Obavijesti

Sport

Komentari 246

Hajduk može biti jesenski prvak nakon 19 godina ovaj vikend. Evo što se mora poklopiti za to

Hajduk može biti jesenski prvak nakon 19 godina ovaj vikend. Evo što se mora poklopiti za to

Mislav Karoglan je preporodio Hajduk. Izjednačio je Lekin rekord od pet pobjeda u nizu s početka sezone, a još ne zna za poraz na klupi 'bilih'. ma 12 pobjeda i tri remija u dva mandata

VIDEO

Imamo najbolju ekipu i zanimaju me samo oni koji vjeruju da možemo biti prvi, rekao je Mislav Karoglan po dolasku na klupu Hajduka.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Pokretanje videa...

sažetak istra hajduk 01:48

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Bilo je to 24. listopada, dan nakon što je Ivan Leko dobio otkaz i dva dana nakon što je Osijek na Poljudu zadao novi poraz 'bilima'. Oko kluba se nadvio crni oblak i narušio atmosferu. Navijači su zvižducima ispratili bivšeg trenera i igračima jasno poručili da 'ovo nije Hajduk'. Bio je to ključni trenutak koji je mogao donijeti dvije solucije. Klub će potonuti ili će taj krizni trenutak iskoristiti za preporod i povratak na vrh. Na radost navijača, dogodilo se ovo drugo.

Pula: Susret 16. kola HNL-a Istra 1961 - Hajduk

Korak po korak, Karoglan je dizao igru i atmosferu, nizao pobjedu po pobjedu i na kraju izjednačio Lekin rekord s početka sezone od pet pobjeda u nizu. Ni u drugom mandatu ne zna za poraz, ima 12 pobjeda i tri remija. Također, jedini je uz Nenada Bjelicu koji je u HNL-u slavio u prvih pet dvoboja.

A euforija se opet rasplamsala. I to s razlogom. Splićani igraju sve bolje, opet su zabetonirali obranu koja prima najmanje golova u ligi, a i napad je konačno proigrao. Ima prijateljski pristup s igračima, razumije ih, stalno razgovara s njima i radi na psihološkom aspektu. To je očito bio i najveći problem momčadi koja ima veliku kvalitetu, no bila je u blokadi. Koju Leko nije znao probiti. I sve je došlo na svoje, igrači su se oslobodili, do izražaja je došla kvaliteta i vide se rezultati.

Hajduk može postati jesenski prvak 

Pula: Susret 16. kola HNL-a Istra 1961 - Hajduk

Navijači Hajduka sanjaju već 19 godina, kako je rekao i sam Mislav Karoglan, da blagdan svetog Ante (13. lipnja) dočekaju na prvom mjestu. Ako ništa, smiješi im se status jesenskog prvaka, a do njega mogu već u sljedećem kolu!

Hajduk se odvojio na ljestvici s pet bodova više od drugoplasirane Rijeke koja ima utakmicu manje i devet više od Dinama koji ima čak dvije utakmice manje. Ako Splićani slave u sljedećem kolu protiv Gorice na Poljudu i Rijeka ne pobijedi Osijek, Božić će sigurno dočekati na prvom mjestu. Prvi put nakon sezone 2004/2005 u kojoj su posljednji put postali prvaci. Tada su 5. prosinca 2004. godine u posljednjem kolu pobijedili Dinamo (1-0) golom Tomislava Bušića i pobjegli im na plus osam uoči pauze. 

Pula: Susret 16. kola HNL-a Istra 1961 - Hajduk

Optimizam je nikad veći na Poljudu. Momčad je i složena da se bori za naslov prvaka, to je primarni cilj ove sezone, ali nitko nije očekivao da će već u završnici polusezone biti ovolika razlika na tablici. Istina, Dinamo ima čak dvije utakmice manje koje će odigrati sljedeće godine, ali momčad Sergeja Jakirovića ove sezone ne ulijeva povjerenje. Jasno je svima da na Maksimiru moraju dobro zasukati rukave i dovesti igrače koji će raditi razliku na terenu. Oni koji su došli na ljeto još ničime nisu pokazali da mogu biti pojačanja, no upravo se u Dinamu nadaju da će pametni potezi u zimski prijelaznom roku biti ključni u borbi za naslov.

Kako god bilo, ovaj Hajduk cilja visoko, izgleda nikad zrelije i konkurentnije u borbi za naslov. Čak 19 godina čiste paučinu s praznih mjesta u vitrini gdje su trebali biti smješteni trofeji državnog prvenstva. Je li vrime?

Raspored HNL-a do kraja godine

17. kolo

  • Istra 1961 - Varaždin (1. prosinca, 17:00)
  • Osijek - Rijeka (2. prosinca, 15:00)
  • Hajduk - Gorica (2. prosinca, 17:30)
  • Rudeš - Lokomotiva (3. prosinca, 15:00)
  • Slaven Belupo - Dinamo (4. prosinca, 17:00)

18. kolo

  • Lokomotiva - Hajduk (8. prosinca, 17:30)
  • Gorica - Istra 1961 (9. prosinca, 14:50)
  • Dinamo - Rudeš (9. prosinca, 17:00)
  • Varaždin - Osijek (10. prosinca, 15:00)
  • Rijeka - Slaven Belupo (10. prosinca, 17:10)

19. kolo

  • Gorica - Varaždin (15. prosinca, 17:00)
  • Lokomotiva - Istra 1961 (16. prosinca, 14:50)
  • Rijeka - Rudeš (16. prosinca, 17:00)
  • Osijek - Slaven Belupo (17. prosinca, 14:30)
  • Dinamo - Hajduk (17. prosinca, 17:15)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 246
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju