Obavijesti

Sport

Komentari 124

Hajduk priznao dio krivnje: 'U Dinamu nije bilo dobre volje'

Hajduk priznao dio krivnje: 'U Dinamu nije bilo dobre volje'
5

Nedostaje nam 60-ak tisuća eura opreme za kvalitetno održavanje travnjaka. Neki klubovi iz nižeg ranga natjecanja imaju bolju opremu nego mi, kaže Jakša Radnić

VIDEO

Jutro nakon odgođenog derbija iz Hajduka su se odlučili posuti pepelom i priznati dio krivnje za potopljeni travnjak.

- Teren je takav kakav je. Mogli smo i morali uraditi više, no nema novaca niti za bolju drenažu, niti za tehniku kojom bi se travnjak doveo u bolje stanje - kazao je predsjednik Marin Brbić i pojasnio zbog čega je izjavio kako dio krivnje snosi i Dinamo.

- Čelnici Dinama nisu pokazali imalo dobre volje da se utakmica, primjerice, odgodi za sat-dva vremena, jer vidjeli smo već u 19.30 da je travnjak bio gotovo suh. Žao mi je velikog broja ljudi, koji neće moći doći na utakmicu zbog čega će Hajduk, uz ostalo, pretrpjeti i značajniju materijalnu štetu.

Direktor stadiona Jakša Radnić pojasnio je kako je travnjak Poljuda isti kakav je bio i 1979. kada je stadion izgrađen, te kako se nije značajnije ulagalo u drenažu.

- Nedostaje nam 60-ak tisuća eura opreme za kvalitetno održavanje travnjaka. Neki klubovi iz nižeg ranga natjecanja imaju bolju opremu nego mi, a bez novaca ne možemo napraviti baš ništa. Svjesni smo da bi trebalo napraviti temeljitu rekonstrukciju, tražili smo od Grada da se uključi u investicijsko održavanje stadiona, što su po ugovoru dužni napraviti, no zasada nismo uspjeli. U kompletnu rekonstrukciju travnjaka i drenaže trebalo bi uložiti 300 tisuća eura koje Hajduk nema. Da ne spominjemo i ostale probleme, ako godišnje u krovnu konstrukciju ne uložimo 200 do 300 tisuća kuna, za deset godina će biti isplativije srušiti stadion nego ga popravljati - rekao je Radnić.

Za kraj je predsjednik Brbić želio dodati kako je organizacija novog susreta Hajduku novi trošak.

- Organizacija utakmice košta nas 300 tisuća kuna, sigurno će puno ljudi vratiti ulaznice što nam je također dodatni trošak, koji ćemo pokušati ublažiti na način da onima koji ne mogu doći, ponudimo vaučere za polufinalnu ili eventualno finalnu utakmicu Kupa. Svjesni smo problema, no novaca nema i nismo u mogućnosti napraviti više od ovoga što smo napravili sada - zaključio je Brbić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju