Obavijesti

Sport

Komentari 55

Hajduk: Odlazi nam šest igrača

Hajduk: Odlazi nam šest igrača

Osim Danijela Subašića i Gerge Lovrencsicsa, koji su to ranije obznanili, iduće sezone na Poljudu neće biti nekolicine važnih igrača momčadi Ivana Leke

Danijel Subašić oprostio se u nedjelju od dresa Hajduka na ispunjenom Poljudu, Gergo Lovrencsics to je napravio u srijedu na društvenim mrežama, a prvog dana lipnja "bili" su objavili da odlaze još četvorica igrača kojima su ugovori istjecali na kraju ove sezone: Toni Borevković, Marco Fossati, Stefan Simić i Agustin Anello.

Još nije poznata sudbina Nikole Kalinića koji ozbiljno razmišlja o odlasku zbog nesuglasica s trenerom Ivanom Lekom. Chidozie Awaziem, pak, trebao bi ostati u klubu i iduće sezone, Hajduk želi otkupiti njegov ugovor.

POGLEDAJTE VIDEO: Rabuzinovo sunce na Poljudu

Pokretanje videa ...

Subašić se na veličanstven način oprostio od Hajduka, za koji je branio u dva navrata u 133 utakmice, osvojio tri trofeja i 59 puta sačuvao mrežu netaknutom. Desni bek Lovrencsics je stigao u ljeto 2021. nakon isteka ugovora s Ferencvarosom, a u dvije je sezone odigrao 59 utakmica, od čega 41 put u prvoj postavi i ubilježio devet asistencija.

Stefan Simić, stoper rođen u Pragu, oca Srbina i majke Zagrepčanke, četiri je godine boravio u Hajduku i nastupio svega 92 puta uz tri gola i jednu asistenciju. Startao je 75 utakmica, prvi put u pobjedi na Malti protiv famozne Gzire, a zadnji put u nedjelju protiv Šibenika.

Split: Navijači dočekali igrače Hajduka na Poljudu nakon osvojenog nogometnog Kupa

Marco Fossati stigao je u veljači 2021., prvo na posudbu iz Monze, a u ljeto iste godine po isteku ugovora i u transferu bez odštete. Zahvalni veznjak igrao je 78 utakmica (62 puta od prve minute), zabio dva gola i četiri puta asistirao.

Najviše upitnika vjerojatno je bilo oko Tonija Borevkovića, stopera koji je bio i na Dinamovu radaru, a onda prošlo ljeto stigao na posudbu iz Vitorije Guimaraes koju nisu produžili. Odigrao je 18 utakmica, i to šest od zadnjih osam ovosezonskih Hajduka u kojima bijeli nisu primili nijedan gol.

Agustin Anello (21), Amerikanac koji je stigao iz druge belgijske lige, nije se uspio nametnuti u tri i pol mjeseca u Splitu. Zaigrao je u 13 utakmica uz prosječnu minutažu od svega pola sata i jednom asistirao. On se vraća u Lommel.