Obavijesti

Sport

Komentari 101

Hajduk pobijedio Slaven i sjeo na drugo mjesto iza Dinama!

Hajduk pobijedio Slaven i sjeo na drugo mjesto iza Dinama!
1

Može se reći da je glavni akter prvog poluvremena bila Torcida. Hajdukova navijačka skupina nije zapjevala niti jednu pjesmu, a u 23. minuti napustila je sjever u čast ubijenog Ivana Mate Blaževića (23)

VIDEO

Nogometaši Hajduka slavili su na svojem Poljudu u petom kolu HNL-a 1-0 protiv Slaven Belupa. Momčad Joana Carrilla je bez nekoliko važnih igrača upisala vrijednu pobjedu i barem do sutra, kada Inter dočekuje Istru, zasjeo na drugo mjesto iza Dinama.

Gosti iz Koprivnice još uvijek nisu slavili na Poljudu. Preko 20 godina 'farmaceuti' ne znaju za pobjedu u gostima kod Hajduka, a ništa se nije promijenilo niti danas. Trener Kopić je na travnjak izveo nešto defenzivniji sastav, koji se nije otvarao previše u prvom poluvremenu.

S druge strane, Carrillo nije mogao računati na ozlijeđene Futacsa, Ercega, Borju Lopeza, Stipicu, Bašića, Tudora i Grbića. I vidjelo se to u prvom dijelu. Hajduk je izgledao dosta loše, nije mogao povezati dodavanja i vidjelo se da nedostaje ono nešto u igri.

Može se reći da je glavni akter prvog poluvremena bila Torcida. Hajdukova navijačka skupina nije zapjevala niti jednu pjesmu, a na Poljudu je vladala grobna tišina. Razlog je bilo ubojstvo njezina istaknutog člana Ivana Mate Blaževića (23), koji je noćas ubijen nožem u Stobreču. Inače, on je jedini optuženi za napad na suca Brunu Marića, a Torcida je njemu u čast napustila svoj sjever u 23. minuti.

Sjajnu priliku u prvom dijelu imao je Ivanovski, koji je izbio sam pred golmana Karla Leticu, današnjeg debitanta. Mladi Letica (20) imao je sjajan nastup večeras i obranio je udarac najboljem strijelcu Slavena, a do kraja utakmice uspio je sačuvati svoju mrežu.

U nastavku susreta Hajduk je zaigrao bolje. I zasluženo došao do vodstva u 62. minuti. Danas sjajni Fomitschow, koji je večeras pokazao da uopće nije loš kako se pisalo i govorilo o njemu i da Hajdukova uprava zna što radi kada ga je dovela, asistirao je Ohandzi za vodstvo.

Nijemac je ušao u šesnaesterac s lijeve strane, gurnuo loptu iza beka i stopera Slaven Belupa, idealno za Franu Zolju koji potkopava loptu iza leđa gostujućeg golmana. Sjajna akcija Hajduka.

Slavena u drugom poluvremenu praktički nije bilo. Cijelo poluvrijeme nismo vidjeli ništa od sastava Željka Kopića. Sve dok se Hajduk nije povukao i branio 1-0. Kožulj je u 88. minuti pogodio prečku, a nakon toga Ivanovski je imao sjajnu priliku izjednačiti i otkinuti Hajduku dva boda.

No, rezultat se nije promijenio i Hajduk je zasjeo na drugo mjesto iza vodećeg Dinama. 'Bijeli' sada imaju 10 bodova dok su 'modri' na 13.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...
VIDEO Mbappea pitali tko će proći u finale, Bayern ili Real. Njegova reakcija je postala hit
LJUTITI FRANCUZ

VIDEO Mbappea pitali tko će proći u finale, Bayern ili Real. Njegova reakcija je postala hit

Od sljedeće sezone trebao bi nositi dres Reala i s kraljevskim klubom pokušati osvojiti svoj prvi uhati trofej, ali sinoć mu nije bilo ni do čega pa čak ni do razgovora o budućem klubu