog kluba nakon što je u prva tri kola odigrao remi i dva poraza uz gol razliku 1-10.

Međutim, 23. studenog je preuzeo Hajduk naslijedivši Ivana Leku koji je dobio otkaz. Od tada "bili" imaju maksimalan učinak. Pod Karoglanovim vodstvom Hajduk je u šest susreta ostvario šest pobjeda, pet u prvenstvu i jednu u Kupu.

Prvu priliku imali su gosti, u 9. minuti je Rokas Pukštas pucao s ruba kaznenog prostora, ali preko gola. No, već u 16. minuti gosti su poveli. Diallo je s lijeve strane ubacio loptu koja je prošla kroz šesnaesterac do Sahitija koji je silovito pucao i pogodio suprotni kut za 1-0.

Tri minute kasnije prvi put su zaprijetili i domaći igrači. S ruba kaznenog prostora pucao je Antonio Maurić, ali pored gola. U 29. minuti zaiskrilo je na Drosini nakon sukoba Devetka i Sahitija, a u gužvu su se uključili i drugi igrači. Marko Livaja primio je Antu Ercega za vrat, a sudac Ante Čulina pokazao mu je žuti karton.

Zaiskrilo u Puli! Livaja nasrnuo na Ercega i uhvatio ga za vrat
Zaiskrilo u Puli! Livaja nasrnuo na Ercega i uhvatio ga za vrat

Do kraja poluvremena više nije bilo previše igre. Tek mnogo nervoze i sitnih provokacija igrača u kojima je prednjačio Ante Erceg. Zabio se u Ivana Lučića, dva puta je rušio Zvonimira Šarliju i jednom Pukštasa bez namjere da igra na loptu, no dobio je samo žuti karton.

Prvo poluvrijeme završio je sa šest prekršaja, što je bilo točno polovica svih prekršaja na utakmici.

Pula: Susret 16. kola HNL-a Istra 1961 - Hajduk
VIDEO Erceg kao uragan udarao i rušio Splićane! Nije isključen
VIDEO Erceg kao uragan udarao i rušio Splićane! Nije isključen

U nastavku su se tenzije primirile, a prvu ozbiljniju priliku vidjeli smo tek u 61. minuti kada je pucao Erceg, ali je Zvonimir Šarlija blokirao njegov udarac. Uzvratio je Hajduk pet minuta kasnije. Sahiti je proigrao Livaju koji je iskosa zaobišao vratara i pucao, ali je Ioptu s gol crte očistio Moldavac Iurie Iovu.

Pitanje pobjednika je razriješeno u 90. minuti kad su gosti izborili kazneni udarac. Krovinović je ubacio loptu u kazneni prostor, a Luka Hujber igrao rukom. Livaja je bio siguran s bijele točke za konačnih 2-0.

Hajduk je ovom pobjedom pobjegao Rijeci na pet bodova viška, no Rijeka ima i susret manje, dok je Dinamo treći sa 27 bodova i dvije utakmice manje. (Hina)

>> VIDEO GOLOVA POGLEDAJTE OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
16. kolo HNL-a 15.00 , Aldo Drosina, Pula
Istra 1961
0 : 2
Hajduk
Sahiti 16', Livaja (p) 90'
Sortiranje događaja

KRAJ! Hajduk je slavio u Puli i zadržao pet bodova prednosti ispred Rijeke i devet ispred Dinama.

94'

Dvije promjene kod Hajduka. Izašli su Pukštas i Sigur, ušli Lauš i Odjidja-Ofoe.

93'

U kratkom periodu požutjela su dva igrača. Devetak kod Istre i Kalik kod Hajduka.

Igrat će se najmanje sedam minuta sučeva dodatka.

90'

GOOOOOL! Livaja je poslao loptu pod prečku i neobranjivo pogodio iz penala za 2-0 Hajduka.

Bio je to njegov sedmi gol u HNL-u ove sezone.

Komentari 649