Obavijesti

Sport

Komentari 54

Karoglan: Imamo najbolju ekipu, a zvat ću Kalinića...

Karoglan: Imamo najbolju ekipu, a zvat ću Kalinića...

Ugovor nisam ni pogledao prije potpisa, a moj je cilj da Marko Livaja daje lakše golove. Puno puta je zabijao preteške golove. Iako ni to nije loše..., rekao je Karoglan na predstavljanju

VIDEO

Mislav Karoglan je krajem prošle godine otišao s pozicije trenera Hajduka kako bi napravio mjesto za Ivana Leku, a sada će ga upravo on naslijediti. 

POGLEDAJTE VIDEO: Predstavljanje trenera Hajduka 

Splitski klub je u poljudskom bijelom salonu predstavio Karoglana kao novog trenera. U prvom mandatu je pobijedio u osam utakmica i remizirao četiri puta. Ugovor je potpisao do kraja sezone, a cilj je samo jedan. Preporoditi momčad koja je u teškoj krizi i osvojiti naslov prvaka. 

Split:  Mislav Karoglan predstavljen je kao novi trener Hajduka

- Zahvalan sam Bogu i Upravi. Po drugi put biti trener najvećeg kluba na svijetu, ne mogu izraziti zahvalnost koju osjećam. Danas sam stariji, iskusniji, određeni neuspjesi te čine boljim. S velikim nestrpljenjem jedva čekam ponovno doći u svlačionicu. Siguran sam da možemo biti jako dobri - rekao je Karoglan na predstavljanju.

Što možete promijeniti? Koga još možete progurati nakon što ste u prvu momčad gurnuli Rokasa Pukštasa?

- Evidentno je da imamo problema s kreiranjem napada, ali neću ovaj put govoriti čega nema, nego čega ima. Imamo najbolju ekipu i zanimaju me samo oni koji vjeruju da možemo biti prvi. Imamo 28 igrača, dio njih ne poznajem, ali funkcioniralo je savršeno na bazi iskrenosti. Sve drugo vodi u propast.

U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

Nikola Kalinić (35) napustio je Hajduk na kraju prošle sezone. Ivan Leko nije ga vidio u momčad, ugovor mu je istekao pa su se klub i igrač rastali. Ipak, hrvatski napadač nije završio karijeru, već je ostavio otvorenu opciju povratka na Poljud, ali samo u slučaju odlaska Ivana Leke. To se sada i dogodilo. 

- Ja ću s Nikolom razgovarati, treba vidjeti njegove ambicije i planove. Tek sam došao, jutros sam potpisao ugovor, nisam ga ni pogledao. S Nikolom imam dobar odnos, zvat ću ga, popričat ćemo pa ćemo više znati. On je uvijek dobrodošao - rekao je Karoglan. 

Što je s Livajom?

- Moj je cilj da Marko daje lakše golove, puno puta je davao preteške golove, iako ni to nije loše.

Zaostali susret 4. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Gorice

Kako će vam se mjeriti rezultat?

- Bitno je da me svlačionica slijedi. Ne budem li pobjeđivao, što će mi reakcija javnosti? Uvijek sam imao dozu mazohizma, ni zadnji put nisam bio zadovoljan.

Koliko ćete mijenjati i hoćete li dati priliku mladim igračima?

- Sve su to naša dica. I Rokas je naše dite. Vjerojatno ću mijenjati. Ne bih se bavio analizom, treba poboljšati fazu napada, premalo Hajduk zabija golove. To je prvi cilj, moramo zabijati da bismo pobjeđivali. Izvore toga ćemo analizirati, već sam analizirao i imam određeni plan. Nadam se da ćemo imati impuls već u petak protiv Slavena. Čvrsto sam uvjeren da već u petak možemo biti puno bolji.

Što se dogodilo u Istri, jesu li vam igrači okrenuli leđa?

- Izgubio sam od Dinama i Rijeke, taj poraz protiv Rijeke je bio bolan. Istra ima jednu pobjedu u 11 utakmica, želim im da u idućih deset utakmica ima devet pobjeda i poraz protiv Hajduka.

Karoglan nema puno vremena za pripremu. Već u petak Hajduk gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa

- Bitniji su mi igrači oko Livaje, da više napadamo dubinu, da više radimo van vidnog polja protivničkih veznih i stopera. I koliko možete dati za tri treninga. Možete dati par napomena, kako zatvarati šesnaesterac, najbliži čovjek. Stoji se u šesnaestercu, a on se prije svega napada. Jako je bitno usmjerenje na osnove nogometa.

Split:  Mislav Karoglan predstavljen je kao novi trener Hajduka

Koja je momčad koju ste vodili bolja, prošla ili ova?

- Ona je bila dobra, a ova mi se čini još bolja. Stožer? Do kraja tjedna će biti, imat ćemo nekih promjena.

Hoćete li mijenjati sustav?

- Nije bitan sustav, nego set principa. Bitno je igrate li s jednom ili dvije šestice. To determinira i profil igrača koji su tu. Bitni su principi igre i dinamika u tim principima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta